העיר שלנו: 10 תחנות חובה קולינריות בשוק הכרמל

מגיע למקום הזה מסוף תחבורה נורמלי. שוק הכרמל (צילום: דין אהרוני רולנד)
מגיע למקום הזה מסוף תחבורה נורמלי. שוק הכרמל (צילום: דין אהרוני רולנד)

שוק הכרמל עצמו הוא מקום שחזר שוב ושוב בבחירות של רבים ממשתתפי המדור "העיר שלי", וזה הגיוני מאוד. אבל גם אם כבר הגעתם לשוק, לאן בדיוק הולכים? למרבה המזל, בדיוק כאן נכנסות לתמונה התשובות המפורטות יותר של המשקיענים שביניהם

"העיר שלי" הפך להיות אחד המדורים האהובים היותר בטיים אאוט, עם רשימת המתנה לא קצרה, אבל מה שבאמת מעניין בו הוא התמונה הגדולה – ואחרי יותר מ-250 מדורים היא גדולה כמו שלט חוצות באיילון. ישבנו, בדקנו ושיקללנו את בחירותיהם של התל אביבים שהופיעו במדור לאורך השנה ומתוכן ערכנו את הפרויקט שלפניכם בשלל קטגוריות. מסקרנת מכל הייתה השאלה שהרשימה שלפניכם עונה עליה: מהם המקומות שהתל אביבים הכי אוהבים? מתברר שבניגוד לתדמית רודפת הטרנדים של תושבי העיר, התל אביבי הממוצע מעדיף דווקא את המקומות שנדמה שהיו כאן תמיד או לכל הפחות הפכו למוסד מיד עם הקמתם.

>> לכל מדורי "העיר שלי"

10. איש האתרוגים

"במיצייה הקטנה בכיכר מגן דוד אני שותה צ'ייסר כורכום, ג'ינג'ר, שמן זית ופלפל שחור ומרגישה שקיבלתי בוסט בריאות. המחיר נגיש, כעשרה ש"ח, ולי באופן מעוות המשקה טעים, אבל הטעם הוא הארדקור. פעם לקחתי עובדות שלי לשם ואחר כך הן שאלו 'למה עשית לנו את זה'". (דניאל קיציס, אופה ואושיית רשת)
אלנבי 60 

"לי, באופן מעוות, המשקה טעים". איש האתרוגים (צילום: דין אהרוני רולנד)
"לי, באופן מעוות, המשקה טעים". איש האתרוגים (צילום: דין אהרוני רולנד)

9. פינת הגבינות והיין

"אני גרה ליד החניון בקצה שוק הכרמל ועושה את רוב הקניות בסביבה. בפינת הגבינות והיין יש מבחר גדול במחירים טובים ואני קונה שם ברמה יומית גבינות לעבודה ולבית. בסופר מגעיל לקנות גבינות והן תמיד יקרות, ובפינת הגבינות יש אלטרנטיבות להכול – מבולגרית ופטה ועד גבינות יוקרתיות יותר כמו רוקפור, ברי ופרמזן". (שוב, דניאל קיציס)
הכרמל פינת יעבץ

קניות ברמה היומית. פינת הגבינות והיין (צילום: דין אהרוני רולנד)
קניות ברמה היומית. פינת הגבינות והיין (צילום: דין אהרוני רולנד)

8. דווקא גורמה

"המקום של הגבינות המיובאות שכולם מכירים והדוכן הכי כייפי בשוק. אני קונה שם שנים והם מתים עליי, מפנקים ונותנים לטעום מהכול. שפע ומבחר מטורף של גבינות מכל העולם. ארוחות שבת בבוקר שלי ושל בעלי לרוב הן מאפים וגבינות משם ועוד כמה דליקטסים ליד שעושים לנו סופ"ש מנחם ומענג" (נופר זוהר, שפית)
הכרמל 34

מה שבטוח, השם הכי טוב בשוק. דווקא גורמה (צילום: דין אהרוני רולנד)
מה שבטוח, השם הכי טוב בשוק. דווקא גורמה (צילום: דין אהרוני רולנד)

7. ינעל העולם

"ליאור ומני דלאל, צמד האחים שירשו את החנות מאביהם ז"ל וממשיכים את דרכו, הם הירקנים שלי בשוק הכרמל. סחורה מעולה אבל אנשים לא קלים. רק על זה שהם סובלים אותי בתור לקוח מגיע להם להדליק משואה ביום העצמאות. הפרזנטור של הדוכן "אינעל העולם", ששמו למעשה עבד, הוא חבר יקר ואוהד הפועל כמוני. תמיד נעים לי ללטף את החתול שלו ולדבר איתו על כדורגל וכדורסל". (יהונתן בורוביץ', שף)
הכרמל 5

"סחורה מעולה ואנשים לא קלים". ינעל העולם (צילום: דין אהרוני רולנד)
"סחורה מעולה ואנשים לא קלים". ינעל העולם (צילום: דין אהרוני רולנד)

6. אטליז מעתוק

"המקום לכל חלקי החזיר ונקניקיו. תמיד טרי. תמיד מצוחצח". (איתי הרגיל, בעל מסעדה)
רמב"ם 2

5. בוצ'ר שופ

"הקצבייה שבה אני קונה כבר שנים וכולם שם חברים שלי. הבשר תמיד טרי ואיכותי והמחיר סבבה". (קובי בוריקה. נו, אתם יודעים מי הוא ומה הוא עושה)
יום טוב 15

"תמיד איכותי והמחיר סבבה". בוצ'ר שופ (צילום: דין אהרוני רולנד)
"תמיד איכותי והמחיר סבבה". בוצ'ר שופ (צילום: דין אהרוני רולנד)

4. מעדניית בזאר

"מישל בעלי המעדנייה הוא חבר טוב, אך בלי קשר לכך אני אוהב את המקום כי הוא תמיד מצליח לחדש. אחד התחביבים שלי הוא להגיע למעדנייה ולחפש מה חדש על המדפים, מן משחק שאני משחק עם עצמי. תמיד אני מצליח למצוא חומר גלם חדש ממדינה כלשהי בעולם, משהו חדש לוויטרינה או סלט חדש. המעדנייה אף פעם לא משעממת אותי". (אלכס ויינר, שף)
הכרמל 16 

3. האחים כוחלני

"את יובל וגואל כוחלני אני אוהב מאוד אישית. יש אצלם הכול, ומה שאין – הם יכולים להשיג בזמן קצר. החנות נמצאת בדיוק במעבר בין הדגים לבשר לירקות, שזה טוב לזרימה הגיאוגרפית בשוק, וכיף מאוד לקנות שם". (יוגב ירוס, שף)
יום טוב 21

"יש אצלם הכל, ומה שאין, הם יכולים להשיג". האחים כוחלני (צילום: דין אהרוני רולנד)
"יש אצלם הכל, ומה שאין, הם יכולים להשיג". האחים כוחלני (צילום: דין אהרוני רולנד)

2. כרמלה

"אני מכיר את הבעלים באופן אישי, זוג הורים כבדי שמיעה שהחזיקו בבסטת עשבי תיבול בשוק הכרמל והפכו אותה לאימפריה שמנוהלת על ידי הבנים, שבעיני הם גאונים אחד אחד. יש להם את כל חומרי גלם הטובים ביותר שכל המסעדות עובדות איתם, והם נגישים גם ללקוחות פרטיים. זו אינה ירקנייה אלא היכל השראה לשפים". (אור גינסברג, שף)
הכרמל 3

"גאונים אחד אחד". כרמלה (צילום: דין אהרוני רולנד)
"גאונים אחד אחד". כרמלה (צילום: דין אהרוני רולנד)

1. קפה תמתי

"בכל בוקר בשעה 6:30 אני נפגש עם חברים מהשוק לפתוח את היום על קפה וכריך אצל מיקי. הקפה שלו ברמה גבוהה מאוד ותמיד נעים לשבת שם" (זיו גרטי, שווארמייר)
הכרמל 12