ככה עושים שכונה: 25 מקומות לאכול ולשתות מצוין ברחבי פלורנטין

זה עוד יגדל? מה אומרים הרופאים? הקטן (צילום: אורי לוין)
זה עוד יגדל? מה אומרים הרופאים? הקטן (צילום: אורי לוין)

היא מעבדת ניסויים עירונית שבה נולדים טרנדים, נוצרות מיתולוגיות ותמיד קורה משהו טעים, אבל אתם תמשיכו להתייחס לפלורנטין בתור שכונה של ברים ובתי קפה. ממסעדות הפיין דיינינג, דרך המוסדות הוותיקים ועד לאוכל הרחוב ההרפתקני - אף פעם לא משעמם פה

9 ביולי 2025

פלורנטין היא שכונה של בתי קפה, פלורנטין היא שכונה של ברים, אבל למרות שלא חושבים עליה כשכונה של מסעדות שהיא יעד קולינרי בפני עצמו, כמעט תמיד קורים בה דברים מעניינים בתחום המסעדות והמזללות – לא מעט בזכות ציר שוק לוינסקי המתפתח ואזור הרצל-לילינבלום שאמנם חווה דעיכה מסוימת כמוקד בילוי לילי ועדיין מאכלס ריכוז גבוה של עסקי הסעדה. אף פעם לא משעמם.

>> התל אביבים החדשים: 11 המלצות שיעזרו לכם לשרוד בשכונת פלורנטין

התחלופה הגבוהה יחסית של בתי אוכל בשכונה, לצד מוסדות ותיקים שמוכיחים יכולות הישרדות מופלאות גם בתקופות של מגפות עולמיות ומלחמות אינסוף, יחד עם קהל צעיר וסקרן שממשיך להישאב אל הקסם האורבני המשתנה-תדיר של פלורנטין, מייצרים כאן סצנה תוססת ורבת המצאות של קולינריה גבוהה לצד אוכל רחוב הרפתקני באבולוציה מתמדת. אפשר לומר שזוהי מעבדת הניסויים של סצנת האוכל בתל אביב: טרנדים מתחילים כאן, מיתולוגיות נוצרות כאן, וכאמור, אף פעם לא משעמם. ככה עושים שכונה.

פלורנטין (צילום: shutterstock)
פלורנטין (צילום: shutterstock)

1. הקטן

ככל שהוא צנוע ולא מתיימר, הקטן במהותו דווקא די גדול. במטבח פצפון חוקר שף עידו קבלן את תרבות האוכל הישראלית, מלקט פטריות ועשבים, מתסיס כל מה שזז ויוצר מנות שמלטפות את החך בעדינותן. הניגוד בין רחוב לוינסקי המג'ויף למפות הלבנות ולתצוגת התכלית הגסטרונומית עושה מהקטן מסעדה גדולה.
לוינסקי 46 תל אביב

עונתי יותר, מקומי יותר. הקטן (צילום יעקב בלומנטל)
עונתי יותר, מקומי יותר. הקטן (צילום יעקב בלומנטל)

2. OPA

השפית המוערכת שיראל ברגר מתמקדת בפירות וירקות, אך לקרוא לאופא מסעדה טבעונית חוטא לאמת. נכון יותר לומר שמדובר בחלל יצירה חדשני ומקורי, שלכל חובב אוכל כדאי להכיר כדי לפתוח את הראש למשהו שונה לגמרי. דירוג המסעדות היוקרתי 50Best זיהה את הייחוד והפוטנציאל והעניק לאופא את התואר המוצדק One to Watch Award (מסעדה שצריך לעקוב אחריה).
החלוצים 8 תל אביב

OPA (צילום סיגל סבן)
OPA (צילום סיגל סבן)

3. קוקו נקו

הרחובות לא ישכחו את התקופה הראשונה ועמוסת התור של קוקו נקו. מאז נרגע קצת העומס, אבל הפופולריות של הראמנייה של דודי אפריאט מ"לה טיגרה" ומיסאטו בכר היפנית-ישראלי לא נעלמה, וכך גם הפאנקייק התפוח והכה אינסטגרמי שלהם. מסמטאות שינג'וקו פינת ויטל.
פלורנטין 5 תל אביב

קוקו נקו. (צילום: אפיק גבאי)
קוקו נקו. (צילום: אפיק גבאי)

4. תרצה

האחות הקטנה של OCD היא הרבה יותר בר יין מאשר מסעדה, ובכל זאת לגמרי ראויה להיכנס גם לרשימת המסעדות הטובות בפלורנטין בגלל האוכל, מנות קטנות ויצירתיות שמחמיאות ליין. כל מה שתשימו עליו אצבע בתפריט מדויק וטעים.
החלוצים 3 תל אביב

תרצה בר (צילום: חיים יוסף)
תרצה בר (צילום: חיים יוסף)

5. מרלוזה

חמארת הדגים המצוינת משוק הכרמל התארגנה על עצמה מחדש בתחילת ימי המלחמה, והעתיקה את מושבה אל גבול פלורנטין-נוה צדק, היכן ששכנה מסעדת תמנע הנהדרת של השף ניר מסיקה. נוספו מנות חדשות (תראו את היקיטורי סשימי הזה שבתמונה), נותרו המחירים הישנים והנוחים, וכל העסק השתדרג בכמה דרגות. חמארה זאת כבר לא.
לילינבלום 24 תל אביב

לא נגיד תודה, כי הדגים עוד פה. מרלוזה החדשה. צילום: Peoplephotography‏

6. לונל

הסיפור על בראסרי ירושלמי־צרפתי־תימני נשמע כמו הנפצה של צ'אט GPT, אבל אז קרתה המלחמה – שף ינון אל על גויס למילואים, המסעדה נסגרה ולחלל השומם נכנסה מסעדת פופ אפ זמנית. מאז אל על שב למטבח ולונל חזרה לעצמה טובה ומשויפת יותר בערב, וגם בבראנץ', ולפעמים גם בפופ-אפ של מאכלים תימניים. ביס אחד מהקובנה המופתית מספיק כדי להיווכח בכך ולקרוא לכל מי שאתם מכירים להגיע להודות ולתמוך.
אברבנאל 72 תל אביב

שולחן של אושר. לונל (צילום איתמר גינזבורג)
שולחן של אושר. לונל (צילום איתמר גינזבורג)

7. אוזריה

כשמחירי הטיסות נוסקים ולמי בכלל יש ראש לנסוע, ערב באוזריה מרגיע קצת את הגעגוע. איקרה וצזיקי, צ'יפס אנשובי וקלמרי מטוגנים וגם הכרובית המיתולוגית מקצרים בדרך המענגת ביותר את המרחק בין פלורנטין לאתונה.
מטלון 44 תל אביב

כמה יופי במנה אחת. מסעדת אוזריה. צילום: מתוך עמוד הוולט
כמה יופי במנה אחת. מסעדת אוזריה. צילום: מתוך עמוד הוולט

8. טומטומאטו

יום אחד עוד ילמדו בבתי ספר למנהל עסקים את שיטת הניהול והשיווק הפרוסית של השף והבעלים טל רשבסקי. עד אז התור ימשיך להיות ארוך ואנשים ימשיכו להתבכיין, אבל הפסטה פשוט נהדרת. גם בלאבה, שעל גבולות השכונה, אוכלים פסטות מעולות.
שד' וושינגטון 26 תל אביב

טומטומטו. צילום: אנטולי מיכאלו
טומטומטו. צילום: אנטולי מיכאלו

9. הוטל ססיל

העסק השישי מקבוצת קזינו סן רמו מספק אווירה משוחררת מזווית אחרת של הברים בשכונה, עם אוכל מהמיטב של הקבוצה וכמה מנות חדשות, ובעיקר האפי האוור ובראנץ' ששמם הולכים לרחוק. אברנאל מתעוררת.
אברבנאל 52

ביצים ובייקון לפתיחת הסופ"ש. הוטל ססיל (צילום יודי זקן)
ביצים ובייקון לפתיחת הסופ"ש. הוטל ססיל (צילום יודי זקן)

10. לה טיגרה

הפיצרייה המנומרת שכבשה בסערה את העיר ואת הלב שלנו גדלה ופורחת מבלי לאבד אף גרם רצינות. הפיצות נותרו מושלמות כמו בפתיחה והן מוקפות במנות ראשונות מצוינות, קינוחים (פיצה בננות מקורמלות דההה), קוקטיילים ואווירה איטלקית קלילה גם כשעמוס במקום.
פרנקל 9

חלום של כל גבר ואישה. לה טיגרה (צילום: פייסבוק/@la.tigre.tlv)
חלום של כל גבר ואישה. לה טיגרה (צילום: פייסבוק/@la.tigre.tlv)

11. סלימי

אין בעיר הרבה מקומות שמגישים אוכל פרסי, עובדה מצערת שקשורה כנראה לעוינות שהפרסים רוחשים לנו מאז תקופת אחשוורוש. סלימי מזכירה מסעדות פועלים מפעם, עם אפס התייחסות לעיצוב ואווירה (וגם על הניקיון במטבח לא נכביר מילים), אבל קערת ח'ורמה סבזי חמוץ ולוהט מחפה על הכול.
נחלת בנימין 80

גונדי בסלימי. צילום: ענר גלם
גונדי בסלימי. צילום: ענר גלם

12. קפה קאימאק

כל שכונה צריכה מסעדה צמחונית שמציעה סלטים רעננים, תבשילים צבעוניים וניגובים סקסיים. בקפה קאימאק עושים זאת כבר שנים בחמידות אינסופית, שזוכה להוקרה מקהל לקוחות נאמן.
לוינסקי 49

13. הפסטה בלוינסקי

פסטה טרייה, בישול מדויק, רטבים קלאסיים ומתחלפים והיידה לצלחת. מקום קטן ולא מתחנף שכיף להגיע אליו והוא לעולם אינו מאכזב.
נחלת בנימין 84

14. בנץ בראדרס

לא חסרים המבורגרים טובים בתל אביב, ובנץ בראדרס ממוקמים גבוה במעלה הטבלה. הקציצה עסיסית ונצלית תמיד לאותה מידת עשייה מדויקת, בהרבה מקצוענות ואהבה ומינימום טופינגז ושואו אוף. כך עושים זאת נכון.
פרנקל 4 תל אביב

ביס שתמיד אפשר לסמוך עליו. בנץ ברדרס. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם benz.brothers
ביס שתמיד אפשר לסמוך עליו. בנץ ברדרס. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם benz.brothers

15. מסקל

עוגן פלורנטינאי ותיק ואהוב עוד מהתקופה שתל אביב לא ידעה איך מאייתים "טאקו בירייה". טאמאלס, פריחולס ואנצ'ילאדס צורבים את הלשון בחריפות ערמומית שרק מרגריטה חמוצה כהלכה יכולה לה. מוסד מוערך במלוא מובן המילה.
ויטל 2 תל אביב

מסקל (מתוך עמוד האינסטגרם mezcal_florentin)
מסקל (מתוך עמוד האינסטגרם mezcal_florentin)

16. באן מי 13

שיתוף הפעולה בין השפים אביה כזום־פרנס ועמרי זקהיים סימן את תחילתו של גל הבאן מי, כריך וייטנאמי־צרפתי איקוני מוגזם בכל לשון של הגזמה וסקסי בטירוף. אם כבר מצאתם חניה או גללתם בוולט, כדאי לטעום גם את הפו המעולה שלהם.
נחלת בנימין 107 תל אביב

באן מי 13 (צילום אוהד קב)
באן מי 13 (צילום אוהד קב)

17. הבורקס של אמא (בורקס לוינסקי)

בורקס פריך וזהוב שנחתך לריבועים מדויקים, טריזי חמינדוס, רסק עגבניות טרי וזיתים – התפריט בבורקסיה הוותיקה מתמקד במה שחיוני למנה, ללא תוספו וקישוטים מיותרים. עליכם מוטל לבחור את המילוי ואת השתייה, איירן טורקי מלוח או לימונדה צוננת. תחנת חובה בשוק לוינסקי לחובבי פחמימות ריקות.
לוינסקי 46 תל אביב

18. חומוס גרגר הזהב

כשמתחשק לרדת על חומוס גלילי מוצלח, המנה של גרגר הזהב מספקת את הקרייב עד תומו. כבר כמעט עשור שהחומוסיה המצוינת הזו מאכילה את תושבי פלורנטין ועכשיו כשהסניף בדיזנגוף מלמד גם את תושבי המרכז, נראה לנו שאפשר רשמית לקרוא לזה חומוס פלורנטינאי.
לוינסקי 30 תל אביב

חומוס גרגר הזהב. צילום: דניה ויינר
חומוס גרגר הזהב. צילום: דניה ויינר

19. אורבי

מה שהתחיל כקוריוז מפתיע שצץ ברביעיית פלורנטין רגע לפני המלחמה התפתח מהר מאוד למוסד שמפוצץ באנשים גם בשעות לא שעות, והם יודעים בדיוק למה להגיע – ארוחות בוקר שנמשכות לאורך כל היום, גישה אסתטית מבריקה ואינסטגרמית ומנעד טעמים סובייטי, בצד הטוב של הסירינקי.
מעון 5 (רביעיית פלורנטין), תל אביב

בוקר שלא תשכחו. אורבי. צילום: מאיה קלוגמן
בוקר שלא תשכחו. אורבי. צילום: מאיה קלוגמן

20. גליאנו

מעדנייה איטלקית קטנה שרוכבת על גל הוורמוטריות וברי היין, ועושה זאת בחן שקיים רק בפלורנטין או בנאפולי. שף גיא בן שמחון הפך את מטבח הקייטרינג שלו למקום מתוק להפליא שמציע כוס יין, סלט ופסטה על המדרכה והעולם נראה כמעט שפוי.
אברבנאל 17 תל אביב

שף גיא בן שמחון עמל על הפסטה בגליאנו. צילום: אסף וולט
שף גיא בן שמחון עמל על הפסטה בגליאנו. צילום: אסף וולט

21. קאנו

היו תקופות שהמזללה הוייטנאמית הקטנה על הרצל התדרדרה ברמתה, אבל מאז הספיק המקום להחליף בעלים ושף, כך שחזרנו למקום מעולה לסגירת פינה כשהרעב כבד והגוף רעב לאומאמי. באנים, נודלס, פו וכל החשודים המיידיים מושלמים לתדלוק לפני שמחליטים איך להמשיך את הערב.
הרצל 77 תל אביב

קאנו. צילום: אנטולי מיכאלו
קאנו. צילום: אנטולי מיכאלו

22. ניבו גריל בר

הסוד הקטן והשמור של חובבי השווארמה בפלורנטין הוא המקום של ז'אן אולגון, בן למשפחה שהולידה את מוטפאק (ואז עזבה בחזרה לטורקיה) שנשאר להקים בית גריל טורקי, וגם מגיש דונר שיזכיר לכם את הימים הטובים של המסעדה ההיא. יש לו גם איסקנדר שאשכרה משדרג את המנה, אז מדובר באחד הביסים הטובים בשכונה.
ויטל 2 תל אביב

כמה טוב שבאת הביתה. איסקנדר אצל "ניבו". צילום: יעל שטוקמן
כמה טוב שבאת הביתה. איסקנדר אצל "ניבו". צילום: יעל שטוקמן

23. סאלוט

אוליאנה איגונין וסטאס רוגוזין הם זוג עולים מרוסיה (וגם זוג בחיים האמיתיים) שבחייהם הקודמים עסקו בתרבות אלטרנטיבית, אבל כאשר הגיעו לארץ הבינו שכאן הם רוצים להקים עסק שכולו אירוח ואווירה. כך נולדה הוורמוטריה הקטנה על שדרות וושינגון, שמספקת שיפודי נשנוש בפחות מ-20 ש"ח ודרינקים שחיים עם פירות מותססים.
שדרות וושינגטון 14 תל אביב 

שולחן שפע. סאלוט. צילום: אולאינה איגונין
שולחן שפע. סאלוט. צילום: אולאינה איגונין

24. אלמז מנדל

אם מטבח אתיופי הוא כוס התה שלכם, שימו בווייז את אלמז מנדל – מזללה אתיופית אותנטית עם תפריט הכולל את מנות הדגל של העדה. מקום טוב לנגב בו שירו וביינתו ולהקדיש זמן להיכרות עם תרבות יהודי אתיופיה, הראויים ליחס חם מחבק בפלורנטין ובכלל.
פרנקל 4 תל אביב

25. הרצל 16

אי אפשר לסגור את הרשימה הזאת בלי הספייס האיקוני והיפהפה הזה ממפעלות רותי ברודו ו-R2M, שמצליח באופן נדיר לגלות ורסטיליות שמשנה לגמרי את אופיו מקפה נעים ומוקפד בשעות הבוקר, דרך ביסטרו מוצלח ללאנץ' ועד בר צוהל ועמוס אל תוך הלילה. תמיד טעים, תמיד נעים ואיכשהו גם תמיד מאוד פלורנטין.
הרצל 16 תל אביב

הרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)
הרצל 16 (צילום: עידית בן עוליאל)

הכתבה עודכנה לאחרונה ב-9.7.2025