מעלה עשן: מזללה חדשה של בשר על גריל פחמים נפתחה בשוק לוינסקי

בטרגון פיתה גריל, המזללה החדשה בשוק לוינסקי, מתגאים בגריל פחמים ובשיטת צלייה חדשה

טרגון פיתה גריל (צילום: אנטולי מיכאלו)
טרגון פיתה גריל (צילום: אנטולי מיכאלו)
22 ביוני 2015

מאחורי זכוכית שקופה עומד גרילמן ומנפנף בכוח מכסה פלסטיק מעל גריל. זה לא גריל גז, אלא גריל פחמים אמיתי שמעלה עשן, ניצוצות וריחות מנגל משכנעים לא פחות מאשר גן צ'רלס קלור בערבי חג. העשן הזה הוא לב הקונספט של טרגון פיתה גריל. חן מושל, שפתח את המקום עם בן דודו גלעד מושל, מסביר שהכי חשוב היה להם להדגיש את עניין גריל הפחמים, ואפילו בלוגו נראה גריל ביתי קטן. העיצוב הוא בסגנון יווני וכולל קיר שכולו כחול, נברשות צבעוניות והתמסרות אבסולוטית ללוק; אבל הלוח המחיק שעליו נכתב התפריט מחזיר את המזללה למקום מושבה בשוק לוינסקי: מעורב תל אביבי, נקניקיית מרגז, קבב טחון במקום, פרגית, אנטרקוט (25־31 ש"ח).

אחרי צלייה על הגחלים, הבשר מוכנס לבצק דקיק חצי אפוי עם מבחר רטבים, בהם רוטב טרגון שנתן למקום את שמו. בשלב הבא הבצק מקופל כמו מעטפה, מהודק בסד ברזל וחוזר לצריבה על הגחלים עד חריכה בקצוות. נוסף למנת הפיתה־גריל מגישים כאן צ'יפס או שיפודי הום פרייז (14 ש"ח) וסלט עוף (36 ש"ח). הגל המעושן של מסעדות העיר הגיע לשוק לוינסקי בפורמט של מזללה. זה אמנם לא לגמרי מהיר – תיאלצו להמתין לצריבה הכפולה של הבשר ושל הבצק על הגחלים – אבל התוצאה הלוהטת מתומחרת במחירים עממיים. בטרגון נראה שגם לענה דרקונית יכולה לנשוף אש.

למידע נוסף על טרגון פיתה-גריל