לא רק בשבת: 37 מסעדות ומזללות שאפשר לאכול בהן טוב ביפו

הנוף היפואי המושלם. קלמטה (צילום יח"צ)
הנוף היפואי המושלם. קלמטה (צילום יח"צ)

במסגרת המאזן של תל אביב-יפו, הצד שמגיע מיד אחרי המקף נוטה להתפספס עבור רוב התל אביבים, בעיקר בתקופות מתוחות. אל תחששו להדרים, כי ביפו הרגועה יש ארץ קולינרית שלמה שכדאי לגלות, ולנו יש רשימה ענקית ומעוררת תיאבון של כמות מקומות שיספיקו לכם לשנה

3 באוקטובר 2023

שדרות ירושלים
ונוס

מה זה: מקום חדש מבית קבוצת סן רמו (שנמצא בסמוך, ומצדיק ביקור בזכות עצמו) עם תפריט שמחבר בין יפו לסיציליה דרך התנור ואווירה שכונתית נעימה.
מה אוכלים: שומר צלוי בהדרים עם לבנה ונענע, קלמארי צרוב עם גרגרי חומוס ויוגורט יווני, לזניה ראגו בשר ורוטב בשמל ופיצות מצוינות, דקות ופריכות בדיוק במידה הנכונה, במיוחד פיצה לבנה עם בייקון טלה וקרם פרמזן. ואגב פיצות, עד 21:00 תוכלו לקבל אותן במבצע 1+1, ארוחת ערב מושלמת תכלס.
שדרות ירושלים 5

גם דגים נאים נאים. ונוס. צילום: תומר מאיה
גם דגים נאים נאים. ונוס. צילום: תומר מאיה

איציק הגדול

מה זה: אימפריית בשר וותיקה שחולשת על פינת הרחוב ומונה מסעדת בשרים טובה, קצבייה נוצצת ושווארמה שערורייתית, שלגביה מבקר אוכל הרחוב שלנו כבר התמרמר. אבל מסעדת הבשרים תמיד שווה ביקור, גם אם ביוקר.
מה אוכלים: המון סלטים טובים לפתיחה וסטייקים טופ נוץ', במיוחד וואגיו.
דוד רזיאל 3

אם כבר, אז המסעדה. איציק הגדול (צילום: אנטולי מיכאלו)
אם כבר, אז המסעדה. איציק הגדול (צילום: אנטולי מיכאלו)

ג'מה

מה זה: אחת המסעדות הנעימות והכיפיות ביפו שמגישה אוכל איטלקי כמו שאוכל איטלקי צריך להיות.
מה אוכלים: מנות פסטה משובחות ופיצות פריכות באווירה הנהדרת של שכונת נגה.
תרצה 14 

איי קוקה דה פיצה. ג'מה (צילום: שלומי יוסף)
איי קוקה דה פיצה. ג'מה (צילום: שלומי יוסף)

הרשל'ה

מה זה: צביקה ואולגה רייסמן הביאו איתם מבאר שבע ידע בבישול בירה, ובבישול בכלל, אותו הם מיישמים במעדניה־בית ברוח יפו מפעם.
מה אוכלים: ריבות שמשתלבות בסנדוויצ'ים מפתיעים ולא שגרתיים, ליקרים בטעמים יוצאי דופן כגון חציל-אשכולית, וגזוז על בסיס סירופים מתוצרת בית, שילוב של נוסטלגיה וארטיזנליות.
שדרות ירושלים 62

פר דרייר

מה זה: בר יין עם שיק צרפתי, תפריט יין מנומק ונגיש, תפריט ביסטרו שכל מנה בו קולעת בול ופשטות כובשת.
מה אוכלים: מולים מרינייר, פלטת גבינות ופרי עונתי, המבורגר, פיצות ובראנץ' שמככב קבוע ברשימת הבראנצ'ים הטובים בעיר.
בת עמי 7

תמונה יפואית. פר דרייר (צילום יח"צ)
תמונה יפואית. פר דרייר (צילום יח"צ)

פלאפל ושניצל חמידו

מה זה: מסעדה ערבית-ביתית משובחת, וכדאי שתניחו תניחו לחמידו הבעלים להזמין עבורכם.
מה אוכלים: תבשילים מהמטבח הערבי-שאמי-פלסטיני בהגשה פשוטה וכובשת ותמחור נגיש באמת.
שדרות ירושלים 127

OCD

מה זה: מסעדת שף עטורת פרסים (מקום שלישי בדירוג 50 המסעדות הטובות ביותר של סן פלגרינו במזרח התיכון ובאפריקה) ושאיפה לכוכב מישלן. ערב ערב מעלים שף רז רהב וצוותו מופע קולינרי בפני בני המזל שהשכילו לכוון שעון מעורר לרגע שבו רשימת ההזמנות נפתחת.
מה אוכלים: ארוחת טעימות במחיר 690 ש"ח לאדם. עדיין שווה את זה.
תרצה 17

OCD (צילום: חיים יוסף)
OCD (צילום: חיים יוסף)

דלי אלהמברה

מה זה: מעדניה־מסעדה עם מודעות חברתית־קהילתית והבנה מעמיקה בתוצרת מקומית, שהתמקמה במקום שבו פעלה בעבר הרחוק מסעדת אלהמברה, סמל יפואי מיתולוגי בפני עצמו.
מה אוכלים: מנות קטנות על בסיס חומרי גלם ממשקים קטנים ומהנמל הסמוך, שהולכות טוב עם תפריט יין ישראלי מקיף ואווירה היפסטרית קלילה.
שדרות ירושלים 30, יפו

דלי אלהמברה (צילום: יעקב בלומנטל)
דלי אלהמברה (צילום: יעקב בלומנטל)

בלומפילד והסביבה

סופרא

מה זה: מסעדה ערבית בבעלות משפחתית עם אוכל אותנטי נהדר ומחירים נוחים. אחת התגליות של התקופה האחרונה.
מה אוכלים: ממולאים בכלל ותפוח אדמה ממולא בשר בפרט, מפתול סולת בעבודת יד שמוגש עם מרק קוסקוס ותטבילה עוקצנית, קציצות סינייה בטחינה ותבשילים לפי מתכונים משפחתיים שעברו בירושה. בקרוב יתווספו גם מאפים מהמטבח הערבי.
סלמה 3

תפחי ממולאים, אין מילים לתאר כמה טעים (צילום דוד חיון)
תפחי ממולאים, אין מילים לתאר כמה טעים (צילום דוד חיון)

אבולעפיה

מה זה: מחמוד אבולעפיה, נצר למשפחת האופים המפורסמת ואחיו של שף חמודי אבולעפיה, פתח במרחק הליכה מבלומפילד מאפייה שמשדרגת את הקונספט המצליח מכיכר השעון. והדובדבן שבקצפת: המקום פתוח 24/7.
מה אוכלים: סמבוסקים לוהטים מהטאבון (גם במילוי גבינה טבעונית), ספאייח גבינות ביצה וזיתי קלמטה, בייגלה ירושלמי ופיתות זעתר, בורקס ופוקאצ'ות, כריכים וסלטים בהרכבה אישית, בקלאוות וקינוחים מתוצרת בית (מלבי בקיץ, סחלב בחורף).
שלבים 12

אבולעפיה 2.0 (צילום מחמוד אבולעפיה)
אבולעפיה 2.0 (צילום מחמוד אבולעפיה)

אל קלחה

מה זה: זאב בעור של כבש, מסעדה/חומוסייה קטנה עם אוכל ערבי ענק.
מה אוכלים: פאתה. "עם כל הציניות, כשנתקלתי במנה המשפחתית של אחמד חט'ב (שמכונה זיזו), מנה בעלת מורשת יפואית-ירדנית בת מעל ל-100 שנה, נאלצתי להוריד את הכובע ולנגב איתו את הצלחת", כתב המבקר שלנו. ובמילה אחת: רוצו.
דרך שלמה 3, יפו

מנה חלום. הפאתה של אל-קלחה (צילום: קרינה גנץ)
מנה חלום. הפאתה של אל-קלחה (צילום: קרינה גנץ)

פיצה שניט

מה זה: הבר-מבשלה מרחוב הארבעה שולח ידיים דרומה עם פיצרייה חדשה שנפתחה בקרבת תחנת בלומפילד, שרוצה לספק חוויה מושלמת של נשנוש ליד הבירה, אבל גם להיות המקום השכונתי לפיצה וטרופית עבור הילד.
מה אוכלים: פיצה ובירה תחת כיפת השמיים. למה מה עוד צריך?
דרך בן צבי 1

בדרככם לבלומפילד. פיצה שניט (צילום שרון בן־דוד)
בדרככם לבלומפילד. פיצה שניט (צילום שרון בן־דוד)

מנסורה

מה זה: על גבול יפו, מאחורי שכונת נגה, פתחו כמה מיוצאי שילה את מסעדת הדגים הקז'ואלית-אך-יצירתית הזאת עם מנות כיפיות ובלי יותר מדי יומרה, והיא ממשיכה לספק את הסחורה הכיפית הזאת ביציבות מרשימה.
מה אוכלים: מוס כבד ומחית תפוחים, פולקע לא עצם במיץ עוף, טרין לשון בקר, ספגטיני סרטנים.
סלמה 13

מנסורה (צילום מארק אורן)
מנסורה (צילום מארק אורן)

עמיתה

מה זה: המאפייה של מיכל בוטון ואנה שפירו, מהקונדיטוריות הבולטות שפועלות בענף כיום. מקדש פחמימות שלא היה מבייש אף בולנז'רי בפריז.
מה אוכלים: מה שיציעו לכם ובאגט. באמת שאין סיבה להיות בררנים כאן.
סלמה 10

עמיתה (צילום: שי נייבורג)
עמיתה (צילום: שי נייבורג)

שוק הפשפשים

סלאס + קיצ'וקאי

מה זה: שתי פנים למטבע שאוחז שף אור גינסברג: מסעדת פיוז'ן אסייתי מסחרר ויצירתי עם חדר פרטי לארוחות הצגה וגסטרו-בר על תקן האח הקטן והמופרע, בקטע טוב כמובן.
מה אוכלים: דגים, דגים ועוד פעם דגים, וגם סושי. בעונת הטונה הטריה עורך גינסברג ארוחות פילוט, חוויה מרתקת ובצדה מצעד מנות מקוריות מאף (לדגים יש אף?) עד זנב.
תנחום 6

מסעדת סלאס. חויית ניגירי (צילום: טומי סושי)
מסעדת סלאס. חויית ניגירי (צילום: טומי סושי)

אונזה

מה זה: בר מסעדה ותיק מקבוצת בארכה (משייה, קיטשן מרקט) בלב שוק הפשפשים.
מה אוכלים: סביצ'ה ולאבנה, קלמארי מטוגן, מאפה פידה טורקי במילוי קרם עגבניות פרמזן ומוצרלה, שווארמה אונזה ועוד מנות בהשראה טורקית/בלקנית.
רבי חנינא 3

טורקי, בלקני, שמח. אונזה (צילום יח"צ)
טורקי, בלקני, שמח. אונזה (צילום יח"צ)

קפטן הוק

מה זה: מסעדת רחוב שמלהטטת בפיש אנד צ'יפס בנוסח פלסטיני ומוסיפה עליו עוד מנות דגים ופירות ים עם טוויסט ערבי בתמחור סביר. מהתגליות הגדולות שלנו ב-2021.
מה אוכלים: סיגר דגים, עראייס דג, מוחמר דג, פישווארמה, מסבחה חציל ושרימפס, מחבת דגים ופירות ים ומלבי מתוצרת בית.
עמיעד 13

קפטן הוק (צילום: אנטולי מיכאלו)
קפטן הוק (צילום: אנטולי מיכאלו)

הגפן – חצר יין מקומי

מה זה: מבנה יפואי עתיק ויפה ששומר ביד אוהבת והפך לבר יין נעים בדגש על יינות ישראליים. התפריט משתנה בהתאם לעונה ומדי פעם מתארחים במקום שפים לארוחות מיוחדות.
מה אוכלים: מקומי ועונתי, מה לא ברור?
נעם 3

מאפה ליאון

מה זה: בורקסיה מיתולוגית בבעלות משפחתית כבר ארבעה דורות. סמל יפואי שחובה להכיר.
מה אוכלים: איזה בורקס שבא לכם. אנחנו אישית מעדיפות תרד וגבינה, אבל הכל הולך.
עולי ציון 17

אלבי

מה זה: טברנה שמבחינה רעיונית נמצאת על קו התפר בין נמל יפו לנמל פיראוס. שולחן כורע מרוב מזאטים, עראק ואוזו שנשפכים כמים וגוד ווייבס, במיוחד בשישי בצהריים, ימשכו אתכם לכאן מבלי שתרגישו.
מה אוכלים: צזיקי, עלי גפן ממולאים, לביבות פראסה, מאפה האלים ועראייס.
עולי ציון 6

בין יפו לאתונה. אלבי (צילום: גיל אבירם)
בין יפו לאתונה. אלבי (צילום: גיל אבירם)

פינת הבלקן

מה זה: מסעדה בולגרית ותיקה בבעלות משפחתית, מזכרת לקהילה מפוארת של עולי בולגריה שהגיעה ליפו בשנות ה-50. מסוג המקומות שהולכים ונעלמים ולכן כדאי לבקר ולתמוך.
מה אוכלים: קבב עסיסי ונהדר, קציצות פראסה וכל מה שיציעו לכם.
עולי ציון 32

איטלקיה בפשפשים

מה זה: טרטוריה קטנה וותיקה כמו שאנחנו תמיד מחפשות באיטליה, עם פחמימות למכביר ויין טוב ולא יקר ושולחנות שגולשים לרחוב.
מה אוכלים: פוקאצ'ות, פיצות, מנות פסטה ועוד קלאסיקות אהובות מהמטבח האיטלקי עם קריצה ליפו.
עולי ציון 16

איטלקיה בפשפשים (צילום: אסף קרלה)
איטלקיה בפשפשים (צילום: אסף קרלה)

שאפה בר + דאמה

מה זה: מסעדה ובית קפה שכמעט השתלטו על הרחוב כולו ועיצבו אותו בדמותם בצבע, מוזיקה חיה ואווירה טובה.
מה אוכלים: גספצ'ו, כרוב סקורדליה, שרימפס באריסה ועוד במסעדה, ובקפה קפה איכותי ומאפים מיוחדים.
נחמן 2

שאפה-בר, צילום: אינסטגרם amlass@
שאפה-בר, צילום: אינסטגרם amlass@

יפו העתיקה

אנטיליה

מה זה: על חורבות קפה סאגה הקימו האחים דן וגיל רושנסקי (דדה, המשביר) ומורין קלטש, בת זוגו של דן, מסעדה איטלקית קטנה וחמודה בשירות עצמי חלקי או מלא ואווירה שכונתית. השם מתייחס למתקן מים מהתקופה העות'מאנית שנמצא בסמוך.
מה אוכלים: פסטה בעבודת יד ויין תחת כיפת השמיים. חמודה כבר אמרנו?
רבי פנחס 4

בלי מלצרים, בלי דאווין, עם פסטה ויין. אנטיליה (צילום מורין קלטש)
בלי מלצרים, בלי דאווין, עם פסטה ויין. אנטיליה (צילום מורין קלטש)

ג'יארדינו

מה זה: מסעדה חדשה שהקימו שני שפים יוצאי מסעדת דלאל במלון ג'אפה עוצר הנשימה, שבהקמתו הושקעו 180 מיליון דולר. המחירים כמובן בהתאם אבל הלוקיישן הכי קלאס.
מה אוכלים: מרק אפרסקים לבנים, גרניטה תפוזים וריקוטה פרסקה; קובנייה בקר במעטפת עלי מנגולד צעירים; פילה בס ים תיכון בקרם בצל שרוף וקונפי כרישה בחמאה ועוד מנות פיין דיינינג בהשראה יפואית.
יפת 36

שרימפס וקרם כוסברה. ג'יארדינו (צילום אנטולי מיכאלו)
שרימפס וקרם כוסברה. ג'יארדינו (צילום אנטולי מיכאלו)

בית קנדינוף

מה זה: מבנה יפואי עתיק שהוסב לגלריית אמנות ומסעדת פארם טו טייבל עם אג'נדה וגינה קהילתית.
מה אוכלים: גספצ'ו צהוב, שישברק חצילים שרופים וריקוטה ומנות עונתיות-מקומיות שמצליחות לדלג מעל קלישאות המטבח המקומי.
הצורפים 14, יפו

גספאצו מנגו. בית קנדינוף. צילום: נעם פריסמן
גספאצו מנגו. בית קנדינוף. צילום: נעם פריסמן

סוהו האוס

מה זה: מבנה עתיק ויפהפה שהוסב למועדון חברים יוקרתי שמציע אירועי תרבות, סביבת עבודה, מלון בוטיק ומסעדה שפתוחה לקהל. למקרה שמעניין אתכם לראות איך חיים אלה שיכולים להרשות לעצמם.
מה אוכלים: כרובית מטוגנת, חציל ולאבנה, סלטים, כריכים ומנות עיקריות.
יפת 27 

שבתאי היפה

מה זה: מסעדת דגים בת יותר מ-60 שנה והדבר הקרוב ביותר שיש ביפו לטברנה, מינוס התמחור.
מה אוכלים: ברבוניות מטוגנות, סלט יווני ואוזו. את כל השאר יעשו המוזיקה והאווירה.
הצורפים 38, יפו

הקולות של פיראוס (צילום מתוך עמוד האינסטגרם shabtai_hayafe)
הקולות של פיראוס (צילום מתוך עמוד האינסטגרם shabtai_hayafe)

עלי קרוואן (אבו חסן)

מה זה: הגעתם מהירח?
מה אוכלים: תנחשו לבד.
הדולפין 1

המסבחה המושלמת. חומוס עלי קרוואן אבו חסן (צילום: אסף קרלה)
המסבחה המושלמת. חומוס עלי קרוואן אבו חסן (צילום: אסף קרלה)

קלמטה

מה זה: קומפלקס יווני־יפואי – מבנה עתיק שבקומה התחתונה שלו נפתח בית קפה ובקומה העליונה פועלת מסעדה ותיקה וטובה עם נוף הורס לנמל יפו.
מה אוכלים: צזיקי ומוסקה, גירוס טלה וסובלאקי מוסר.
כיכר קדומים 10

קלמטה. צילום: תמוז רחמן
קלמטה. צילום: תמוז רחמן

כבאכה

מה זה: שלוחה מקומית של עזבה, המוסד הוותיק ועטור השבחים מכפר ראמה. מסעדה לאנשים שרוצים לאכול אוכל גלילי ואין להם בלו"ז את השעות לשרוף על נסיעות.
מה אוכלים: סלטים מעשבי תבלין מלוקטים, ממולאים, תבשילים ו"שישברק שהוא הדבר הכי קרוב לאלכימיה שממש עובד".
כיכר קדומים 6

מינרווה דאוד ועוגת מינרווה. כבאכה (צילום: אפיק גבאי)
מינרווה דאוד ועוגת מינרווה. כבאכה (צילום: אפיק גבאי)

יפת ועג'מי

אבו חילווה גריל בשרים

מה זה: שיפודייה ששייכת לקצביה היפואית המצוינת שנמצאת ממש מעברו השני של הכביש. הבשרים כאן הם מהדרגה הגבוהה ביותר, כמתבקש, וגם כל המסביב טרי ובסדר גמור. לא זול, אבל על איכות משלמים.
מה אוכלים: סלטים (כלולים במחיר העיקרית), שיפודים, שווארמה.
יפת 95

שיפודי סייף

מה זה: "מקום ותיק שאף אחד לא מכיר, ומי שמכיר לא מספר עליו. כל מי שאוכל שם חוזר שוב ושוב", גילה לנו אחמד ח'טב (זיזו), בעלי אל קלחה, במדור "העיר שלי".
מה אוכלים: "מכינים שם שיפודים, וחוץ מטחינה, עמבה, סלט וירקות על האש אין שום תוספות. הבשר טעים, טרי וזול ונקי מאוד, שילוב של איכות ומחיר".
יפת 114, יפו

אבו נאסר

מה זה: שיפודיה קלאסית עם מרפסת לים. בסופי שבוע עמוס במיוחד, וכל כמה דקות מתנגן ברקע "סנה חילווה יא ג'מיל".
מה אוכלים: הדיל הקבוע: סלטים ועיקרית במחיר העיקרית, שהוא סביר כשלעצמו.
קדם 130

הזקן והים

מה זה: אי אפשר לסגור רשימה של מסעדות יפואיות בלי הזקן והים, מסעדה מיתולוגית ומונומנטלית שעדיין מספקת דיל קבוע של מנה עיקרית פלוס פתיחת שולחן עם הר של מאזטים ושירות יעיל ומהיר.
מה אוכלים: דגים מטוגנים ובגריל, פסטה פירות ים ברוטב עגבניות/שמנת, מולים בחמאה ושום, צלעות כבש.
קדם 85

קלאסיקה יפואית (צילום מעמוד האינסטגרם hazaken_v_hayam_1999)
קלאסיקה יפואית (צילום מעמוד האינסטגרם hazaken_v_hayam_1999)

המושבה האמריקאית

ג'ורג' וג'ון

מה זה מסעדה עטורת פרסים (מקום שישי בדירוג 50Best של סן פלגרינו לצפון אפריקה והמזרח התיכון) במלון הבוטיק דריסקו. במבנה היסטורי יפהפה שבו פעלה בעבר מסעדת קרן המיתולוגית מגיש שף תומר טל את הפרשנות שלו למטבח יפואי עכשווי.
מה אוכלים פסטה סרטנים מתוך רשימת 25 המנות הכי מיתולוגיות של תל אביב.
אוארבך 6

הנה היא. פסטה סרטנים. ג'ורג' וג'ון (צילום גיל אבירם) 
הנה היא. פסטה סרטנים. ג'ורג' וג'ון (צילום גיל אבירם) 

יפואי אחד נוסף וזהו

דוקטור שקשוקה

מה זה: נו באמת.
מה אוכלים: שקשוקה, שווארמה וכל מה שהדוקטור רושם.
בית אשל 3

שווארמה שהפכה לאגדה. הפיתה של בינו (צילום: דרור כץ)
שווארמה שהפכה לאגדה. הפיתה של בינו (צילום: דרור כץ)