טאיזו פותחת את הדלתות למטבח האסיאתי הבא שאתם צריכים להכיר

יום הולדת בסימן אינדונזי. טאיזו (צילום אסף קרלה)
יום הולדת בסימן אינדונזי. טאיזו (צילום אסף קרלה)

אחרי תפריט שמבוסס על מנות פאן-אסייתיות מתאילנד, וייטנאם, הודו וסין, ובהמשך גם הודו - הגיע הזמן של יובל בן נריה להיכנס עמוק למטבח האינדונזי. המחיר אמנם גבוה, אבל היי, כרטיס טיסה לאינדונזיה עולה יותר

22 בפברואר 2023

כבר די הרבה זמן אנו מלינים על ההעדפה המתקנת בייצוג למטבחי אסיה. מסעדות יפניות ותאילנדיות יש בשפע וגם כמה הודיות (ותודה לטבעונות), ויש גם כמה סיניות שנותרו מהגל הגדול באייטיז. המטבח הוייטנאמי כבר נוכח פה ושם (באן מי 13, באן מי נונג החדש, ק-פה האנוי) ובאזור התחנה המרכזית אפשר ללקט נציגויות למטבחי מהגרים, אך יחסית לערים מפותחות בעולם תל אביב נמצאת בפיגור ניכר. מזל שאפשר לסמוך על שף יובל בן נריה ועל הסקרנות הבלתי נלאית שלו בנוגע למה שאוכלים בקצה השני של העולם. הפעם, לכבוד יום הולדת 10 לטאיזו, הוא שם על הכוונת את המטבח האינדונזי.

שרימפס קריסטל, קוג'י ופנדן (צילום אסף קרלה)
שרימפס קריסטל, קוג'י ופנדן (צילום אסף קרלה)

טאיזו נפתחה במרץ 2013 והפכה מיד לחביבת הקהל. מנות פאן-אסייתיות מתאילנד, וייטנאם, הודו וסין, קינוחים מושקעים ומקצועיות משויפת בשאר הפרטים משכו בתחילה פודיז ואחר כך את כל השאר. שנה לאחר מכן הושקו ערבי יום א' ההודים, מחווה לתפריט הודי שהגיש בן נריה בהרברט סמואל ושבזכותו הוא החל להתפרסם. טאיזו זכתה שש פעמים ברציפות בתואר המסעדה הטובה ביותר בטקס פרסי האוכל של טיים אאוט ושומרת על מעמדה בצמרת המסעדות בעיר. במטבח שלה צומח דור ההווה והעתיד של שפים וקונדיטורים, שלומדים מבן נריה את חשיבותם של מחקר ולמידה. הפופ אפ האינדונזי הוא מדגם מייצג שנחקר לעומקו וכעת משתקף במנות החדשות. "זהו מטבח מרוחק, מסתורי ועשיר בטעמים שכמעט ואינו מוכר לסועד הישראלי", הוא מסביר.

שיפודי סאטה (צילום אסף קרלה)
שיפודי סאטה (צילום אסף קרלה)

ארוחת יום ההולדת האינדונזית תוגש בחצר המקורה של טאיזו, שעוברת עיצוב מחדש לכבוד המאורע. לשם כך הוצבו בה עם פינות ישיבה נמוכות, והאוכל יוגש בכלי קרמיקה תוצר של שת"פ בין בן נריה והסטודיו לקרמיקה Material Girlz. בתפריט החגיגי  תמצאו מנות אישיות וזוגיות כגון טרטר בקר עם סמבאל (ממרח צ'ילי אינדונזי) אגוזי מלך, תמרהינדי, חלמון מעושן וצנוניות אורגניות; באו טונה אדומה; שרימפס קריסטל צלוי עם קונג'י, חמאת צ'ילי, קציפת אורז ועלי פנדן; קורמה טלה – מנה אינדונזית קלאסית עם השפעות הודיות ופקיסטניות; שיפודי סאטה ברוטב כורכום טרי, חמאת בוטנים וסויה אינדונזית מתוקה; ודניס פרפר – דג במרינדה אינדונזית צלוי בטנדור הודי. לקינוח יוגש טארט דבש עם אננס מותסס, קרם חמאה ויוגורט, פיננסייר וקראמבל מקדמיה לצד תה תואם. אורחים שיבחרו לשבת בחלל המסעדה יוכלו לטעום גם כן חלק מהמנות האינדונזיות, שיופיעו בתפריט א לה קארט. המחיר ברף העליון המקובל בשוק, 460 ש"ח לאדם/920 ש"ח לזוג. מצד שני, האופציה לנסוע לאינדונזיה יקרה יותר.
מנחם בגין 23, שני-רביעי (6-8.3)