הגלוטרייה: מסעדת פופ אפ נטולת גלוטן לרגל פסח

מסעדת פופ אפ נטולת גלוטן נפתחה במתחם המקסים נור ג'אפה. בתפריט: כריכים, פיצות, ברוסקטות, לזניות בשר ועוד

הגלוטרייה. צילום: ערן אשהיים
הגלוטרייה. צילום: ערן אשהיים
31 במרץ 2015

הפופ אפ הקולינרי שנפתח השבוע בשוק הפשפשים הוא הבזק של גאונות צרופה: מדובר במסעדה־בית קפה־מעדנייה נטולי גלוטן, שפתחו את שעריהם בתקופת חג הפסח. במקום לשבור את השיניים על מצות, יתענגו מתנזרי החמץ על לחמים, מאפים וכריכים ויחגגו עם נמנעי הגלוטן ביום חגם. זה יקרה בנור, מתחם אמנות ואירועים במבנה עתיק בשוק העותמני של יפו, בישיבה על ריהוט אקלקטי. הרוח הקולינרית מאחורי פרויקט הפופ אפ הזה הוא השף ערן זינו (כרמלה בנחלה) שבהיותו גם אב לבנות חולות צליאק הוא מתמחה באפייה טעימה ללא גלוטן. בתפריט של זינו יהיו כריכים, פיצות, ברוסקטות, לזניות בשר, ניוקי גבינה עם דלעת ערמונים ואגוזי לוז, קוסקוס ירקות, שניצל (42־68 ש"ח) ועוגות ריקוטה ודובדבנים, שוקולד, גבינה אפויה, גזר בחושה וטארט פירות (18־38 ש"ח לקינוח). נוסף לכך יציעו גם אוכל מוכן לפסח לקחת הביתה כמו ביף וולינגטון עטוף בצק (240 ש"ח) או עוגת לימון בחושה (45 ש"ח). המקום פתוח עד 10 באפריל.

הגלוטרייה, פנחס בן יאיר 5 שוק הפשפשים (מתחם נור ג'אפה), 2382385־054, ראשון־חמישי 9:00־19:00, שישי וערב חג 9:00־16:00