בבוקר עדינה, בערב פרא. זאת העיר של אסף גבאי

נטלי ואסף גבאי, שיינע (צילום: אפיק גבאי)
נטלי ואסף גבאי, שיינע (צילום: אפיק גבאי)

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: אסף גבאי, השף והבעלים של מסעדת שיינע, מספר על המקום שממנו שווה לראות את תל אביב מתעוררת ומי איש הדגים שמשקה אותו בוודקה בשישי על הבוקר

15 באוגוסט 2022

1. Way Cup

אני גר באזור שינקין ואוהב לפתוח את היום בוויי קאפ, על הפוך קטן בכוס זכוכית. אי אפשר לפספס את ההצגה של אופיר, שמכין את הקפה ונותן בוסט של אנרגיה על הבוקר. אני אוהב לשבת במרפסת ולחוות את תל אביב מתעוררת. יוחנן הסנדלר 23

2. עדינה

המעדנייה שנמצאת מתחת לבית שלי ותמיד כיף לי להיכנס אליה. בעדינה יש גבינות נהדרות, לחם טוב של חגי ביום שישי, חמוצים ויין. אני אוהב להעלות הכול הביתה, לשבת במרפסת הפרטית ולהרגיש כאילו אני בפינת סן ז'רמן. קממבר דאבל צ'יז זו הגבינה שאני הכי אוהב. מרוב שהיא רכה אפשר לאכול אותה בכפית והיא הולכת מעולה עם קוביות ריבת ערמונים, שנמכרות גם כן במקום. שינקין 43

3. פרא

במוצאי שבת כששיינע סגורה נטלי אשתי ואני מנצלים את הערב הפנוי שלנו ליציאה. בכל פעם אנחנו מנסים מקום אחר אך לפעמים אנחנו חוזרים על עצמנו ויושבים בפרא, מקום שבו אנחנו מרגישים בבית גם בגלל האזור שקרוב למסעדה שלנו וגם כי תמיד כיף לבוא לשם. אני ממליץ לשאול את אביעד על הסלט שהוא מכין עם גבינה ופרי, בכל פעם סלט אחר. נחלת בנימין 27 

4. סנטה קתרינה

מקום שתמיד שמח וטעים בו. אנחנו חוזרים לסנטה שוב ושוב בגלל האווירה והאוכל. ובגלל תומר כמובן. הר סיני 2

5. פנסטר דגים

מוסי הוא ספק הדגים שלי אך לא זו הסיבה היחידה שבחרתי בו. בשישי בבוקר אני אוהב ללכת אליו, לאכול בעמידה אויסטר, לשתות צ'ייסר וודקה שהוא מוזג לכולם ולבחור את חומרי הגלם הכי טובים שיש בים. הכרמל 25

מוסי פנסטר. צילום: איליה מלניקוב
מוסי פנסטר. צילום: איליה מלניקוב