הסוד הרומני השמור והמלבי העתיק. זאת העיר של איתי קושמרו

איתי קושמרו, בית קנדינוף (צילום נועם פריסמן)
איתי קושמרו, בית קנדינוף (צילום נועם פריסמן)

המקומות שעושים לאיתי קושמרו (השף של בית קנדינוף) את תל אביב הם בעיקר מקומות שמתחברים לו לשורשים: מעדנייה בלקנית ביפו שהוא מכיר מילדות, המלבי שמזכיר לו את הבית של סבתא וסבתא וכמובן בר חבוי עם קבב רומני מטורף. בואו לסיבוב בעיר שלו

1. FEED קפה

בית קפה־מסעדת צהריים עם אוכל בריא ותפריט יומי מתחלף – זה מתחיל בסלטים מיוחדים, ממשיך בקוסקוס ביתי ונגמר בשניצל אלוהי (בימי רביעי בלבד, שלא נתרגל יותר מדי). שוקן 23

פיד (צילום: אנטולי מיכאלו)
פיד (צילום: אנטולי מיכאלו)

2. קפה 51

בית הקפה המועדף עליי שנמצא, למרבה הנוחות, ליד הבית שלי. מקום שמקדש את הפולים שלו, שנקלים בשיטות מיוחדות (בנוסף, הם השיקו חלל חדש לסדנאות קפה – מומלץ). זה המקום שלי לאתנחתא שלפני הסרוויס בבוקר או בצהריים. אחד העם 51

3. מלבי דג'אני

מקום שקיים כבר כ־60 שנה ויש בו את המלבי שמנת הכי מנחם בעולם וגזוז של פעם, שמחזיר אותי לילדות. סבא וסבתא שלי גרו ביפו, וכשהייתי הולך אליהם אחרי בית הספר זה היה המעדן שלי. שדרות ירושלים 94

4. הבר של אדי

אני קושמרו, מה שאומר מוצא רומני, ואני מכיר את הבר של אדי מאז שאני זוכר את עצמי. מקום ותיק, ספק סודי ספק חבוי, שהיום ידוע בקרב שפים (גם לא רומנים) אבל עדיין יש לו את חברי הפרלמנט הרומנים האגדיים שלו. אשתו של אדי אחראית לאוכל הנהדר – קבב עם ממרח שום וכבד קצוץ ואיקרה מתוצרת בית, שמוגשים עם וודקה שנמכרת בגרמים. יש עדיין בעיר מקומות שמחוברים לשורשים שלהם. דרך מנחם בגין 9 

5. מעדניית פפו

אני לא רק שף ובעל מסעדה שפועל ביפו אלא גם גדלתי שם, ואת מעדניית פפו אני מכיר מילדות. אחד מהבעלים טורקי והשני בולגרי, ויש להם עשרות סוגי זיתים שניתן למצוא רק בבזאר באיסטנבול, עלי גפן נהדרים, גבינות מיוחדות והשוס הכי גדול – לקרדה מקורית מפלמידה ורדרדה, ביבוא מיוחד מטורקיה. שדרות ירושלים 62

עשרות סוגי זיתים. יאמי (צילום: שרית גופן)
עשרות סוגי זיתים. יאמי (צילום: שרית גופן)