Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

למשך שלושה ימים בלבד: הדליקטסן בראסרי יהפוך למסעדה איטלקית

קפיצה קטנה לארץ המגף. טרטוריה בדליקטסן (צילום עידית בן עוליאל)
קפיצה קטנה לארץ המגף. טרטוריה בדליקטסן (צילום עידית בן עוליאל)

תל אביב הוצפהה בשנה האחרונה במסעדות איטלקיות, אז אנחנו מרוצים שהשינוי הזה הוא רק לכמה ימים - אבל אל תטעו, נהיה שם כדי לאכול פסטה עם עוף רוטיסרי מפורק, בצל ופלפלים ועוד מנות איטלקיות בלוקיישן האייקוני של המסעדנית האהובה

20 בנובמבר 2024

המטבח האיטלקי אף פעם לא יוצא מהאופנה. הוא טעים, מגוון מאוד וזול יחסית, ובגלל שכולם אוהבים אותו תמיד יש מקום למסעדה איטלקייה חדשה. עובדה, רק בשנה האחרונה – שנת מלחמה, כן? – נפתחו בעיר טברנה רומאנה של בנצי ארבל, גווידו, קיוסק דל פסטה, MI VA, וגם המעדנייה האיטלקייה גאליאנו. שת"פ עם פיצריית אולה הצפונית יוצר תורי ענק מול הדלת של לה טיגרה, ועוד לא אמרנו כלום עלמבול פיצריות חדשות https://timeout.co.il/5-%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/ששוטף את העיר.

>>פריך, מדופדף ומושחת: המאפים מהחלומות שמטריפים את פלורנטין https://timeout.co.il/%d7%a1%d7%98%d7%95%d7%93%d7%99%d7%95-%d7%a1%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%a8%d7%94/

ועכשיו באה רותי ברודו ומראה לכולם איך עושים זאת נכון. או לכל הפחות, איך עושים את זה כמו רותי ברודו. בשבוע הבא, למשך שלושה ימים בלבד, יהפוך הדליקטסן בראסרי לטרטורייה איטלקיה על מלא – כולל שולחנות קטנים, מפות, יינות מאיטליה ואוכל של מאמות איטלקיות עם אצבעות מדיפות מריח שום ובזיליקום.

בואו לאכול איתה (מערכת טיים אאוט לא מבטיחה שרותי ברודו תאכל איתכם). טרטוריה בדליקטסן (צילום עידית בן עוליאל)
בואו לאכול איתה (מערכת טיים אאוט לא מבטיחה שרותי ברודו תאכל איתכם). טרטוריה בדליקטסן (צילום עידית בן עוליאל)

מקור ההשראה לפופ אפ הוא שת"פ בין הדליקטסן ופסטה רוסטיקלה ממחוז אברוצו, מותג שמציין 100 שנים. המסעדה תתחפש לטרטוריה, ועל רקע מוזיקה של ארוס רמזוטי ופבריציו דה אנדרה יוגש תפריט איטלקי בפרשנות ישראלית שיצרו השפים איתי סובל ורונן בלולו: ארטישוק מוחמץ עם קולורבי צלוי ועגבניות סן מרזנו קלויות, ברזאולה ביתית וגבינת פקורינו ממותג הבית White Dairy וסטרטצ’לה של ה-White Dairy עם קאבלו נרו (זן קייל נפוץ באיטליה) ושמן זית בגרידת לימון.

הלהיט של הטרטוריה כנראה יהיו דווקא מנות הפסטה, בהן צורת הפסטה מותאמת לרוטב ולזן שמן הזית מקומי שמייצרים ״אנשי הזית״. כך לדוגמה, תוגש פרגולה (פסטה דמויית פתיתים שעוברת קלייה בטאבון) עם עוף רוטיסרי מפורק, בצל ופלפלים; פפרדלה ראגו טלה בבישול ארוך; וסטרוצפרטי ברנזינו עם פילה בר ים, שומר וכרישה. ריזוטו פרוטי די-מארה עם מולים ושרימפס מקומי מרפרר למנות ים במטבח האיטלקי, ואת הרוטב לפסטה פומודורו מכינים מעגבניות סן מרזנו, הידועות במתיקותן, ומשמן זית עוקצני של ראשון המסיק.

מאמה מיה באבן גבירול. רותי ברודו והשפים רונן בלולו (במרכז) ואיתי סובל (צילום עידית בן עוליאל)
מאמה מיה באבן גבירול. רותי ברודו והשפים רונן בלולו (במרכז) ואיתי סובל (צילום עידית בן עוליאל)

במהלך ימי הפופ-אפ יתקיים למעשה דיל שהולך ככה: מחיר המנה העיקרית כולל גם מנה ראשונה לבחירה, פוקצ'ה מהטאבון, גריסיני, זיתים, בלסמי ג'וזפה ג׳וסטי (מותג שמיובא על-ידי ״אנשי הזית״) וכוס יין מיקב זקניני, הצמוד למפעל של פסטה רוסטיקלה. אם תרצו לשחזר את החוויה בבית, במשך שלושת ימי הטרטוריה יהיו חומרי גלם מתוך התפריט זמינים לרכישה במקום. עכשיו רק נשאר להבין איך נהנים מכל זה מבלי לסגור באותו הערב כרטיס לאיטליה.
Trattoria Rustichella alla Delicatessen, אבן גבירול 70, ראשון-שלישי (24-26.11), 12:00-22:00,להזמנות https://tabitisrael.co.il/%D7%94%D7%96%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9D/create-reservation?step=search&orgId=63359058c176941004e162fe&locale=he-IL&source=website&type=future_reservation

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup