היום נפתח פסטיבל EAT תל אביב, ויש לנו 6 המלצות שחייבים לטעום

הוא חוזר. תל אביב EATS (צילום דוד בר סלע)
הוא חוזר. תל אביב EATS (צילום דוד בר סלע)

פסטיבל האוכל השנתי חוזר למלא את צ'ארלס קלור בפירורים ומפיות (אל תדאגו, מנקים בסוף), וקשה שלא להרגיש מסוחררים מרוב דוכני אוכל מעניינים. אל דאגה, התאמנו (כלומר, אכלנו) כל השנה בדיוק לקראת הרגע הזה - אלו ששת המנות שאסור לכם לפספס בפסטיבל EAT

פסטיבל האוכל האהוב EAT תל אביב חוזר למיקומו בצ'ארלס קלור (מהערב, 15.5, עד יום חמישי, 18:00-23:00), לצד שפע מרשים מאוד של דוכני אוכל שמביאים את השפים הטובים ביותר בארץ, בגרסת דוכני אוכל מהיר. על כל הפרטים סיפרנו לכם כבר כאן, אבל אנחנו פה לעזור לכם להתמודד עם עומס המידע הזה, ולהבין לאיזה דוכני אוכל כדאי לשמור את התיאבון. תבואו רעבים.

1. המבורגר | רז רהב ואגאדיר

לא צריך להרחיב יותר מדי על למה שיתוף הפעולה הזה כל כך מסקרן אותנו. רז רהב, אחד מהשפים הכי מדוקדקים ומצטיינים בישראל, מציע את הגרסה שלו להמבורגר הוותיק והאהוב של אגאדיר. "בשר בקר טחון גס, רוטב סודי, עלי חזרת ובצלי שאלוט" זה המידע היחיד שקיבלנו על היצירה המשותפת שלהם, ואנחנו מתים לנגוס בו כבר ולנסות לפענח מה רהב החביא שם.

בא לשדרג לכם את הביס. המבורגרים של רז רהב. מרינדו (צילום אנטולי מיכאלו)
בא לשדרג לכם את הביס. המבורגרים של רז רהב. מרינדו (צילום אנטולי מיכאלו)

2. גירוס מיפו תל אביב | חיים כהן

באמת שאין צורך להרחיב על פועלו של כהן האוכל, מראשי השף-סלבים. אבל למקרה וכל הביקורים בריאליטי בלבלו אתכם, עדיין מדובר על שף מבריק שמצליח לאזן בין המטבח העלי של יפו תל אביב לזה הטראשי של דיקסי. הגירוס שהוא מגיש ביפו תל אביב יקפצו לעבר צ'ארלס קלור (ממש מול הלוקיישן הישן של המסעדה), ואנחנו סקרנים לטעום את הטוויסט שלו על אוכל הרחוב היווני. יאסו תל אביב.

יעשה טברנה. חיים כהן (צילום: ירון ברנר)
יעשה טברנה. חיים כהן (צילום: ירון ברנר)

3. שישברק | מנאל

במנאל (ובאוכל שלה) התאהבנו כבר במאסטר שף, אבל מנת השישברק הכבר מפורסמת שלה (פאק, איך זה קרה כל כך מהר?) מגיעה לפסטיבל. למי שלא צפה בריאליטי ולא מתמצא במטבח הערבי, שישברק הם כיסוני בצק ממולאים בכל טוב (במקרה של מנאל, בשר טלה או פילה לברק), מוגשים לרוב במרק, או עם רוטב הולם. נגיד, רוטב יוגורט שום ולימון. אלוהים אדירים כמה זה נשמע טעים.

מנאל איסמעיל (צילום יח"צ)
מנאל איסמעיל (צילום יח"צ)

4. תרנגול כחול אקספרס | שאול בן אדרת

המסעדה הוותיקה של השף שאול בן אדרת, אחד מענקי הקולינריה הישראלית, יוצאת מתחומי המטבח לעבר הפסטיבל בגרסת אקספרס נדירה. מה זה בדיוק אומר? מודים, קשה לנו לדעת או אפילו לנחש, אבל מנות המסעדה האהובה כל כך טעימות עד שאין לנו ספק שגם גרסת האקספרס – ובעצם, במיוחד גרסת האקספרס – תהיה טעימה במיוחד.

איך יעבירו את כל זה לדוכן? בתרנגול הכחול. צילום: בן יוסטר
איך יעבירו את כל זה לדוכן? בתרנגול הכחול. צילום: בן יוסטר

5. ההמבורגר | ישראל אהרוני

כן, אם במקרה שכחתם או לא ידעתם, לאהרוני יש המבורגר מעולה, והוא מגיע לתל אביב. מה זאת אומרת מגיע לתל אביב? ובכן, כי נכון להיום הוא זמין רק בסניף הקצביה שלו בגני תקווה. כשנפתח המקום בספטמבר האחרון שלחנו את מבקר האוכל שלנו, שהבין למה ההמבורגר הזה לא בתל אביב. והוא אמנם חזר עם מסקנה שזה לא שווה את הנסיעה לגני תקווה, אבל כן המבורגר מצוין שלא מנסה להיות יותר ממה שהוא. והוא לגמרי שווה טיול לצ'ארלס קלור.

ביקור נדיר בתל אביב. ההמבורגר של אהרוני. צילום: מתן שרון
ביקור נדיר בתל אביב. ההמבורגר של אהרוני. צילום: מתן שרון

6. סטייק האנטריקוט של דלידה

מה צריך, שנפרט שוב איך מבקר אוכל הרחוב שלנו התאהב במנה הזו? טוב נו, בסדר, זה מה שהוא כתב: "זה לא מינוט סטייק, אלא צמד חתיכות סטייק מספיק עבות כדי לנעוץ בהן את השיניים (וגם להציג אדמדמות קלה במרכז) שממלאות את הפיתה עד גלישת לשון אנטריקוט יפה אל מחוץ לפיתה. הבשר רך כמעט כמו הפיתה עצמה, מתובל בטעמים חזקים שמדגישים את טעם הבשר  עם כמות שומן מושלמת להחליק את התענוג הזה מורד הגרון".

המנה כל כך טובה עד שלא תוכלו לחזור הביתה. סטייק בפיתה, שיפודי דלידה (צילום: מתן שרון)
המנה כל כך טובה עד שלא תוכלו לחזור הביתה. סטייק בפיתה, שיפודי דלידה (צילום: מתן שרון)

7. דגים | פסקדו

מסעדת הדגים האהובה מאשדוד קופצת לביקור מרגש ונדיר למדי לתל אביב, ומביאה איתה את מיטב הדגה של הדרום, ופייר – בכל דרך שהם רק יטפלו בדגים, אנחנו נאכל. בכל זאת, לא סתם היא זכתה בפרס המסעדה הכי טובה מחוץ לתל אביב בטקס פרסי האוכל שלנו מלפני כמה שנים.

שלושה דורות של דייגים ותוצרת ים בלבד. פסקאדו באשדוד (צילום: יח"צ)
שלושה דורות של דייגים ותוצרת ים בלבד. פסקאדו באשדוד (צילום: יח"צ)

גן צ'רלס קלור, שני-חמישי (18-15 במאי) 23:00-18:00