נילי ארד, נשיאת בית הדין הארצי לעבודה בדימוס ומשוררת, הוציאה לאחרונה את ספרה החמישי "מחר טרם בא". תפסנו אותה בין כיכר רבין, הדרך לים והליכה נמרצת לאופרה. בונוס: יוצאים להגן על הדמוקרטיה
נילי ארד היא משפטנית ומשוררת, שכיהנה כמנכ"לית משרד המשפטים, כשופטת וכנשיאת בית הדין הארצי לעבודה. לאחר פרישתה ממערכת המשפט פנתה גם לשירה, ולאחרונה ראה אור ספרה החמישי, "מחר טרם בא", בעריכת אלי הירש ובהוצאת עיתון 77. הספר עוסק בימים שקדמו לשבעה באוקטובר ובמלחמה שבאה בעקבותיו. "מרבית שנותיי חייתי ועבדתי בירושלים, כך שאני עדיין בבחינת 'עולה חדשה' בתל אביב. לפני כשמונה שנים עברתי לכאן, בבחינת 'ירידה' שהיא עבורי עלייה. התחברתי לעיר ואני אוהבת מאוד את הפתיחות, האנרגיה הזורמת וחיי התרבות שבה", היא אומרת. זו העיר שלה.
>> החלטות משותפות בדרך לים ופלוטים רותחים. זאת העיר של שיר ראובן
>> זכרונות משווקי אוכל בתאילנד ומלא תבלינים. העיר של שף רוסלן אוסוב
>> קולנוע נטוש וכביש למשחטה. העיר של משה רוזנטל (וזו לא תל אביב)
1. כיכר רבין
כיכר רבין וסביבתה אהובות עליי במיוחד. מרבית שנותיי חייתי ועבדתי בירושלים, כך שאני עדיין בבחינת "עולה חדשה" בתל אביב, אבל התחברתי מאוד לעיר.

2. מגדלי דוד
אני מתגוררת כיום במתחם המגורים מגדלי דוד, בסביבת כיכר רבין, והוא אהוב עליי במיוחד.

3. שדרות בן גוריון
אני אוהבת את הדרך אל הים לאורך שדרות בן גוריון.

מקום או תופעה לא אהובים בעיר
העבודות הבלתי נגמרות לקראת הרכבת הקלה ועבודות פינוי-בינוי מקשות על ההתנהלות בעיר. אני מניחה שהמטרה טובה וראויה ושבסופן תל אביב תיראה אחרת. ועד אז, אני מקווה שגם בחיי היום יום יישמר הניקיון ברחובות.
השאלון
איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון סידר לך את הראש או פתח לך את הלב?
האופרה אהובה עליי ואני מנויה בה שנים רבות, עוד מהימים שבהם הייתי מגיעה מירושלים. היום, כשאני מתגוררת בסמוך, אני מגיעה אליה בהליכה נמרצת. אני נהנית גם מסדרות ההרצאות של אסכולות, שמעשירות אותי מאוד, ומסרטי קדם בכורה במסגרתה.
איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה?
לאחרונה אלה היו שידורי הרדיו בשבת של אורן נהרי ז"ל. הוא נפטר לאחרונה והוא כל כך חסר.
לאיזה ארגון או מטרה את ממליצה לתרום או להתנדב בזמן הזה?
לארגונים ולמטרות שעוסקים בסיוע לבני נוער, ובקידום הדמוקרטיה והנחלתה.
מי התל אביבי או התל אביבית שהכי צריך להרים להם כרגע?
צריך להמשיך לתמוך, ואף להגדיל את התמיכה ככל הניתן, במרכז סוזן דלל ובמוסדות התרבות בעיר בכלל.
מה יהיה?
זו שאלת השאלות בחיינו בכלל ומאז השבעה באוקטובר בפרט. בזמנים מורכבים אלה נתרום לשינוי הכה מתבקש בהנהגת המדינה, תוך שנקדם את ההגנה על הדמוקרטיה, השמירה עליה, הנחלתה וביסוסה.
