השני בתוך חודש: גיא גמזו משיק עוד מקום חדש, והפעם זה בר יין

הלנה (צילום עמית גירון)
הלנה (צילום עמית גירון)

בזמן שרוב תחום הקולינריה במשבר, גיא גמזו חוגג פתיחה של מקום נוסף - בר יין אלגנטי ועדכני עם תפריט אפריטיבו וטונות של קלאס, עם השותפים המנוסים מוש בודניק ואיציק חנגל. מישהו מנסה להשתלט על העיר, וזה טעים מאוד

10 באוגוסט 2023

עם שתי פתיחות חדשות בתוך פחות מחודש, שפים אחרים היו מורטים את שערם. אבל שף גיא גמזו (אריא, NUNUNU) רק מחייך עם שערו עדיין מחובר. לפני שלושה שבועות הוא השיק את בראסרי שה ויוי בצומת דיזינגוף-בן גוריון וכבר השבוע נפתחו לראשונה הדלתות של הלנה – בר יין שנשען על תרבות האפריטיבו.

הלוקיישן מלא בקלאס, בחזית המקום שלעד יישאר עבורנו ביתן הלנה רובינשטיין (מי שמוכרח לחלוק כבוד למשפחת עופר, תפדאל). העין משוטטת בין קירות מחופי עץ ובר מרכזי גדול אל ויטרינת פינצ'וס סקסית, ומשם החוצה, למרפסת תחת צל העצים. אם עוצמים עין אחת ומתעלמים מההפיכה המשטרית, אפשר לדמיין שנחתתם בסן סבסטיאן.

הלנה רוכבת על גל ברי היין, אך משכילה לבדל את עצמה במרחב, לא מעט בזכות האנשים שמובילים אותה. לגמזו חברו המסעדן איציק חנגל (פאסטל, סטודיו קפה, בית אריאלה ועוד) והמיקסולוג מוש בודניק (סושיאל קלאב), סופרגרופ של אנשי אוכל, והחלל משרה חמימות בבר היין שבקומת הקרקע, ובקוקטייל לאונג' אינטימי בקומה השנייה, ומשאיר את מרכז הבמה לסערת טעמים בצלחת – פאן קון טומאט, שפוד תמנון, צלחות קטנות של שרקוטרי וגבינות, גספצ'ו ופטאטאס ברוואס, טרטר דג באחו בלנקו ועוד מנות בגודל ביס-שניים, שמורכבות בעמדה שבירכתי הבר.

גיא גמזו ומלחמתו באויסטרים (צילום אפיק גבאי)
גיא גמזו ומלחמתו באויסטרים (צילום אפיק גבאי)

קטגוריית 60+ מעלות מתמקדת במנות חמות ומעט יותר גדולות – לדוגמה שרימפס צלויים ברוטב בכלי חרס וספגטי בחמאת אנשובי, שנשמח לחזור בשבילו לסיבוב נוסף. גם אויסטרים מברטאן קוראים לעוד טייק, לא מעט בזכות התמחור האטרקטיבי – 12 ש"ח ליחידה, 60 ש"ח לחצי תריסר. אז נכון שהפינצ'וס יקרים יותר מאשר בספרד, 15-19 ש"ח לעומת שני אירו בממוצע, אבל זו ישראל והכול הרבה יותר יקר. אם מסתפקים בשתיים-שלוש מנות וחולקים עוגת גבינה באסקית (ויש אותה גם בגרסת שוקולד), אפשר לצאת עם עודף מ-200 ש"ח. "המטבח של הלנה לא מספק חוויה של ארוחה שלמה וכבדה, אלא אוכל טוב שמלווה דרינקים", מסביר גמזו, שמוביל את המטבח יחד עם השף דור ברזילי.

עפנו על הקוקטיילים. הלנה (צילום אפיק גבאי)
עפנו על הקוקטיילים. הלנה (צילום אפיק גבאי)

על הדרינקים חתומים המיקסולוג מוש בודניק והסומלייה ליז קוקין, שמציעים כ-80 תוויות מאזורי יין שונים, עולם ישן וחדש, פרחוניים ומינרליים, שמפניות ופט נט – כל מה שמחמיא למטבח הספרדי. פרט ליין תוכלו לשתות קוקטיילים קלאסיים, בירה, סיידר ומשקאות תוססים מבוססי ורמוט ושרי, פרי שיתוף פעולה עם מעבדת הקוקטיילים הארטיזנלית Liquidium. "פיתחנו יחד בלנדים של ורמוטים לבנים ואדומים ושל ביטרים, שעליהם אנחנו מבססים את הקוקטיילים שלנו", אומר בודניק.

זמן הפינצ'וס והוורמוט. הלנה (צילום אפיק גבאי)
זמן הפינצ'וס והוורמוט. הלנה (צילום אפיק גבאי)

בקומת הלאונג' השקטה, שמאובזרת בבר עמידה וספות נוחות, תקבלו ספרון מאויר לבחור מתוכו קוקטיילים אלגנטיים יותר: משקאות קלאסיים על בסיס שרי; קוקטיילים מקוריים מצוינים ומשקאות "ניו אייג'", וריאציות מודרניות על קלאסיקות. תשומת הלב לפרטים בהלנה מרשימה, והשלם שגדול מסך חלקיו – המנות הקטנות והדרינקים מזרימים אנרגיות שמחות למרחב האמנותי-אלגנטי, שמצדו משחרר את העניבה ומצטרף לחגיגה. שתי פתיחות בחודש אחד, וגיא גמזו בונה אט אט את האימפרייה שלו.
תרס"ט 6, ראשון-שבת, 18:00-חצות