חיים כהן אוהב לארח. במיוחד כשהאורחים באים עם קוקטיילים

חיים כהן ואריאל לייזגולד (צילום: בר אלגרנטי)
חיים כהן ואריאל לייזגולד (צילום: בר אלגרנטי)

בהמשך החודש אשף הקוקטיילים אריאל לייזגולד נוחת במטבח של יפו תל אביב, ועוד חדשות אוכל: המאמצים להפוך את המונח צמבו"ז למשהו סקסי ממשיכים עם מסיבה מיוחדת בשוק הנמל // רביבה וסיליה חוגגת בת מצווה // ועוד עדכונים, הפתעות וארוחות מיוחדות

12 במרץ 2023

1. מצילים (מזון) ונהנים | שוק הנמל

שבוע המודעות לצמבו"ז, כלומר צמצום בזבוז מזון, מגיע לשוק הנמל באירוע דיסקו שוק – מסיבה וארוחה ממזון מוצל. בין המשתתפים במלאכת הבישול השפיות נועה לוי (קזינו סן רמו, ג'וז ולוז) ודפי קרמר ומוזנא בשארה (סיר לסלאם, אסיף), שף נדב מלין (לואיזה, סלואו פוד ישראל), עידו "הלקט" שגב שף עמותת רובין פוד ועוד. לפני האירוע יתקיים הפנינג צמבו"ז חינמי להורים וילדים.
שוק הנמל, האנגר 12, שני (13.3), מ-17:45

שוק הנמל (צילום: אייל ורשבסקי)
שוק הנמל (צילום: אייל ורשבסקי)

2. קוקטיילים וברווזים | יפו תל אביב

שף חיים כהן ידוע כמי שאוהב לפתוח את המטבח שלו ולארח שפים לערבים יצירתיים. הפעם הוא בוחר להתמקד באלכוהול ומזמין את אמן הקוקטיילים אריאל לייזגולד (223, פנטסטיק, בלבוי) לארוחה עם קוקטיילים תואמים, מהקל אל הכבד. את השישברק המיתולוגי, סשימי דג ים בווינגרט תפוזי דם ורביולי זנב שור ילוו Señor Smokey (מזקל ואשכולית אדומה), Tahina Colada (רום זקאפה 23 וטחינה גולמית) ועוד קוקטיילים מקוריים בהגשה תיאטרלית. 480 ש"ח לאדם (חמש מנות וחמישה קוקטיילים).
יגאל אלון 98, שלישי (21.3) מ-18:00

"את הברווז גומי בצד בבקשה, לא בפנים". בלבוי ביפו תל אביב (צילום: בר אלגרנטי)
"את הברווז גומי בצד בבקשה, לא בפנים". בלבוי ביפו תל אביב (צילום: בר אלגרנטי)

3. אפטר יום האישה | קפה אירופה

יום האישה כבר מאחורינו אך אף פעם לא מאוחר מדי לשילוב כוחות נשי. דקה לפני שהיא פותחת מסעדה מתארחת השפית דנה לי ברמן בקפה אירופה, אצל הקולגה ירדן שי, לשתי ארוחות מפוארות בהשראת חודש אדר. בתפריט: כבד אווז וברווז כמיטב מסורת הבישול האירופי הקלאסי שברמן מתמחה בו, ומנות פירות וירקות בסגנונה הפראי של שי.
רוטשילד 9, שני-שלישי (13-14.3), מ-17:00

4. הבראנץ' של נטע סלונים | DNA עזריאלי

עדיין בסימן נשי, והפעם הבלוגרית נטע סלונים (THEFOODNETT) בפופ-אפ בראנץ' & מרקט. באירוע שיתקיים בימי שישי תערוך סלונים על הבר הארוך של DNA בראנץ' שהרכיבה יחד עם השפים במתחם ובו פנקייק טאקו מתוק ופנקייק מלוח עם מקושקשת עננים ומחית כמהין, אגז בנדיקט עם סלמון כבוש בסלק ומנות מוקטנות מתאילנד, יפן וארה"ב וכן מנת ספיישל של שף יוסי שטרית (99-119 ש"ח, בהזמנה מראש). בשוק יימכרו קרואסונים, קראק פאי, פוקצ'ות טבעוניות, קפה קולד ברו, גבינות, פרחים ועוד.
מרכז עזריאלי, דרך מנחם בגין 132, שישי (17/24/31.3) מ-10:00

נטע סלונים ב-DNA (צילום עוז חיון)
נטע סלונים ב-DNA (צילום עוז חיון)

5. רביעי טבעוני | דיזינגוף סנטר

שוק האוכל הוותיק בדיזינגוף סנטר מתרחב החודש לימי רביעי, שיוקדשו לטבעונים. עשרות דוכני אוכל יציעו תבשילים מקסיקניים ווייטנאמיים, מרקים וקינוחים ב-35 ש"ח למנה, וגם מוצרי קוסמטיקה טבעונית אקולוגית, תיקים ובקבוקים מחומרים ממוחזרים, יצירות אמנות מבטון טבעי ואפילו עמדת חטיפים טבעוניים לכלבים.
דיזינגוף סנטר, רביעי (15/22/29.3), 12:00-20:00

רביעי טבעוני בדיזינגוף סנטר (צילום אורון קפלן)
רביעי טבעוני בדיזינגוף סנטר (צילום אורון קפלן)

6. בת מצווה בסימן נשי | רביבה וסיליה

מסעדת רביבה וסיליה בת"א נפתחה במתחם G לפני 12 שנה והצטרפה למוסד הוותיק מרמת השרון, שהוקם לפני 35 שנים. רביבה אפל הלכה לעולמה אך מורשתה נמשכת בכל טרטלט ומקרון ובערבים מיוחדים המתקיימים החודש בהובלת אידית פדידה, מי שהייתה השפית של רביבה הקומה השנייה וממשיכה לשתף פעולה עם הקבוצה באירועים שונים; עדי ברזילי, שף קונדיטורית ראשית של רביבה וסיליה; ואופיר בסנוב, מנהלת תחום היין של הקבוצה. פדידה וברזילי יצרו תפריט בן שבע מנות מחומרי גלם מקומיים ועונתיים (64-96 ש"ח), למשל גבינה בשלה על מאפה עשבים מדופף וכיסוני זנב שור על קרם גזר לבן וזרעי כוסברה. לצד המנות יוגשו יינות ישראליים שיציגו יינניות מהיקבים הנבחרים.
ניסים אלוני 10, שני-חמישי (6-9.3, 13-16.3) מ-18:00, להזמנות 

רביבה וסיליה (צילום מיכל אשל)
רביבה וסיליה (צילום מיכל אשל)

7. ארוחה בהפתעה | Olé

שלושה שפים ישראלים שזהותם נשמרת תחת מעטה סודיות יתארחו במסעדת Olé ויבשלו עם השף אורן אסידו ארוחת טעימות בהפתעה. זהות השפים תישאר בסוד עד יום האירוע אך שלושה דברים כבר ידועים: א. מדובר בשפים מהשורה הראשונה בארץ, ב. לצד המנות תוגש בירה BLANC 1664, ג. הראשון ברשימה יהיה מושיק רוט. בכל השאר תצטרכו לסמוך על המארגנים ואונטופו, השותפה במיזם. 390 ש"ח לאדם.
שביל האטד 5 (מתחם סלינה נווה צדק), שני (13.3), שלישי (28.3), ראשון (23.4), הזמנות באתר

מארח בהפתעה. אורן אסידו (צילום זבוב הסטודיו)
מארח בהפתעה. אורן אסידו (צילום זבוב הסטודיו)

8. דינר אנד שואו | ויסקי בר מוזיאון

במסגרת אירועי דינר אנד שואו המפגישים את עולמות הקולינריה והוויסקי יתארח בוויסקי בר מוזיאון שף דיוויד פרנקל (פרונטו), שיגיש רוסט שייטל ואיולי רוקט וקרם שעועית לימה; טורטליני דלורית ומח עצם בקונסומה עוף חום ועוד מנות בטעמים עזים שבאים טוב עם חמישה ביטויי ויסקי ממשפחת גלנליווט. את הארוחה ילוו הזמרת אליאור שמש והסקסופוניסטית עלמה בהופעה חיה, ודי ג'יי יובל פרץ ב-R&B וג׳אז.
דוד אלעזר 27, ראשון (19.3), הזמנות באתר

שף דיוויד פרנקל בוויסקי בר מוזיאון (צילום יח"צ)
שף דיוויד פרנקל בוויסקי בר מוזיאון (צילום יח"צ)

9. בין טוקיו לפרובאנס | קמאקורה

קמאקורה היפנית מציינת שלוש שנים להיווסדה בסדרת ארוחות קייסקי חגיגיות. שף המסעדה איליה גולדמן יארח את שף אייל לביא (לשעבר פסטיס ורוקח 73) למפגש בין המטבח היפני לצרפתי, למשל בויאבז דאשי ופילה דג ים, סלט אצות ושומר בוויניגרט יוזו, נורי טמפורה ואיולי ווסאבי. את המנות ילוו יינות שהותאמו במיוחד על ידי היינן עידו לוינסון. 280 ש"ח לאדם, תוספת יין 99/135 ש"ח (3/5 כוסות).
אהליאב 5, רמת גן, שלישי-רביעי (14-15/3), 073-2777778

10. יריד שמני הזית של ישראל 

שמני זית שהופקו מפירות עצים בני אלפי שנים, שמנים מדבריים ממצפה רמון, שמני זית ממטעים שמטופחים בטכניקות מסורתיות של גידולי בעל ושמני זית נדירים ועטורי פרסים הם רק חלק קטן ממה שתוכלו לראות ולטעום ביריד שמני הזית הראשון של ישראל. ביריד שיזם ענף הזית, ארגון הגג של מגדלי הזיתים ובתי הבד של ישראל, יציגו עשרות דוכנים של מותגי שמן זית מקומי, לצד דוכני יינות, מאפים, לחמים ומטבלים כסיכום מרגש וצבעוני לעונת המסיק. הכניסה חופשית.
יריד שמני הזית, רמת הנדיב, שישי (17.3), 10:00-14:00

יריד שמני הזית ברמת הנדיב (צילום ענת חרמוני)
יריד שמני הזית ברמת הנדיב (צילום ענת חרמוני)