"העיר שלי": המדור שבו תל אביבים אהובים בוחרים את המקומות האהובים עליהם. והפעם: השף דור ונגר סגר את המסעדה שלו בגלל המלחמה והשתלט על המטבח של טוני ואסתר. עכשיו יש לו זמן לקחת אותנו לבר הכי אולד סקול בתל אביב ולחפש מציאות בשוק הפשפשים. ולא פחות חשוב: להרים לסבטה
>> דור ונגר הוא השף הראשי החדש של טוני ואסתר. השבעה באוקטובר תפס אותי אחרי ערב ארוך במסעדה שלו (ארטל פורמל, שנסגרה מאז ושברה לכולנו את הלב) ולקראת יום מנוחה והתכוננות לשבוע החדש. מאז ובמשך שבועות ארוכים הוא בישל לחיילים גם באופן פרטי וגם דרך הפרויקט של מרכז אסיף, ובחודש ינוארהצטרף לניהול בית הקפה האהוב מפלורנטיןוהחל ללהטט במטבח שלו
>> ליצור, לחלום ולבנות את המדינה מחדש. העיר של רועי אופנהיים
>> זאת העיר שלנו: 7 המלצות מעולות שקיבלנו השבוע בתל אביב

1. בר אילן החלוצים
המקום האהוב עליי בתל אביב. אילן שם כבר 14 שנים, לא רודף אחרי שום טרנדים פשוט מוזג בירה מעולה. בתפריט ניתן למצוא דגים כבושים, קרעפלך ובימי שישי ושבת חמין.החלוצים 3
השבוע חמין הבית בחמישי ! שישי ושבת
Posted by בר אילן – פאב החלוצים onWednesday, February 14, 2024
2. מסעדת ויקינג
מסעדה רוסית על הריסות רחוב בן יהודה. אני אוהב לשבת שם, לשתות בירה ולאכול את הסטייק הלבן שלהם ודג מלוח.בן יהודה 6

3. לינקולן ביליארד
לא רק אוכל. בעיר שמוצפת בברי יין, הסנוקר בלינקולן זו פנינה אמיתית. ללכת עם חברים, לקחת שולחן פול, להזמין פלטת מטוגנים ופידג' בטעם אבטיח.לינקולן 18
Posted by לינקולן ביליארד onTuesday, April 2, 2024
4. שוק רצפה יפו
יש לי אובססיה לכלי פורצלן. השוק ביפו לא נופל מהרבה אחרים שהייתי בהם בעולם. המשקימים שבנינו יימצאו שם מציאות מכל העולם במחירים הוגנים.

5. פרחי צעירי
חנות הפרחים של כלנית בשוק הכרמל. בימי שישי בדרך חזרה מהעבודה אני אוהב להגיע לפאתי השוק (לא להיכנס פנימה לעולם) לקנות פרחים אצל כלנית ולברוח הביתה.הכרמל 22
זו רק ההתחלה למה שאנחנו מבשלים לחג…בואו לבקר!!!
Posted by פרחי צעירי בעיר onMonday, September 26, 2016
מקום לא אהוב בעיר
נחלת בנימין. חברים המציאו לו את השם – הקוואסאן. לי אישית, בתור אדם שפוחד מהמולה, ללכת שם בערב גורם לחרדה חברתית חמורה ולחץ. אבל מבין שזה טוב לעסקים ששם אז מפרגן.

השאלון
איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה?
מאחר והמסעדה שלי נסגרה ב-7.10 ובעצם נלקחה ממני האפשרות לבשל, אז עצם החזרה והאפשרות לבשל היא היצירה שאיפשרה לי לחזור לסוג של שפיות זהירה ולפתוח את הלב גם לסועדים דרך הבישול.

לאיזה ארגון או מטרה אתה ממליץ לתרום או להתנדב בזמן הזה?
תרבות של סולידריות.לא לגמרי מעורה בכל היוזמות שלהן אבל נראה שהלב שלהן במקום הנכון.
מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע?
סבטה. סבטה היא אישה בת כ-50 פלוס מגיעה כל בוקר לעבודה, שישה ימים בשבוע. לא ראיתי אותה בחיים יושבת לשנייה, לא הפסקת סיגריה ולא קפה.סבטה היא ההשראה שלי לחריצות ועבודה קשה.
מה יהיה?
בדרך כלל, בתור טבח, התשובה הראשונה שאני רוצה לענות זה שיהיה טעים. אבל יש דברים חשובים מזה כרגע, אז בעיקר מקווה שכולם יחזרו הביתה.
