חדשות האוכל: מהפכה במנזר, יהלומה חוזרת ואפריטיבו אייל שני

וגם עגבניות כמובן. אפריטיבו עונתי־מקומי של איל שני, מלכה (צילום אנטולי מיכאלו)
וגם עגבניות כמובן. אפריטיבו עונתי־מקומי של איל שני, מלכה (צילום אנטולי מיכאלו)

השפית האהובה יהלומה לוי מתכוננת למקום חדש, וגם: מקום חדש לטום אביב, חוות צוק יוצאת מחוץ לתל אביב, דה ג'ורג' מגיע לתאילנד, שאול מזרחי במנרה וחדשות מרעישות לאוהבי הבפנים של המנזר. אם זה טעים וזה בעיר, כנראה שזה ברשימה הזו

12 באוקטובר 2025

אין יותר מדי חדשות חשובות ביום שכל כולו המתנה מותחת למחר, אבל מכיוון שאנחנו צריכים הסחת דעת מסוימת מהמתח, בחרנו לרעות בשדות מוכרים ולחזור לסצינת האוכל, שגם בימי חול המועד ממשיכה לפעול ולהתכונן לאחרי החגים. השבוע נספר לכם על שני מקומות שעתידים להיפתח, וגם על אוקטוברפסט מלא בעוף, שיחה עם שאול מזרחי ועל המון אוכל טעים טעים שאפשר לחשוב עליו כדי לחשוב על משהו אחר עד מחר.
>> אל תקרא לי גסטרו: 21 הברים עם האוכל הכי טוב בתל אביב

התחלה חדשה 1 | יהלומה

אנחנו עוד זוכרים לה את הביסטרון הנהדר בזבולון, אבל מאז השפית יהלומה לוי עשתה כברת דרך. כעת, אחרי גיחה למחוזות המסעדנות הרשתית והובלת רשת לנדוור מפורמט של בתי קפה לביסטרו, היא חוזרת לאהבתה הראשונה ופותחת מקום שכולו נושא את טביעת האצבע שלה. המסעדנייה – מן הסתם שילוב של מסעדה ומעדנייה – כבר נמצאת בשלבי הקמה אחרונים ותיפתח בשבועות הקרובים ואת הכתובת כבר אפשר לשמור במועדפים: בן יהודה 120. סטיי טיונד.

גם הפלאפל המצרי יחזור? יהלומה (צילום יח"צ)
גם הפלאפל המצרי יחזור? יהלומה (צילום יח"צ)

התחלה חדשה 2 | טום אביב

השינוי שעליו החליט בימי המלחמה על איראן, להעביר את טברנה דל מאר לפורמט סנדוויצ'יה משודרגת, מדרבן את שף טום אביב לחזור למטבח במלוא הכוח. בימים אלה הוא עובד על הקמת מקום חדש, גם כן בשוק הכרמל וסמוך לטברנה, והפתיחה צפויה ממש בקרוב. אנו עוקבות ונדווח.

חוזר למטבח בכל הכוח. טום אביב (צילום יהונתן בן חיים)
חוזר למטבח בכל הכוח. טום אביב (צילום יהונתן בן חיים)

מעשנים ביחד (בחוץ) | המנזר

זקני העדה אולי מתבאסים, אבל לרגישים לעשן זאת לא פחות מאשר בשורה: במנזר כבר לא מעשנים בפנים. בחלל הספוג עשן – סוג של קסם עבור אחדים וסבל לאחרים – אפשר לנשום שוב אוויר נקי, ובמרפסת החיצונית הוגדר אזור עישון עבור מי שבילוי בארומת מאפרה הוא הקיק שלו (כנראה רוב הלקוחות הוותיקים של המנזר, לא שופטים). אם מצרפים לכך את דיל הצוהריים – 20 אחוז הנחה על כל האוכל והשתייה (ראשון-חמישי, 17:00-12:00) – נראה שהמוסד הוותיק עושה הכל כדי לחבק את הקליינטורה הקבועה, ולא פחות, לצרף אורחים חדשים. אוהבים אתכם בחזרה.
אלנבי 60, תל אביב

בחורף יהיו כרבוליות? אם כבר אז כבר. המנזר (צילום: יעל שטוקמן)
בחורף יהיו כרבוליות? אם כבר אז כבר. המנזר (צילום: יעל שטוקמן)

אפריטיבו עונתי | מלכה

מסעדת מלכה הכשרה של איל שני משדרגת את השעות השמחות בתפריט קטן ומהודק, ובו מנות מתחלפות מחומרי גלם עונתיים טריים וסבירים, למשל פאבה של תיאונסיס מיוון (43 ש"ח), פיצה אנשובי חריפה (57 ש"ח) וברוסקטה סרדינים מסן סבסטיאן (59 ש"ח). את ההפי האואר מתדלקים ג'סמין, דירטי מרטיני ועוד קוקטיילים קלאסיים ב-40 אחוז הנחה, ו-20 אחוז הנחה על כל בקבוקי היין.
מנחם בגין 146 (עזריאלי מידטאון), תל אביב. א'-ה', 17:30-19:00, להזמנות 03-6091331 ובאתר

אפריטיבו במלכה (צילום אנטולי מיכאלו)
אפריטיבו במלכה (צילום אנטולי מיכאלו)

עוף-קטוברפסט | לאקי צ'יקן

מרוב חגים ומועדים כמעט שכחנו שאוקטוברפסט בפתח. אז הנה, לאקי צ’יקן כאן כדי להזכיר. במהלך החודש יוגשו במזללת העוף המטוגן מנות פריכות ועסיסיות ובירה לומה של קרלסברג בקומבואים שווים, למשל נקניקיית קריספי צ’יקן עם בירה ב-45 ש"ח וצ'יקן בורגר עם בירה ב-65 ש"ח. אם תגיעו בזוג תוכלו לרדת על באקט מיקס (טנדרס פריכים, כנפיים וצ'יפס) ושתי בירות ב-115ש"ח, ולאקי בוקס עם טעימה מכל הקלאסיקות וארבע בירות מתומחר ב-189 ש"ח. האווירה והמוזיקה כבר בפנים, ואם תרצו עוד בירה תחויבו ב-15 ש"ח בלבד – דיל ששווה לחצות בשבילו את האיילון.
נחלת יצחק 18, תל אביב

אוקטוברפסט בלאקי צ'יקן (צילום יעל בונפיס)
אוקטוברפסט בלאקי צ'יקן (צילום יעל בונפיס)

טעימות מתאילנד | Loft, דה ג'ורג'

הבראסרי במלון דה ג'ורג' ממשיך במסע העולמי ומגיע לחקור את המטבח התאילנדי המסעיר. בחודשיים הקרובים יגישו שף ניצן רז וצוות טבחים תאילנדים שגויסו במיוחד למשימה מנות מהמחוזות השונים – צפון, מרכז, דרום וצפון־מזרח תאילנד (איסאן), כל חבל ארץ והטעמים האופייניים לו. בתפריטים המתחלפים כבר צפויים סום טאם וקאו סוי, קארי פנאנג דרומי, מיאנג קם ונאם טוק, בצורתם הכי נאמנה למקור. סוואדיקה וקאפונקה.
טל ישראל 5, תל אביב. הזמנות בטלפון 052-5819739

מסע תאילנדי. שף ניצן רז והצוות, לופט בראסרי (צילום אמיר מנחם)
מסע תאילנדי. שף ניצן רז והצוות, לופט בראסרי (צילום אמיר מנחם)

מזון למחשבה | מנרה

שאול מזרחי, הבעלים האחד והיחיד של הבארבי, וגם ד"ר נאדר בוטו, הוגה שיטת הרפואה האינטגרטיבית המאחדת (עזבו, גם לנו אין מושג), יתארחו במסעדת מנרה במסגרת סדרת המפגשים "פרספקטיבה", המוקדשת לשיח עם דמויות בולטות שרואות את החיים מנקודת מבט קצת אחרת. ההרצאות פתוחות לקהל ללא תשלום בהרשמה מראש בלבד, וניתן להזמין מקום במסעדה לפני או אחרי המפגש כדי לרפד את הבטן. מספר המקומות מוגבל.
הירקון 115, תל אביב. ראשון (19.10, 26.10) מ-20:00, הרשמה באתר למפגש עם שאול מזרחי ונאדר בוטו

גורו מקומי. שאול מזרחי במנרה (עיבוד תמונה: אנני לייבוביץ)
גורו מקומי. שאול מזרחי במנרה (עיבוד תמונה: אנני לייבוביץ)

מחוץ לעיר

חוות צוק ביקב עגור

זוכרים את הקרקס על גחלים? קרחנת הזלילה הגדולה, היין והמוזיקה חוזרת בגרסה קצת יותר מצומצמת, אך עדיין שמחה מאוד, לרגל סיום עונת הבציר ביקב עגור שבהרי יהודה. שף אסף שנער והחבר'ה מחוות צוק, שחלקם טבחים בנשמה אבל משהו לגמרי אחר בדיי ג'וב, יהפכו את החצר היפה של היקב למטבח פתוח שכולו אש ועשן, חדוות בישול יצירתית וביסים סקסיים. במקביל יינות היקב וורמוטים מתוצרת וודטה 52 יימזגו בנדיבות עד דלא ידע, וההרכב המוזיקלי ראיסה ידליק את האירוע בווייב מקומי מקפיץ. עכשיו כשיש סיבה לשמוח בלב שלם, זאת הולכת להיות ה-מסיבה שחיכינו לה. מחיר: 470 ש"ח לאדם (במכירה מוקדמת עד 15.10, אחר כך 500 ש"ח).
מסיבת סוף בציר, שישי (7.11), 16:00-10:30, כרטיסים באתר

ביומיום הוא בכלל מוסכניק. חוות צוק ביקב עגור (צילום Ronen Boidek)
ביומיום הוא בכלל מוסכניק. חוות צוק ביקב עגור (צילום Ronen Boidek)

רפא בקיוטו

פודיז סקרנים, זה בשבילכם: שף רפאל בן עוליאל (רפא), שמתמחה בדגים נאים ומארח בסטודיו שלו בדרום העיר, וגם לקח חלק נכבד בהקמת מסעדת a של שף יובל בן נריה, מתארח במסעדת קיוטו ומגיש סשימי וריבת יוזו, רול דאבל מיסו ועוד ועוד בארוחת טעימות מקורית בהשראה יפנית. המחיר 490 ש"ח, יותר זול מכרטיס ליפן ולא פחות מתגמל.
קיוטו, אריה שנקר 7, הרצליה, חמישי (30.10), להזמנות 09-9587770

רפאל בן עוליאל בקיוטו (צילום דויד מויאל)
רפאל בן עוליאל בקיוטו (צילום דויד מויאל)

מארז צפרות ברוטנברג

לקראת עונת הנדידה מציעה מסעדת רוטנברג שבעמק המעיינות מארז לשדרוג חוויית הצפיה בציפורים נודדות: מבחר מאפים ומעדנים מתוצרת בית – לחם מחמצת, חמאת שקדים, ריבת פלפלים, גבינות ממחלבת ברקנית ועוד, וגם מקרא ציפורים ומפת יעדים לצפייה בנדידה הגדולה. המארז נוצר על ידי שף יזהר סהר ז"ל ובת זוגו הילה רונן סהר, ובעקבות אירועי השבעה באוקטובר הוא מעולם לא יצא לאור. כעת הוא נמכר בתיק בד ממותג, וניתן להוסיף לו בקבוק של יין רוטנברג, שמיוצר בלעדית עבור המסעדה. 225 ש"ח (תוספת 80 לבקבוק יין).
רוטנברג, חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר) בהזמנה מראש בטלפון 054-3553251

מארז נדידה, רוטנברג (צילום אפיק גבאי)
מארז נדידה, רוטנברג (צילום אפיק גבאי)