טוטו – מסעדת השנה

תגידו מה שתגידו עליה, ידי השף של ירון שלו הן עדיין מהטובות במזרח התיכון

ירון שלו. צילום: איליה מלניקוב
ירון שלו. צילום: איליה מלניקוב

הכתיבה על הזכייה של ירון שלו ועל טוטו הפכה בשבילי לרוטינה שנתית. הנה שוב חלפה לה שנה, ושוב מתקשרים אליי ומבקשים שאשלח קערה מלאה במילים שעליהן ימזגו ציר בקר חמאה מברטאן ופטריות כמהין לבנות מגוררות בפומפייה. הכי שחוק זה להלל שוב ושוב מנות כמו טורטליני זנב שור או פיצה לבנה. עוד יותר שחוק זה לספר כמה ירון שלו מוכשר ואיך הוא הגיע לטוטו כשף אלמוני אי שם בשנת 2006 והפך אותה כעבור זמן קצרצר לאחת המסעדות הכי נחשקות בארץ. אבל אם בכל זאת רוצים לחדש, אפשר לציין את העובדה שטוטו עברה השנה אחת משתי המהפכות הגדולות בתולדותיה. להזכירכם, הראשונה התרחשה חצי שנה לאחר פתיחתה, כששלו נכנס לנעלי הבירקנשטוק של השף מנה שטרום והחל לרחף לו במטבח. השנייה התרחשה לפני חצי שנה, עם עוד עזיבה מטלטלת: המסעדן רועי קפלן, מי שהקים את המסעדה (החודש תחגוג טוטו שמונה שנים לקיומה) פרש לעולם רוחני שכולו מזרני יוגה, נשימות עמוקות וציוצי ציפורים, ומכר את חלקו ליובל שניר ודגן שחם, בעלי "בר לחם".

בעבר הייתה טוטו הבייבי של קפלן (הבעלים של פסטה מיאה ברמת החייל), אבל עם השנים הפכה למזוהה לחלוטין עם ירון שלו, שגם הגדיל את נתח הבעלות שלו עליה. טוטו היא ירון וירון הוא טוטו. זה בהחלט מתבטא בטמפרמנט שלה, שעם הזמן הפך, כך נדמה, ליותר רהבתני ומוחצן. היום טוטו היא מסעדה שמזוהה יותר מכל מסעדה אחרת עם קהל האלפיון העליון. המסעדות היחידות שיכולות להתחרות בה על התואר ועל מספר אוניות ההאמר שעוגנות בחנייתן הן טורקיז והסלון. אבל לא חשוב כמה בוטוקס תזריקו לפיצה הלבנה והמתוחה שמונחת מולכם על הבר, איש לא יוכל להתווכח עם העובדה הפשוטה שידי השף של שלו הן מהטובות במזרח התיכון כולו, ויש לו אובססיה ענקית ובלתי נשלטת לחומרי גלם מפוארים. אז הנה, מתברר שלא רק אנחנו אוהבים אובססיות מהסוג הזה. רק שימשיך ככה.

טוטו, ברקוביץ' 4, 6935151־03

מועמדים בקטגוריה: רפאל | יפו תל אביב | הוטל מונטיפיורי | שילההרברט סמואל | ברטי | מסה | קיטשן מרקט | פרונטו