תצאו בחוץ: בר יין חדש בחצר האחורית של קפה אירופה

ספוט חדש לשף שרון כהן (שילה) ושותפיו בחצר של קפה אירופה. בתפריט מנות קלילות המתבססות על דגים ופירות ים והרבה יין

החצר האחורית של קפה אירופה (צילום: אריאל עפרון)
החצר האחורית של קפה אירופה (צילום: אריאל עפרון)
28 ביוני 2020

בשעה ששפים אחרים כורעים תחת השלכות הקורונה פותח השף שרון כהן (שילה) לא מקום אחד אלא שניים בו זמנית. EUROPA WINE BACKYARD נפתח להרצה שקטה בשבוע שעבר. בכך הוא מקדים את בר היין ג'אנגו שעל הקמתו דיווחנו לא מזמן.

קפה אירופה, החצר האחורית (צילום: אריאל עפרון)
קפה אירופה, החצר האחורית (צילום: אריאל עפרון)

הבר החדש ממוקם בחצר של קפה אירופה, פיסת טבע אורבנית שמנצלת את מזג האוויר הנעים עדיין ואת ההימנעות המתבקשת מחללים סגורים. תפריט האוכל שבנה השף ליאור הדס (לשעבר שילה וממקימי קפה אירופה) מותאם לחצר, לעונה ולתקופה – מנות קטנות וקלילות כגון שרימפסבורגר בלחמניית בריוש; פאני פורי במילוי טונה אדומה ואיולי פיקנטי; סשימי טונה אדומה וסלסת אננס טרי, בצל סגול, צ׳ילי ונענע; ברוסקטה דג כבוש על לחם שיפון אגוזים ואיולי פלפלים, צ'ילי ירוק ועגבניות; סלט תמנונים בגריל עם יוגורט צאן וזוקיני וחמון, מוצרלה ופרי עונתי (69-82 ש"ח). חומרי גלם עונתיים טריים ונאים שמאפיינים את כהן במסעדת שילה יוגשו כדגים נאים במשקל על קרח עם רוטב יוזו, גבינות ממשק שוורץ וענבים שחורים, בוראטה ועגבניות שרי צבעוניות ועוד.

החצר האחורית של קפה אירופה (צילום: אריאל עפרון)
החצר האחורית של קפה אירופה (צילום: אריאל עפרון)

תפריט היין מתמקד בבקבוקים לא שגרתיים, בעיקר יינות עולם חדש, ביודינאמיים ואורגניים כתומים, לבנים ורוזה במחיר עד 45 ש"ח לכוס. אם כהן היה מסכים לדבר עם התקשורת היינו שואלים מה סוד האומץ שלו לפתוח שני מקומות כשהמשק בקריסה. מכיוון שהוא מעדיף להתבצר בשתיקה, נגיע לפרגן ולאחל בהצלחה.
קפה אירופה, שני־שבת מ־19:00