דלעת ערמונים צלויה עם זעתר

דלעת ערמונים יכולה להפוך לתוספת נהדרת, או מנה ראשונה טבעונית, במינימום מאמץ. שי-לי ליפא עם מתכון קל שאפשר להכין לא רק בחגים

דלעת ערמונים צלויה בזעתר. צילום: דן לב
דלעת ערמונים צלויה בזעתר. צילום: דן לב
21 בספטמבר 2016

יותם אוטולנגי הוא ישראלי שחי בלונדון, מחבר ספרי בישול ובעל רשת מסעדות מצוינות. הוא מבשל בסגנון ים תיכוני עם השפעות אקזוטיות מהמטבח הערבי והצפון אפריקאי. בביקור האחרון שלי בלונדון אכלתי באחת ממסעדותיו דלעת אפויה מתובלת בזעתר והתלהבתי מהחיבור בין השניים. הנה הגרסה שלי למנה שלו.

החומרים ל-8-6 מנות:

6 דלועי ערמונים
3 כפות שמן זית
1 כפית גדושה תבלין זעתר
מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

קוטמים את הדלועים בקצוות וחותכים לרבעים. מוציאים את הגרעינים בעזרת כפית ומעבירים את הדלועים לקערה. מוסיפים את שמן הזית והזעתר ומערבבים.

מסדרים את הדלועים בתבנית בשכבה אחת, כשצידן החתוך כלפי מעלה, ומתבלים במלח הגס ובפלפל השחור.

אופים בתנור החם כ-35 דקות עד שהדלועים זהובות ורכות.

המתכון לקוח מתוך הספר "שי-לי מבשלת חגי תשרי"

שי-לי ליפא מבשלת חגי תשרי. צילום: דן לב
שי-לי ליפא מבשלת חגי תשרי. צילום: דן לב