הרבה יותר מוופל: שבוע הקולינריה הבלגי חוזר לנמל

שבוע הקולינריה הבלגי חוזר לנמל תל אביב, עם המון בירה, צ'יפס ושוקולד

דוכן בשבוע הקולינריה הבלגי. צילום: נמרוד רפאלוב
דוכן בשבוע הקולינריה הבלגי. צילום: נמרוד רפאלוב
31 במרץ 2015

שבוע הקולינריה הבלגי בתל אביב ניפתח ביום שני (30 במרץ), ויימשך עד ל־2 באפריל. בדומה לפסטיבל הראשון שהתקיים לפני שנה, שוק הנמל יתמלא טעמים בלגים: צ'יפס, שוקולד ובעיקר הרבה בירה.

בכל ערב, החל מהשעה 19:00, יהפוך שוק הנמל לבלגיה קטנה וקסומה שבה יקבלו את פני המשתתפים דוכני אוכל ובירה בלגית לצד טעמים מיוחדים של בירת Leffe המיובאים בפעם הראשונה לישראל לרגל הפסטיבל, יחד עם הפתעה נוספת לחובבי המתוקים – גלידה בטעם לף בראון. החגיגה הבלגית מגיעה בתזמון מושלם שכן ביום ג' (31.3.15) ייערך משחק הכדורגל ישראל־בלגיה, שיוקרן על מסך ענק, ובמקביל ייערכו במתחם מסיבות פתוחות לקהל הרחב עם די.ג'יי שיכיר לאורחים מוזיקה בלגית עדכנית.

"הבלגים מתגאים בשלושה דברים: אוכל, בירות ושוקולדים. הבירות הבלגיות הן אולי המתאימות ביותר לחיבור עם אוכל – עשירות, מורכבות ובעלות טעמים מיוחדים. המטרה, בין היתר, היא לחשוף את התרבות הקולינרית העשירה של בלגיה ואת החיבור המוצלח בין בירה לאוכל", מסביר אלעד חורש, מנהל תחום הקולינריה במבשלות בירה ישראל IBBL-Carlsberg ומדגים: "הוגרדן, למשל, היא בירת חיטה בלגית שמתובלת בקליפות תפוז וזרעי כוסברה, שמעניקים לה חמיצות שמתאימה לדגים ולפירות ים, לעומת לף בראון, שהיא עוצמתית יותר ודומיננטית ותתאים למנות עשירות כמו בשר בבישול ארוך".