תל אביב הוצפהה בשנה האחרונה במסעדות איטלקיות, אז אנחנו מרוצים שהשינוי הזה הוא רק לכמה ימים - אבל אל תטעו, נהיה שם כדי לאכול פסטה עם עוף רוטיסרי מפורק, בצל ופלפלים ועוד מנות איטלקיות בלוקיישן האייקוני של המסעדנית האהובה
- Facebookhttps://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%2593%25d7%259c%25d7%2599%25d7%25a7%25d7%2598%25d7%25a1%25d7%259f-%25d7%2598%25d7%25a8%25d7%2598%25d7%2595%25d7%25a8%25d7%2599%25d7%2599%25d7%2594%2F%3Futm_source%3DFacebook%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- https://api.whatsapp.com/send?text=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98:%20%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%9A%20%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9%D7%94%20%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9D%20%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93:%20%D7%94%D7%93%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%98%D7%A1%D7%9F%20%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%A1%D7%A8%D7%99%20%D7%99%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%9A%20%D7%9C%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%94%20%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%AA%20https://timeout.co.il/%d7%93%d7%9c%d7%99%d7%a7%d7%98%d7%a1%d7%9f-%d7%98%d7%a8%d7%98%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%99%d7%94/%3Futm_source%3DWhatsapp%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- Twitterhttps://twitter.com/intent/tweet?text=%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%9A+%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9%D7%94+%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%9C%D7%91%D7%93%3A+%D7%94%D7%93%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%98%D7%A1%D7%9F+%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%A1%D7%A8%D7%99+%D7%99%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%9A+%D7%9C%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%94+%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%AA&url=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%2593%25d7%259c%25d7%2599%25d7%25a7%25d7%2598%25d7%25a1%25d7%259f-%25d7%2598%25d7%25a8%25d7%2598%25d7%2595%25d7%25a8%25d7%2599%25d7%2599%25d7%2594%2F%3Futm_source%3DTwitter%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button&via=TimeOutTA
- Emailhttps://timeout.co.il/#
המטבח האיטלקי אף פעם לא יוצא מהאופנה. הוא טעים, מגוון מאוד וזול יחסית, ובגלל שכולם אוהבים אותו תמיד יש מקום למסעדה איטלקייה חדשה. עובדה, רק בשנה האחרונה – שנת מלחמה, כן? – נפתחו בעיר טברנה רומאנה של בנצי ארבל, גווידו, קיוסק דל פסטה, MI VA, וגם המעדנייה האיטלקייה גאליאנו. שת"פ עם פיצריית אולה הצפונית יוצר תורי ענק מול הדלת של לה טיגרה, ועוד לא אמרנו כלום עלמבול פיצריות חדשות https://timeout.co.il/5-%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/ששוטף את העיר.
ועכשיו באה רותי ברודו ומראה לכולם איך עושים זאת נכון. או לכל הפחות, איך עושים את זה כמו רותי ברודו. בשבוע הבא, למשך שלושה ימים בלבד, יהפוך הדליקטסן בראסרי לטרטורייה איטלקיה על מלא – כולל שולחנות קטנים, מפות, יינות מאיטליה ואוכל של מאמות איטלקיות עם אצבעות מדיפות מריח שום ובזיליקום.

מקור ההשראה לפופ אפ הוא שת"פ בין הדליקטסן ופסטה רוסטיקלה ממחוז אברוצו, מותג שמציין 100 שנים. המסעדה תתחפש לטרטוריה, ועל רקע מוזיקה של ארוס רמזוטי ופבריציו דה אנדרה יוגש תפריט איטלקי בפרשנות ישראלית שיצרו השפים איתי סובל ורונן בלולו: ארטישוק מוחמץ עם קולורבי צלוי ועגבניות סן מרזנו קלויות, ברזאולה ביתית וגבינת פקורינו ממותג הבית White Dairy וסטרטצ’לה של ה-White Dairy עם קאבלו נרו (זן קייל נפוץ באיטליה) ושמן זית בגרידת לימון.
הלהיט של הטרטוריה כנראה יהיו דווקא מנות הפסטה, בהן צורת הפסטה מותאמת לרוטב ולזן שמן הזית מקומי שמייצרים ״אנשי הזית״. כך לדוגמה, תוגש פרגולה (פסטה דמויית פתיתים שעוברת קלייה בטאבון) עם עוף רוטיסרי מפורק, בצל ופלפלים; פפרדלה ראגו טלה בבישול ארוך; וסטרוצפרטי ברנזינו עם פילה בר ים, שומר וכרישה. ריזוטו פרוטי די-מארה עם מולים ושרימפס מקומי מרפרר למנות ים במטבח האיטלקי, ואת הרוטב לפסטה פומודורו מכינים מעגבניות סן מרזנו, הידועות במתיקותן, ומשמן זית עוקצני של ראשון המסיק.

במהלך ימי הפופ-אפ יתקיים למעשה דיל שהולך ככה: מחיר המנה העיקרית כולל גם מנה ראשונה לבחירה, פוקצ'ה מהטאבון, גריסיני, זיתים, בלסמי ג'וזפה ג׳וסטי (מותג שמיובא על-ידי ״אנשי הזית״) וכוס יין מיקב זקניני, הצמוד למפעל של פסטה רוסטיקלה. אם תרצו לשחזר את החוויה בבית, במשך שלושת ימי הטרטוריה יהיו חומרי גלם מתוך התפריט זמינים לרכישה במקום. עכשיו רק נשאר להבין איך נהנים מכל זה מבלי לסגור באותו הערב כרטיס לאיטליה.
Trattoria Rustichella alla Delicatessen, אבן גבירול 70, ראשון-שלישי (24-26.11), 12:00-22:00,להזמנות https://tabitisrael.co.il/%D7%94%D7%96%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9D/create-reservation?step=search&orgId=63359058c176941004e162fe&locale=he-IL&source=website&type=future_reservation
- אוכלים שותים https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d/
- דליקטסן https://timeout.co.il/topic/%d7%93%d7%9c%d7%99%d7%a7%d7%98%d7%a1%d7%9f/
- הבראסרי https://timeout.co.il/topic/%d7%94%d7%91%d7%a8%d7%90%d7%a1%d7%a8%d7%99/
- אוכל איטלקי https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c-%d7%90%d7%99%d7%98%d7%9c%d7%a7%d7%99/
- רותי ברודו https://timeout.co.il/topic/%d7%a8%d7%95%d7%aa%d7%99-%d7%91%d7%a8%d7%95%d7%93%d7%95/
- פופ אפ https://timeout.co.il/topic/%d7%a4%d7%95%d7%a4-%d7%90%d7%a4/
