מרחבא: הטופ של המטבח הערבי בישראל בא להתארח בשוק לוינסקי

המטבח הערבי מקבל את הכבוד המגיע לו: בשיתוף פעולה ראשון מסוגו, שפים ושפיות מהמגזר הערבי מכל רחבי הארץ מגיעים להתארח במסעדת דלידה, באירוע שנועד לתת למטבח הערבי המקומי את הכבוד והחשיפה שמגיעים לו
חודש המטבח הערבי, שיתקיים במהלך חודש אוגוסט, מקבץ את כוכבי המגזר הערבי תחת קורת גג אחת. כל אחד ואחת מהם יגיש למשך ערב אחד במסעדת דלידה תפריט המשקף את פרשנותו האישית למטבח ערבי מקומי, כאשר השפים של דלידה, ג'ייק סייטוביץ וחמודי אבולעפיה, יוצרים את המסגרת ולוקחים חלק בעשייה. את האירוע יפתח שף חמודי עוקלה (ראסיף 33 בחיפה, סאמא בר בשוק עכו), שיגיש קובה נייה טלה עם אריסה, אבן יוגורט, טחינה וסומק; מנסף צוואר טלה עם מפתול ומנות חגיגיות נוספות מהמטבח הערבי (1.8).
בהמשך, איש הבשר בשארה חינאווי (הולשטיין) יכין קבב טלה מיוחד, שיפוד שווארמה אישי ומנות מהמטבח הערבי האותנטי בדגש על נתחי בשר (3.8); ושף עלאא מוסא (לוקס וקרודו החדשה, שתיהן בחיפה) יגיש תפריט בהשראת הים ואת הכנאפה המפורסמת שלו (8.8). בוגרת מאסטר שף מנאל אסמאעיל תבשל שישברק ממולא דג ופאטה מקדוס – בשר כבש עם חצילים מטוגנים וקרעי פיתה בערב שיוקדש למטבח הערבי הביתי (17.8); ומוזנא בשארה, גם היא יוצאת הריאליטי ומומחית לאוכל הערבי מהמשולש, תגיש מנות קלאסיות עם טוויסט מקוריים כגון מסחאן עוף מגולגל בפיתה מיוחדת וקובה סינייה צמחוני (22.8).
שף עומר עלוואן, המוכר בזכות יכולתו לשלב בין המטבח הערבי לבין טכניקות בישול מודרניות וכאלה המבוססות על מטבח אירופי קלאסי, חותם את הסדרה (24.8) בתפריט ששואב השראה ממנות מסורתיות עליהן גדל, למשל ריזוטו פריקי ופטריות מוקפצות או פילה לברק צרוב עם פריקי בחמאת עגבניות וירקות. עלוואן, שבישל במסעדת עלה גפן ובקפטן הוק בשוק הפשפשים, מחלק כיום את זמנו בין מסעדת מיג'אנה בערערה למסעדת זסט ברמאללה.
חודש המטבח הערבי יתקיים בימים ראשון – חמישי מ־18:00, ובשישי-שבת בשעות 10:00-16:00 ומשעה 18:00 (בימי שני – בשעות הצהריים המסעדה פועלת כשיפודיה).
זבולון 7, תל אביב, להזמנות 03-5369627 ובאתר