אוכל רחוב בפיתה: המנות הכי טעימות ב-2022 (עד עכשיו)

משהו לנעוץ בו שיניים. שיפודיית דלידה (צילום: יונתן בן חיים)
משהו לנעוץ בו שיניים. שיפודיית דלידה (צילום: יונתן בן חיים)

אם יש דרך להגדיר את הקולינריה הישראלית במילה אחת, המילה הזו תהיה "בפיתה" - וטוב שכך, כי אלוהים אדירים כמה שאנחנו אוהבים בפיתה. שווארמה, שיפודים, כרוביות, חצילים ואפילו סטייקים שלמים, תנו לנו הכל. אספנו עבורכם את הפיתות הכי טעימות שהמבקר שלנו אכל השנה עד כה, למרות שבטוח יהיו עוד. בכל זאת, בכל יום נולד פראייר בפיתה

Elias – אליאס

מה זה: פופ-אפ שווארמה מרהיב ביופיו ובטעמו.
איך הפיתה: רכה ויציבה.
מה שמים בתוכה: שווארמה מהחלומות – תיבול מינימליסטי, בשר מקסימלי, המון שומן והברקה בדמות צ'ימיצ'ורי.
דבר המבקר: "כיס בשרי שמנמן במרכזה, מעליה מערום צבעוני במיוחד של טחינה וצ'ימיצ'ורי. כן, מה שקראתם. זה הטוויסט המרכזי של אליאס, ואסור לכם לפספס אותו כי מדובר במקפצת טעם של ממש למנה המסורתית – התערובת הדרום אמריקאית מוסיפה חמיצות-מתוקה למנה, משתלבת מדהים עם הטחינה ומפתיעה ברמה שלא ברור איך לא יצא לי לטעום כזה עד היום" (לביקורת המלאה).
שונצינו 5

מאיפה באת יא צ'ימיצ'ורי. שווארמה אליאס. צילום: מתן שרון
מאיפה באת יא צ'ימיצ'ורי. שווארמה אליאס. צילום: מתן שרון

תומר תומס בפיתה

מה זה: דוכן הפיתות של האושיה הויראלית, שמתמקד במנות בשר על האש קלאסיות לצד תבשילי בשר מיוחדים מבלי סבא, והכל בפיתה, כולל סיגר אינסטגרמי.
איך הפיתה: יציבה אבל לא מרהיבה.
מה שמים בתוכה: אפשר את הקלאסים: קבב כבש, נתח קצבים, פרגיות וכו', ויש גם כמה מיוחדים: תבשיל מח פיקנטי וטחול ממולא.
דבר המבקר: "נתח הקצבים, רצועות ארוכות ועסיסיות במיוחד, היה מרהיב. טעם עז ופיקנטי שספג מהגריל כל מה שיכל ונתן בחזרה באהבה רבה. גם איתו התיבול היה עדין, מתוחכם מבלי להתחכם, והתוצאה היתה פצצת טעם שהצליחה לחצות את הגבול לעבר האומאמי" (לביקורת המלאה).
אליפלט 26

תומר תומס בפיתה. צילום: דוד מויאל
תומר תומס בפיתה. צילום: דוד מויאל

ASK Doner

מה זה: דונר טורקי באזור שכוח השווארמות-הטובות של צפון דיזנגוף.
איך הפיתה: רכה, יציבה וטעימה.
מה שמים בתוכה: גילופי דונר דקיקים או קבב איסטנבולי טעים.
דבר המבקר: "זה לא הדונר הכי טוב בעיר, אבל בהחלט רמה מעל כל שאר השווארמות והדונרים שבאזור (אני מסתכל עליך, יאשקה). הקבב היה מצוין בטעמו, גם אם טיפה דקיק לטעמי (אבל בהתאם למסורת של האיסטנבולית), הוא חתום היטב מבחוץ בחריכה מדויקת שמצליחה לשמור את כל המיצים בפנים" (לביקורת המלאה).
דיזנגוף 128

אל תשאל. "ASK Doner". צילום: מתן שרון
אל תשאל. "ASK Doner". צילום: מתן שרון

שיפודי דלידה

מה זה: מסעדת האיכות ירדה אל העם לקלאסיקות של מנות על האש במחירי VFM נהדרים.
איך הפיתה: רכה מהרגיל, אך גם מתפרקת קלות.
מה שמים בתוכה: פרגית, קבב, כבד, מרגז, עראיס כרובית, אבל אל תפספסו את הסטייק אנטריקוט.
דבר המבקר: "הבשר רך כמעט כמו הפיתה עצמה, מתובל בטעמים חזקים שמדגישים את טעם הבשר (אבל שוב, פחות פלפל בבקשה) עם כמות שומן מושלמת להחליק את התענוג הזה מורד הגרון. התגעגעתי לסטייק בפיתה, ואני אפילו לא כזה בטוח שאי פעם אכלתי אחד קלאסי כל כך". (לביקורת המלאה).
זבולון 7

שיפודיית דלידה. צילום: יונתן בן חיים
שיפודיית דלידה. צילום: יונתן בן חיים

מפגש רמב"ם

מה זה: השווארמה של הבסטה. אנחנו צריכים להגיד עוד?
איך הפיתה: ענן שסופג הכל באהבה ומחזיק עד הביס האחרון.
מה שמים בתוכה: שווארמה עם טחינה או ציזיקי, ומגוון סלטים מינימליסטי ברף של הבסטה.
דבר המבקר: "אני יודע שלהגיד על שווארמה "אירופאית" עשוי להיתפס כעלבון, אבל הגרסה הזו למנה הכל כך מזרח תיכונית הזכירה בדמיוני דוכן לבנוני במעמקי אירופה הקלאסית שמצליח לשלב את הטעם האותנטי יחד עם רמת גימור של מסעדת יוקרה" (לביקורת המלאה).
רמב"ם 3

השווארמה של הבסטה. מפגש רמב"ם. צילום: מתן שרון
השווארמה של הבסטה. מפגש רמב"ם. צילום: מתן שרון

מונקה

מה זה: פיתה קבב סבירה, אבל זולה בטירוף.
איך הפיתה: בינונית ומטה, אבל זולה בטירוף, כבר אמרנו?
מה שמים בתוכה: קבב רומני ב-25 ש"ח בלבד.
דבר המבקר: "זה בדיוק מה שחסר לי היום בעיר – מנה זולה, טעימה ומהירה שאפשר לחטוף על הדרך ולקבל עודף מ-50 שיספיק לי לעוד אחת" (לביקורת המלאה).
יהודה הימית 15

כמה אמרת?! הקבב של מונקה. צילום: פייסבוק
כמה אמרת?! הקבב של מונקה. צילום: פייסבוק

טקסים

מה זה: דונר נדיב בשוק הכרמל
איך הפיתה: לא יוצאת דופן, אבל עמידה באופן מפתיע.
מה שמים בתוכה: מלא מלא מלא חתיכות שווארמה שעולות על גדות הפיתה.
דבר המבקר: "רצועות הבשר דקות, נוצצות בשומן עדין ומתובלות מאוד, אבל בחוכמה. אין טעם אחד שמשתלט, אלא בעיקר סגנון מעושן עם קיק קטן ומדבק והמיקס בין הבקר לכבש החמיא אחד לשני". (לביקורת המלאה).
יום טוב 8

טקסים (צילום ודוגמנות יד: מתן שרון)
טקסים (צילום ודוגמנות יד: מתן שרון)

מי ומי

מה זה: אגדת הסטייק בפיתה עדיין כאן, ועדיין לוהטת.
איך הפיתה: קלאסיקה אל מותית.
מה שמים בתוכה: אפשר כל בשר שבא לכם, אבל מי שלא לוקח סטייק לבן בפיתה הוא פראייר.
דבר המבקר: "זה היה מנחם ומהנה כמו שרק נוסטלגיה יכולה להיות. הסטייק ירד מהגריל בתזמון מושלם, לפני שהגיעה לצימיגיות הקלה שלפעמים מאפיינת מנות חזיר, וכולל אדמדמות יפה במרכזו ותיבול עדין ומצוין. לצד חומוס בטעם קלאסי והאווירה הארכאית, הרגשתי בחלום נושן שהבזיק לתוך ראשי". (לביקורת המלאה).
דרך בגין 35

מישהו יודע מתי תגיע הרכבת? מסעדת "מי ומי". צילום: מתן שרון
מישהו יודע מתי תגיע הרכבת? מסעדת "מי ומי". צילום: מתן שרון