מותג ויסקי משיק קולקציית קרמבואים חדשה. רגע, מה?

איך אומרים בסקוטית קרמבו? מאיפה לנו, תביאו ויסקי. גלנבו (צילום: אפיק גבאי)
איך אומרים בסקוטית קרמבו? מאיפה לנו, תביאו ויסקי. גלנבו (צילום: אפיק גבאי)

ויסקי גלנמורנג'י עומד מאחורי קולקציית קרמבואים פרימיום עם שלל טופינגז ותוספות מבית תומר אומנסקי (זוכה "בייקאוף ישראל"), שף אבי ביטון והקונדיטורית המצליחה עדי קלינגהופר (עדיקוש). אז כמה קרמבואים צריך לאכול בשביל להשתכר? יש רק דרך אחת לגלות

8 בינואר 2023

גלנבוסרי. שננו את השם, במיוחד אם אתם מכורים לקרמבו. פופ-אפ הקרמבואים הראשון בישראל עומד לנחות בעיר ולחבר בין שלושה אנשי קולינריה לוויסקי גלנמורנג'י. האירוע, שנועד לחגוג השקת עיצוב חדש למותג הויסקי הותיק, יתקיים בחלל רחב ידיים שעוצב במיוחד בתוך מלון 65 מרשת מלונות אטלס.

תשע וריאציות לקרמבו לוקחות את הקינוח הצנוע עד לאקסטרים, עם טופינגז, תוספות, רטבים וכמובן וויסקי גלנמורנג'י, שבגללו הקרמבו נקרא "גלנבו". תומר אומנסקי, זוכה הריאליטי "בייקאוף ישראל" וכוכב עולה בשמי הפטיסרי בארץ, יצר לאירוע – קחו אוויר – גלנבו סינבון פקאן במילוי קרם קרמל מלוח מעודן, רוטב קרמל מלוח בציפוי שוקולד בלונדיז-דמררה מוזהב ופקאן מוזהב; גלנבו דאבל שוקויסקי אלכוהולי ובו גלנמורנג'י אורג'ינל 10 שנים, בסיס בראוניז שוקולד עשיר עם קרמו שוקולד מאוורר וטראפלס שוקולד ויסקי, ציפוי נוגט קריספי ואבקת קקאו מוזהבת; וגלנבו אקזוטי־רפאלו בהשראת ממתק הקוקוס המוכר עם קרם מנגו פסיפלורה, טראפלס שוקולד לבן קוקוס ושבבי מנגו. זהו, תוציאו אוויר.

ויסקי כקרמבו: אבי ביטון (מימין), עדי קלינגהופר ותומר אומנסקי, אמני הגלנבוסרי (צילום אפיק גבאי)
ויסקי כקרמבו: אבי ביטון (מימין), עדי קלינגהופר ותומר אומנסקי, אמני הגלנבוסרי (צילום אפיק גבאי)

שף אבי ביטון (קפה פופולר, סוליקה), שעומד לככב כשופט בריאליטי החדש "הקינוח המושלם", מתמקד בטעמים חורפיים וסולידיים יותר: מון בלאן ערמונים אלכוהולי במילוי קרם וניל וציפוי שוקולד לבן; גלנבו ברולה תות חורפי עם בסיס ביסקוויט דקואז לוז וציפוי שוקולד לבן פריך אדמדמם מעוטר בשבבי תות; וגלנבו קראמבל תפוחים אלכוהולי במילוי קרם גבינה וניל, פלחי תפוחים שהושרו בוויסקי וציפוי שוקולד בלונדיז וברס.

הקונדיטורית עדי קלינגהופר, בעלת בלוג האפייה המצליח "עדיקוש" ומאות אלפי עוקבים באינסטה, יצרה עבור שיתוף הפעולה גלנבו פיסטוק לימון עם קרם מסקרפונה פיסטוק, קארד לימון וציפוי שוקולד לבן ופיסטוק; גלנבו קרמל מלוח ובייגלה בציפוי שוקולד בלונדי ושברי בייגלה פציח; וגלנבו פטל שוקולד לבן מגלנמורנג'י סיגנט, קרם שוקולד לבן במילוי לב רוטב פטל, ציפוי שוקולד לבן ורדרד וטופינג שבבי תות. המחיר, 32 ש"ח ליחידה, משקף את חומרי הגלם, ההשקעה וכמובן את הוויסקי היוקרתי. לכן אפשר כבר מעכשיו לחסוך לנו ולעצמכם השוואה מבאסת לקרמבו תעשייתי בפיצוציה השכונתית.

גבירותי ורבותי, קרמבו סינבון פקאן. גלנבו (צילום: אפיק גבאי)
גבירותי ורבותי, קרמבו סינבון פקאן. גלנבו (צילום: אפיק גבאי)

במשך עשרת ימי הפופ אפ (12-22.1) יימכרו הקרמבואים בחלל המעוצב שבשדרות רוטשילד בבודדים, וכן במארז שישה לבחירה ובקבוק גלנמורנג'י (280 ש"ח) לרכישה במקום או במשלוח דרך תן ביס. כדי להוסיף לאירוע החגיגי ממד בוגר וסקסי יוגשו קוקטיילים שנרקחו במיוחד להשלמת הטעמים: Tropical X פירותי ומתקתק (גלנמורנג'י X, סירופ אננס, מיץ תפוזים ולימון), גלנמורנג'י טוניק קליל ומרענן ו־X & Apples – גלמורנג'י X, מיץ תפוחים טבעי, ליים וקינמון, למי שמחפש דרינק חמצמץ ופירותי.
Glenbosserie By Glenmorangie, רוטשילד 65, תל אביב, ראשון-שבת (12-22.1), ראשון- חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00- 15:00, שבת 10:00-17:00