הזהב האדום: 7 מנות הדובדבנים הכי טובות בעיר

עונת הדובדבנים. קלארו (צילום אנטולי מיכאלו)
עונת הדובדבנים. קלארו (צילום אנטולי מיכאלו)

זו בדיוק העונה שלהם, הם לא זולים אבל העונג שבאכילתם הוא אירוע רב-חושי. ונפסיק כאן, בכל זאת - יש פה ילדים. בקינוחים, בסלטים וגם בתוך כיסונים - אספנו עבורכם את מנות הדובדבן הכי לוהטות (או מצננות) בעיר

30 ביוני 2022

על זה שהדובדבנים יקרים כבר דיברנו. האם נפסיק לדבר עכשיו כשיש שר אוצר חדש? מי יודע, נראה לנו שלא. העניין מבחינתנו הוא שלא פגשנו הרבה אנשים שלא אוהבים דובדבנים. הפרי האדום והחושני הוא גם ורסטילי מאוד ומתאים למגוון לא קטן של מנות. מסלט ועד עוגה, ממרק קר ועד גלידה. יצאנו לחפש את מנות הדובדבנים השוות של עירנו, חזרנו עם חולצות מוכתמות ותיאבון רב.

1. וייסבראטן ומוסטרדה דובדבנים | קלארו

התפריט החודשי־עונתי במסעדת קלארו מתמקד בתוצרת ארטיזנלית מרמת הגולן – פירות וירקות מחקלאים קטנים, יינות מיקבים מקומיים ואלכוהול ממזקקות בוטיק. את הדובדבנים, היהלום שבכתר בגולן, משלב שף רן שמואלי עם רוסט מנתח וייסבראטן ומוסטרדה דובדבנים (מרקחת מהמטבח האיטלקי הקלאסי), דובדבנים ותותים, אבקת חרדל וגרגרי חרדל, פלפל ירוק ועלים חריפים. עד 20.7. 74 ש"ח.
קלארו

עונת הדובדבנים. קלארו (צילום אנטולי מיכאלו)
עונת הדובדבנים. קלארו (צילום אנטולי מיכאלו)

2. סשימי טונה אדומה | Mena

בביסטרו שף הזה, גלגול חדש למעדניה שאהבנו, תוכלו לקבל את כל טוב העונה בצלחת אחת: טונה אדומה טרייה וסלט דובדבנים עם בצל, פיסטוקים ועשבי תיבול. להשלמת הרעננות הקיצית מונחת כל הכבודה על לאבנה ושמן זית. 74 ש"ח.
Mena

טונה ודובדבנים. Mena (צילום יח"צ)
טונה ודובדבנים. Mena (צילום יח"צ)

3. קרפצ'ו אינטיאס | סרפינה

מסעדת סרפינה מצפון העיר משנה מעט את פניה ומוסיפה למטבח האיטלקי טאץ' ישראלי־ים תיכוני־עונתי. קרפצ'ו אינטיאס הוא דוגמה מצוינת לפאזה הנוכחית, דג נא המוגש עם סלסת שומר ודובדבנים, עלי חזרת וגרידת ליים. 76 ש"ח.
סרפינה

איטלקי־ים תיכוני. סרפינה (צילום צילום נדב רוזנברג)
איטלקי־ים תיכוני. סרפינה (צילום צילום נדב רוזנברג)

4. סשימי דובדבנים | פומו

דג ים נא ודובדבנים טריים – תכלס יותר מזה לא צריך. באיטלקייה ברמת החייל מוסיפים לחומרי הגלם העונתיים יוגורט נענע, שמן נענע, מיקרו כוסברה, גרידת לימון, צנוברים וצ׳ילי, ומגישים כספיישל קליל בלילות הקיץ החמים. 78 ש"ח.
פומו

5. טארט שקדים ודובדבנים | מלגו ומלבר 

אפשר לסמוך על שף מוטי טיטמן שיוציא מכל חומר גלם את המיטב ובצורה מקורית, ודובדבנים אינם היוצאים מהכלל. הפעם תמצאו אותם בקינוח טארט שקדים ומחלב (תבלין מגלעין הדובדבן) עם דובדבנים טריים מעל וגלידת שמנת חמוצה ודובדבנים ליד. אתם עוד כאן? 52 ש"ח.
מלגו ומלבר

החיים שלנו דובדבנים. מלגו ומלבר (צילום בר כהן)
החיים שלנו דובדבנים. מלגו ומלבר (צילום בר כהן)

6. ברד פודינג | DEPI

ובלי מנה אחרונה הרי אי אפשר: בבר היין החמוד בדרום העיר מכין שף משה דביר (החלוצים 3, מחניודה ומונא) את אחת הגרסאות הטעימות ביותר לברד פודינג בתוספת אמרטו, דובדבני אמרנה וגבינת מסקרפונה. 36 ש"ח.
DEPI

ברד פודינג דובדבנים. DEPI (צילום יח"צ)
ברד פודינג דובדבנים. DEPI (צילום יח"צ)

7. מרק דובדבנים בשמנת | טוליפ

במסעדה ההונגרית הוותיקה יש כמה וכמה מנות שכדאי לטעום, למשל גולאש ונוקדלי או לצ'ו. מה שלא תעשו אל תעזבו לפני טעימה ממרק דובדבנים קר, קינוח הונגרי קלאסי שמצליח להפיג אפילו את החום בתל אביב. 35 ש"ח.
יהודה הלוי 52, תל אביב

מרק. של. דובדבנים. צילום: אסף קרלה
מרק. של. דובדבנים. צילום: אסף קרלה