מהתחתית עד מפגש רמב"ם: 10 משלוחים חדשים שכדאי להזמין

זה פריך עד כמה שצריך. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס
זה פריך עד כמה שצריך. סילי קיד. צילום: יעל בונפיס

רוב המסעדות עדיין מנסות להתאים עצמן לסיטואציה הבלתי אפשרית, והקורונה כבר לימדה אותנו שבעת משבר שליחי הוולט משגשגים. אספנו את כל המסעדות המומלצות - חדשות וישנות כאחד - שהתחילו להציע משלוחים מאז תחילת המלחמה. זאת אולי נחמה קטנה מאוד, אבל בהחלט טעימה מאוד

במצב העניינים הנורא הזה של החודשים האחרונים, לא נותר אלא להתנחם בדברים הקטנים, או בדברים הממש קטנים, או בדברים כל כך קטנים שזה כבר ממש קצת עצוב בפני עצמו. ובשביל זה אנחנו כאן. המשבר בענף ההסעדה והבילוי אמנם כבר בעיצומו, אבל בינתיים יש כמה מסעדות ומזללות שהגיעו למשלוחים בעקבות המלחמה או למרות המלחמה ולא היו שם קודם ואנחנו ממליצים ליהנות מזה כל עוד אפשר.

סילי קיד

מה זה: מקדש קריספי צ'יקן שמהלל את העוף המטוגן על כל גווניו – קריספי בלחמניה, קריספי בכנפיים, קריספי בלב וקריספי בנשמה.

סילי קיד (צילום: יחסי ציבור)
סילי קיד (צילום: יחסי ציבור)

מנה מומלצת? הנשנושים של ההתחלה נחמדים וכיפים, אבל כל הכיף נמצא אצל ה-Holy Honey (54 ש"ח), שמציע מנת פרגית שמנמנה בציפוי קריספי ורוטב דבש-חמאה, עם איולי לימוני, קולסלאו ומלפפון בחומץ. יאמי.
יש אופציה לטבעונים? כן, גם אתם זוכים לקריספיות עם ה-VegGy (48 ש"ח, אין לנו מושג מה קורה עם השם הזה) – כרובית בציפוי כריספי, איולי לימוני ומלפפון חמוץ. ממליצים בחום להוסיף עוד שנקל, ולצרף גם רוטב קוריאני חריף.
איך מזמנים? בוולט

באן מי נונג

מה זה: מקום קטן וחמוד שמוקדש כולו למאכל הויאטנמי-צרפתי שאט אט תופס תאוצה בעיר. לחמנייה צרפתית במילוי רענן וטעים עם תיבול ויאטנמי, וארוחה קטנה ומושלמת.

בונא, באן מי. "באן מי נונג". צילום: מתן שרון
בונא, באן מי. "באן מי נונג". צילום: מתן שרון

מנה מומלצת? אל תוותרו על מנת הבאן מי קלאסי (52 ש"ח), כי הוא מלא בכל טוב – פטה כבד, חזיר ברביקיו, נקניק חזיר וכל הירקות המרעננים שרק תרצו. שלמות.
יש אופציה לטבעונים? כן, יש באן מי טבעוני (48 ש"ח), עם טופו צלוי ברוטב ברביקיו סיני ומיונז טבעוני, ככה שנשמע מבטיח מאוד.
איך מזמנים? בוולט.

ניקו

מה זה: השף-בורגר של שרון כהן (שילה), שמוגש מפופ-אפ שהושק במיוחד לעת המלחמה. ההמבורגר מצוין, המשלוח פיין ואנחנו זוכים בהמבורגר איכתי חדש, לפחות לבינתיים.

ההמבורגר "ניקו" של שרון כהן (שילה). צילום: מתן שרון
ההמבורגר "ניקו" של שרון כהן (שילה). צילום: מתן שרון

מנה מומלצת? ההמבורגר הרגיל ממש טוב, אבל אל תעזו לפספס את הניקו פאנק בורגר (78 ש"ח), שאולי יקר, אבל שווה כל שקל – 200 ג' המבורגר, איולי סרירצ'ה על חמאה מזוקקת, צמד שרימפסים ענקיים בפנקו, גבינת צ'דר וירקות. מגדל עם ביס זהב.
יש אופציה לטבעונים? כמובן שדאגו לכם לקציצת רידיפיין מיט שנעשית בגריל פחם, עם איולי סרירצ'ה טבעוני וירקות ברוח יפנית (64 ש"ח).
איך מזמנים? בוולט

פנינו

מה זה: לחם איטלקי מחוץ היטב עם מילוי של נקניקים, רטבים, ירקות וכן, בסדר, תפסתם אותנו. זה טוסט-נקניק איטלקי. אבל היי – זה באמת טוסט-נקניק יוצא דופן, וארוחה קטנה ונהדרת.

בונג'ורנו פרינצ'יפסה. פנינו (צילום דויד מויאל)
בונג'ורנו פרינצ'יפסה. פנינו (צילום דויד מויאל)

מנה מומלצת? תקראו לנו קלישאתיים, אבל אנחנו אוהבים דאבל בשר, ואם אפשר "דאבל קריבור", עם איולי אדום פיקנטי, פסטרמת בקר, עלי רוקט ועגבניות (50 ש"ח).
יש אופציה לטבעונים? טוב, עם כל הנקניקים האלה לא ממש מצאו מה לשים עבורכם.
איך מזמנים? בוולט, משלוחה ו-10ביס

יש בלין

מה זה: אתם אולי מכירים את זה בתור בליני, אולי בתור פנקייק מלוח או קרפ רוסי, אבל המאכל הסובייטי הזה עשה עלייה במסעדה של עולים טריים מרוסיה – כן, כאלה שברחו מהמלחמה – שבסך הכל רוצים להביא לכם טיפה מטעמי הילדות שלהם.

יש בלין. צילום: מתוך עמוס האינסטגרם esh_blin_tlv
יש בלין. צילום: מתוך עמוס האינסטגרם esh_blin_tlv

מנה מומלצת? בלין בשר (48 ש"ח) שאתם רואים בתמונה, הכולל בשר בקר קצוץ, עגבניה, שמיר ובצל. קולע וקטן
יש אופציה לטבעונים? טוב, הבלין עצמו לא ממש טבעוני אז צר לנו, אבל לא.
איך מזמנים? בוולט

הבורגר של OCD

מה זה: המבורגר העלית של רז רהב, שהמיר את מסעדת היוקרה שלו להמבורגריה חדשה לרגל המלחמה. וכן, זו המנה הכי טעימה שיצאה בחודשים האחרונים, בטח ובטח במשלוח.

האימפריה מכה שנית. ההמבורגר של OCD (צילום חיים יוסף)
האימפריה מכה שנית. ההמבורגר של OCD (צילום חיים יוסף)

מנה מומלצת? לא שיש הרבה אופציות, אבל אל תעזו לוותר על הצ'יזבורגר (77 ש"ח), שמרוח בהונלדייז שומן בקר שמעצים את הטעם בעשרות מונים, עם גבינת ברקנית לאטימת הטעם. ביס מופלא מאין כמוהו, לא אכלתם המבורגר כזה.
יש אופציה לטבעונים? טוב, זה רק פופ-אפ, אז פה אין ממש אופציה.
איך מזמנים? במשלוחה

מפגש רמב"ם

מה זה: הגרסה של הבאסטה לשווארמיות השכונתיות הפכה כמעט בן רגע לאחת השווארמות הטובות בעיר, ולמרבה הפלא, רק לאחרונה הגיעה למשלוחים. זמן מעולה לבדוק אותם, אם הספקתם כבר ואם לא.

השווארמה של מפגש רמב"ם (צילום: @peleguy/טוויטר)
השווארמה של מפגש רמב"ם (צילום: @peleguy/טוויטר)

מנה מומלצת? סליחה עם העצלנים, אבל במפגש רמב"ם לא שולחים לאפות ופיתות מלאות שווארמה – אנחנו מנחשים שמתוך אליטיזם נאמן לרמה שכנראה גם מוצדק – אבל אפשר להזמין דיל שווארמה זוגי (170 ש"ח) עם מלא אוכל ותוספות להכין לעצמכם פיתות, או פשוט מנת שווארמה עם אורז, תפו"א, משמש אוזבקי, בצל ואטיריות (65 ש"ח).
יש אופציה לטבעונים? חחחחח סליחה סליחה. זו שווארמיה. יש כמה סלטים אבל דברים אחרים ברשימה יהיו יותר לעניין
איך מזמנים? בוולט או במשלוחה

סטייקיית הבוקרים

מה זה: ווהו, תתכוננו לחזור לאייטיז – סטייקייה קלאסית שמגיעה במקור מאזור חיפה, התמקמה לפני כשנה וחצי באזור וולפסון, ומגישים סטיקים ומנות בשר שונות באזור תל אביב. סליחה, התכוונו בגודל של כל אזור תל אביב.

לקרניבורים כבדים. סטייקיית הבוקרים (צילום אנטולי מיכאלו)
לקרניבורים כבדים. סטייקיית הבוקרים (צילום אנטולי מיכאלו)

מנה מומלצת? יש פה בערך כל סוג בשר שאתם יכולים לרצות, אבל אם כבר אתם באייטיז, לכו על סטייק אנטריקוט קלאסי (149 ש"ח עם תוספת) שהם כ-300 גרם של בשר עגל מיושן, ותרגישו כמו בוקרים אמיתיים.
יש אופציה לטבעונים? חחחחחחח קוראים למקום סטייקיית הבוקרים, למה ציפי- רגע, מה זה? מסתבר שיש להם כמה מנות טבעווניות – שווארמה טבעונית בפיתה (40 ש"ח) או בצלחת (76 ש"ח), וגם המבורגר טבעוני (69 ש"ח בארוחה). מי ידע?
איך מזמנים? בוולט

התחתית

מה זה: נו, התחתית. המקום הזה בלינקונן. נו, אחד מבתי הקפה הכי וותיקים ואמינים ואהובים בעיר? אז מסתבר שהם עושים גם משלוחים עכשיו. תהנו.

אין כמו שבת בבית. הטוסט של התחתית (צילום: אסף בריט)
אין כמו שבת בבית. הטוסט של התחתית (צילום: אסף בריט)

מנה מומלצת? שמעו, זה התחתית – אין מנה מומלצת במיוחד, אין מנה שלא מומלצת בשום צורה. הכל נחמד, אבל אנחנו אישית מתים על הטוסטים, ונשמח להזמין טוסט גאודה (46 ש"ח) הביתה.
יש אופציה לטבעונים? ברור, זה התחתית. יש לא מעט מנות, אבל אין על הסנדוויץ' אבוקדו (50 ש"ח).
איך מזמנים? בוולט

צייט פור ברוט

מה זה: מאפייה עם דיוק גרמני שנחתה בתל אביב באוגוסט, ומרגשת אותנו מרוב גלוטן משגע. פשוט תסתכלו על זה, ואז תסתכלו על התפריט. לא תחזרו להיות אותו הדבר אחריו.

שפרכן זי דויטש? צייט פור ברוט (צילום: אמיר מנחם)
שפרכן זי דויטש? צייט פור ברוט (צילום: אמיר מנחם)

מנה מומלצת? באמת, אבל באמת שהכל, אבל המיתולוגיה סביב צייט פור ברוט מתחילה מהשנקה, שאנחנו אוהבים במיוחד בגרסת תפוחי עץ וקינמון (24 ש"ח). יקר, ושווה כל שקל.
יש אופציה לטבעונים? לא שמצאנו, אבל שווה להתקשר ולשאול.
איך מזמנים? וולט