ג'יה הוא בר אוכל יפני. והוא גם בר רגיל. וגם עוד בר

אנג'לינה ג'ולי בתור ג'יה קרנג'י, המוזה של המקום (צילום: מתוך "ג'יה")
אנג'לינה ג'ולי בתור ג'יה קרנג'י, המוזה של המקום (צילום: מתוך "ג'יה")

ג'יה (שנקרא על שם דוגמנית העל ג'יה קרנג'י - שסרט על חייה היה תפקיד הפריצה של אנג'לינה ג'ולי ותמונותיה מעטרות את הקירות) הוא מגה-פרויקט שרוצה להחזיק את תשומת הלב שלכם לאורך כל הערב - מפינגר פוד יפני בתחילתו, דרך המשקאות שבאמצע ועד להרמות שבסוף הלילה

21 בפברואר 2023

כמו בכל עיר מתוקנת בעולם, גם בקולינריה התל אביבית יש מקומות שהם ציון דרך. אבולעפיה, מאנטה ריי, קפה נואר, המנזר והבסטה – גם אם יעירו אתכם באמצע הלילה תדעו בדיוק לאן להגיע. בית בנין, בניין באוהאוס שהוקם בשנות ה-30 של המאה שעברה ברוטשילד 19, ראוי להיכלל ברשימה המכובדת בזכות מסעדת יאקימונו, שפעלה בו במשך 21 שנים. כעת זוכה המבנה האיקוני לגלגול חדש, מפתיע ומפוצל לשני ברים, האחד קולינרי והאחר קלאבי יותר במהותו. מאחורי ג'יה (בקומה העליונה) וג'ון דו (בקומת הקרקע) עומדת קבוצת בעלים שהתגבשה מחיי הלילה וסצנת הבילוי בעיר: תום ברכה (ג'ימי הו, שקט קלאב ובן זוגה של הדוגמנית אלה איילון) ומספר שותפים נוספים מהג'ימי הו, שחברו לאנשי הלילה עידו סגל וגל רמות – ואליהם צורפו גם יוצאי הריאליטי תום חיימוב ותומר רוטשילד. "בנינו חבורה חדשה. לקחנו חבר'ה צעירים שמחוברים לכל הקליקות בין 40-25 פלוס, שיריצו את המקום", מסביר אורן דולפין (ג'ימי הו, השובך ובן זוגה של גורו הכושר אירה דולפין). "פעם אנשים אהבו לצאת לנשנש איפושהו, להמשיך למקום אחר לדרינק ובסוף להגיע למיין איוונט. כאן אנחנו מנסים לרקוד על כל החתונות ולתת חוויית בילוי לאורך כל הערב".

דיירים חדשים בכתובת האיקונית: ג'יה וג'ון דו (צילום גל רמות)
דיירים חדשים בכתובת האיקונית: ג'יה וג'ון דו (צילום גל רמות)

ג'יה כבר נמצא בשלבי הרצה שקטה כשילוב של מועדון אקסקלוסיבי ובר אוכל יפני. את ההשראה לשם – ובאופן מסויים גם לקונספט – שאבו השותפים מג'יה קרנג'י, דוגמנית על משנות ה-80 שבעקבות ההצלחה התמכרה לסמים ומתה מאיידס. בסרט "ג'יה" גילמה את דמותה השחקנית אנג'לינה ג'ולי, שזכתה עבור הופעתה בגלובוס הזהב. על קירות הבר תלוית עבודות אמנות המתייחסות לג'יה אך זהו אינו מוזיאון לזכרה. "היא דמות מוטרפת שמתאימה לתקופה שבה אנחנו חיים כיום. אישה שחיה מהר ובגדול, נהנתה מהרגע ותמיד תישאר יפה וצעירה".

כדי להתאים את החלל לייעודו החדש בוצע בו שיפוץ מקיף. מערכות סאונד ותאורה מהמשוכללות שקיימות בשוק, פלייליסט מותאם ובר מרכזי, עמדת דיג'יי מרחפת, עמדת סושי מן וחדר עישון – כל אלה מיועדים לכ-200 אורחים שיוכלו לבלות כאן עד סוף הלילה. הערב מתחיל בשעה 21:00 באווירה סולידית יחסית, על דרינקים ומנות פיוז'ן יפני קטנות שיצר שף אבנר עראג'י (לשעבר דייניגס, מול ים, הרברט סמואל), ראש המחלקה הקולינרית של הקבוצה. "חיפשנו אוכל סקסי ובחנו מטבחים שונים. הבנו שאם יודעים לעשות את זה כמו שצריך ומתחייבים לחומרי גלם איכותיים ולצורת העבודה – המטבח היפני מנצח", אומר גל רמות, מי שאמון על הפן התפעולי והשיווקי בקבוצה, כשהוא מציג מטבח מאובזר במיכשור משוכלל. "לא מעניין אותנו לעשות עוד רול או טייק אוף. אנחנו רוצים לעשות את הכי טוב, פיוז'ן יפני עם חומרי גלם מקומיים וטריים ברמה הגבוהה ביותר וזווית תל אביבית עכשווית". בהמשך הערב, קצת לפני חצות, האווירה משתנה לכיוון קלאב יוקרתי. התאורה מתעמעמת ולעמדה עולה די ג'יי אורח מרשימה שלא תפורסם מראש, אך היא צפויה להיות מגוונת. "יום אחד ייתכן שיעלה די ג'יי בינלאומי ולמחרת חבר'ה צעירים שאנחנו רוצים לקדם. מהבחינה הזו בילוי בג'יה יהיה הפתעה".

(צילום: rinaborushko@)
(צילום: rinaborushko@)

ג'יה היא האנטיתזה או ההשלמה לג'ון דו, בר גראנג'י שמוקם בקומת הקרקע. היזמים עדיין לא משחררים עליו פרטים, אך הם מתחייבים להביא בשורה חדשנית שנותנת מענה לעולם הברים והקלאבים מודל 2023. אם אתם כבר מתכננים מה ללבוש, שימו לב שרוטשילד 19 עדיין לא פתוח לקהל. בג'יה מתקיימת הרצה שקטה לחברים ומוזמנים עד לפתיחה בעוד כשבועיים. הג'ון דו צפוי להיפתח מעט אחר כך, לקראת פורים. עוד לא ניתן להזמין מקומות בערוצים המקובלים אך תוכלו לנסות את מזלכם באמצעות עמוד האינסטגרם ולהתפלל למענה. כמי שאוחזים בקילומטרז' בענף מקפידים השותפים לצנן את ההתלהבות עד להשלמת כל הפרטים. "אנחנו לא רותמים את הסוסים לפני העגלה ויודעים שיש תהליך מסוים שצריך לעבור", מסכם דולפין. "אנחנו רוצים שכשיבחנו אותנו המקום יהיה מושלם".
ג'יה, רוטשילד 19