איש הדגים המדהים וקפה סודי ביפו. זאת העיר של אלכס אברמוב

אלכס אברמוב UMAI (צילום אמיר מנחם)
אלכס אברמוב UMAI (צילום אמיר מנחם)

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: השפית והבעלים של UMAI, סטודיו לארוחות שף יפניות בביתה היפואי, ממליצה על תאילנדית אותנטית, מקסיקנית מושקעת והמקום שהכי היה חסר לה ביפן

1. אדי בטשון

אדי נמצא ממש קרוב אלי ואנחנו מכירים מזמן, עוד מהמקום הקודם שלי שהיה במרכז יפו. יש לנו מערכת יחסים חמה ואני מדברת איתו יותר מאשר עם כל גבר אחר בחיי. הוא יודע יותר טוב מכולם מתי יש לי ארוחת טעימות ואיזקייה, וכשמגיע דג גדול הוא מתקשר לשאול אם אני רוצה אותו. החנות שלו אמנם קטנה ולא זולה, אבל הסחורה נהדרת. אדי מביא את הדגים הכי טריים וטובים, מנקה אותם ומוכר ללקוח בחוויית קניה מצוינת. הוא איש מדהים ואני חולה עליו. קדם 63

2. מסקל/מסקליטו

לפני שטסתי ליפן עבדתי במסקל. התחלתי כשהמקום היה קטן ואחר כך ניהלתי אותו. אני אולי נשמעת משוחדת אך במסקל יש את האוכל המקסיקני הכי טעים שטעמתי. זיו הבעלים הוא לב זהב ואנחנו חברים טובים. במסקל משקיעים מאוד באוכל והאווירה נעימה ולכן תמיד כיף לי להגיע לשם. שמחתי מאוד כשמסקליטו נפתח ואני תמיד מזמינה משם. ויטל 2/הרצל 77

3. אבו חסן (עלי קרוואן)

אני מאוד עצבנית על אבו חסן ומאוד אוהבת את המקום: עצבנית כי תמיד יש שם תור ומכוניות, ורחוב הדולפין הוא הדרך היחידה שלי לצאת מהבית, ואוהבת כי אבו חסן הוא מקום נדיר. ביפן אין חומוס וגם אין את חומרי הגלם המתאימים, וכשחזרתי הלכתי ישר לשם כדי לנגב מנה. כיום אבו חסן נמצא דקה מהבית והסטודיו שלי, וכשמתחשק לי לדפוק ארוחה כמו שצריך אני קופצת אליו. הדולפין 1 

4. איסאן

מקום קטן בשוק הכרמל שגיליתי במקרה. יש שם אווירה ושמחת חיים כמו שחוויתי בביקוריי הקצרים בתאילנד והאוכל מאוד אותנטי. רבי עקיבא 22

5. קפה אנטון

מקום קטן שנראה כמו מכולת, אבל הקפה שהם קולים כבר כמה דורות הוא פשוט מצוין. ביומיום אני לא שותה קפה אבל כשאדי מזמין אותי לשתות קפה אני הולכת לשם. לקפה אנטון מגיע את הכבוד שלו כמקום נדיב ומסביר פנים וכמוסד יפואי, שמי שלא גר בסביבה לא מכיר – וחבל. קפה כמו שמגישים שם לא טעמתי בשום מקום. קדם 73