הדר מוכתר היא כל מה שגרוע בפוליטיקה הישראלית. והיא מסוכנת

בשבועות האחרונים חזרה הדר מוכתר לחיינו, הפעם כמתמודדת על משבצת "האישה החדשה" בליכוד שמתחנפת לבייס הביביסטי-כהניסטי ומטרידה מפגינים נגד הממשלה כאילו הייתה מרדכי דוד הבת, מסיתה ומשקרת בלי למצמץ ואינה בוחלת בדבר בדרך אל הכוח. תקשורת המיינסטרים לא למדה כלום וממשיכה לתת לה רוח גבית
לפני שלוש שנים בערך צצה לחיינו באמצעות הרשתות החברתיות מפלגה חדשה בשם "צעירים בוערים" שהבטיחה לתת ייצוג לקול הצעיר במדינת ישראל. הייצוג הזה היה אישה צעירה בשם הדר מוכתר, שהקימה את המפלגה. הפנים שלה החלו להופיע בכל מקום ברשת. הזעקות שלה נשמעו מגוחכות עד כדי כך שהיה מי שחשב שהיא דמות פיקטיבית (אני). אבל היו גם מי שהצביעו לה. 8,800 אנשים ליתר דיוק. אחר כך גילינו שלגברת הצועקת על יוקר המחייה יש דירה על שמה, מה שסיבך אותה באופן אידיוטי לחלוטין עם מס הכנסה, כשבסופו של דבר נאלצו הוריה לשלם עשרות אלפי שקלים בגלל הפה הגדול שלה. היא נכנסה לצבא – אחרי שעמית סגל צעק בטיקטוק שהיא משתמטת – ויצאה ממנו עם תוכנית חדשה: ללקק את התחת של מפלגת השלטון כל הדרך למשבצת של אישה חדשה בליכוד.
מה יש לומר, פתיחת קריירה פוליטית מפוארת. הקמפיין המחודש של הדר מוכתר לכנסת נפתח כמובן בהרעשה, ומכל הדרכים האפשריות היא בחרה לעשות את זה על גבה של הקהילה האתיופית. קטונתי מלדבר בשמם, אבל מהצד לא היה דבר יותר מעורר בחילה מלשמוע אותה מתלוננת שאין אתיופים ב-8200. עזבו שזה לא נכון, עזבו את זה שמלא אתיופים כתבו לה שזה לא נכון, המטרה שלה פה מכעיסה הרבה יותר: מוכתר מנצלת את העליהום שעשתה הממשלה על צה"ל בכלל ועל אמ"ן בפרט מאז פרוץ המלחמה, ועל הדרך ניסתה לרכב על הגב של הקהילה האתיופית כדי להצטרף למתקפות. כך היא אותתה לבייס הביביסטי שהיא מעוניינת.
כשמוכתר הכריזה שתרוץ לפריימריז בליכוד איש לא היה מופתע. מועמדת פופוליסטית למפלגה פופוליסטית. ובכל זאת, דרך הרשתות וערוץ 14 שבו הפכה לאורחת קבועה, הקמפיין שלה תפס תאוצה. מוכתר מוכנה לעשות הרבה בשביל המקום שלה בליכוד תחת המשבצת המשורינת ל"אישה חדשה" שהכניסה את חברת הכנסת טלי גוטליב לחיינו. היא יודעת מה קהל היעד של הליכוד רוצה והיא מוכנה לתת לו את זה. אממה, אמירות בעייתיות והתחנפות לבייס הקיצוני לא הספיקו להדר מוכתר והיא החלה להגיע להפגנות כאילו הייתה מרדכי דוד הבת מהפלנגות העממיות של בן-גביר במטרה אחת: להכפיש את השמאל.
בהפגנות, מוכתר לוקחת את הדברים הכי בעייתיים שאומרים לה ומשתמשת בעריכה מגמתית כדי להצדיק את טענותיה. יש שלושה סוגי סרטונים שהיא מעלה: הסוג הראשון הוא סרטוני צניעות, שבהם היא מדברת על זה שהיא רוצה, לדבריה, שיתעסקו במה שיש לה בראש ולא בגוף שלה. לפי ההגיון המוזר של מוכתר, את לא צריכה טיעונים טובים כדי שיקשיבו לך, את צריכה לכסות את עצמך כדי שגברים לא יתפסו אותך כאובייקט מיני. כלומר, הבעיה היא לא גברים פרימיטיבים, אלא נשים "פרובקטיביות". במקביל היא מתהדרת בשני תארים למדעי המחשב ומשתמשת בזה כהוכחה לחכמתה. נו.
הסוג השני של הסרטונים הוא סרטוני "עימות", שבהם היא כביכול מנסה לשוחח עם אנשי השמאל. רק שכל הסרטונים האלה ערוכים מגמתית, מלאים בניסיונות פרובוקציה וגדושים בטיעונים פופוליסטים חסרי תוכן. כשהיא מדברת על חוק הגיוס לדוגמה, היא לא תנמק מדוע החרדים אינם צריכים להתגייס, כי כמו כולם היא גם הבינה שלא קיימים נימוקים טובים לזה. אז היא פונה לווטאבאוטיזם וצועקת: "מה עם הערבים?".
בסרטון שהעלה עורך הדין גאלב סלאמנה (ומן הסתם לא מופיע בעמוד של הדר מוכתר), היא פונה אל עורך הדין שהפגין בקפלן, ככל הנראה על סמך זיהוי של ערביותו, ומפנה אליו את השאלה. גאלב השיב לה בשלושה מישורים. המישור הראשון הוא האישי: "שירתתי כלוכד עריקים", אמר לה והיא מיד פסלה אותו ואמרה "אבל אני לא מדברת עליך". אז הוא פנה אליה במישור ההיסטורי, וציין שבתקופתו של רבין הייתה עלייה בכמות המתגייסים בציבור הערבי ואילו בממשלה הנוכחית חלה ירידה קיצונית. בפוסט עצמו הוא גם מרחיב עם נתונים ועובדות ואפס פופוליזם. את המישור האחרון בחר להגיש לה בהרחבה בפוסט כשהוא אמר שהוא בעד "שירות שוויוני כולל שירות לאומי וכל מסגרת אחרת המתאימה לציבור הערבי". כלומר, מישור השכל הישר. מזל שלא סיפרה לו כמה תארים יש לה.
הסוג השלישי של הסרטונים הוא הגרוע ביותר: סרטונים בהם היא מנסה לגרום לשמאל להיראות אלים. הדר מוכתר אכן מוכיחה שהיא תלמידתו של נתניהו, אבל לו הייתה תלמידה מצטיינת אז היא הייתה משקיעה שקל או שניים בשיעורי משחק. בסרטון אחד היא מזדעקת כשאדם מנופף את הדגל בפניה וטוענת שהכה אותה. בסרטון אחר היא טוענת שמפגין דחף אותה, אבל בסרטון גם שומעים מישהי מבקשת ממנה להיות בשקט כי מקריאים שמות חטופים.
האם היא הראתה כמה פעמים ביקשו ממנה לא להפריע בזמן הזה? מה קדם לזה? כמובן שאין הצדקה בעולם למי שיתקוף אותה פיזית, אבל כשמקריאים את שמות החטופים הדר מוכתר פשוט הייתה צריכה לסתום את הפאקינג פה שלה, להתנצל שזלזלה בזיכרון חטופים וללכת בבושת פנים. בסרטון אחר, תחת הכיתוב "השמאל הוא אלים, מתי תבינו?", רואים מפגינה הולכת לתומה בזמן שהדר מוכתר פשוט נכנסת בה ואז מאשימה אותה באלימות. אז כן, אם היו לה כישורי משחק אולי זה אפילו היה עובד לה.
למרבה הקרינג' היא גם חושבת שהיא מינימום צ'ארלי קירק, אבל לו לפחות היה קצת קלאס, עד כמה שיכול להיות כזה למיזוגן וטרנסופוב וגזען. הוא לא היה מסתובב בין אנשים ומציק להם בניסיון לחלץ מהם תגובות אלימות. הם היו באים אליו במתחם מגודר, הוא היה יושב בנחת ולא עומד וצועק, כי הוא אף פעם לא נדרש לצעוק כדי להישמע יותר "צודק". מוכתר חושבת שבגלל איזה קייטנת דיבייט בגרמניה היא נחשבת ל"טובה בדיבייט", כשבפועל היא לא מנסה לקדם שיח, היא מנסה לקדם את עצמה, ויכולת הדיבייט הפומבית שלה הייתה מביישת תלמידי כיתה ו'.
אז למה אני יושב וכותב על האישה המזעזעת הזאת? כי אני מאמין שהיא מסוכנת לא פחות מכל חברי הקואליציה. היא הולכת בדרכה של טלי גוטליב, ומאד יכול להיות שהיא תהיה "האישה החדשה" הבאה בליכוד. היא מסוכנת לא רק כי היא מכרה את כל הערכים שלה שנוגעים לדאגה לצעירים וליוקר המחיה ואחר כך עוד הצטרפה למפלגה שפגעה בצעירים יותר מכולם. היא מסוכנת כי היא מסיתה ומשקרת בלי למצמץ. במצב עניינים מתוקן לא היו נותנים במה בתקשורת למישהי כזאת, אבל במפלגה שבה חברות גלית דיסטל אטבריאן וטלי גוטליב חסרות הבושה, או האופורטוניסטית עידית סילמן, הכל יכול לקרות ותמיד יש לאן להידרדר.
הדר מוכתר מייצגת את כל מה שרע בליכוד בפרט ובפוליטיקה הישראלית בכלל. דמגוגית בשקל, חסרת טיעונים אמיתיים או עמדות משמעותיות, חסרת עקרונות וערכים, והיא אינה בוחלת בדבר כדי להשיג את הכוח הנכסף. את הטעות שעשתה התקשורת עם דוגמני התהבמות אחרים היא משחזרת עם מוכתר. כל מה שהציבור יכול לעשות זה פשוט לצאת ולהצביע ולוודא שגם אם היא או מישהי כמוה תיבחר, היא תהפוך לשוכנת ספסלים אחוריים באופוזיציה ובסופו של דבר למשהו שכולנו שכח, כאילו הייתה אורן חזן. עד הבחירות – פשוט עדיף להתעלם מהנוכחות שלה בהפגנות, אלא אם כן בא לכם לשמוע שיש לה שני תארים (יש לה שני תארים במדעי המחשב, ידעתם?).