יאכט-קלאב: רסטו־בר חדש נפתח ברחוב הירקון
עם נוף מושלם לים, קוקטיילים מושקעים ותפריט מהוקצע, היאכט־בר מסתמן כמרענן הרשמי של קיץ 2016
אחרי שנים של תרדמת קולינרית והשתלטות תיירים צרפתים על רחוב הירקון, סנונית חדשה מבשרת על שינוי סטטוס מסקרן. האימפריאל־בר, לה־אוטרה, פלמנגו־בר והאספרנטו פרצו את הדרך והכשירו את הקרקע לבואם של רסטרו-ברים נוספים.
השבוע נפתח היאכט־קלאב, רסטו-בר בתוך מלון הבוטיק TLV88. אל תתנו לשם הבינתחומי לבלבל אתכם, לא מדובר כאן במקום המיועד לגברים צעירים מגולחים למשעי עם חולצות פולו ודרינק ביד, אלא בבר אוכל חדש ועדכני עם תפריט קוקטיילים מסקרן.
מאחורי המקום עומדים שלושה שותפים: גיל סספורטס, אביעד ערבה וטל גנץ. הניסיון של סספורטס וערבה בעולם המלונאות והאלכוהול בשילוב הידע של גנץ כמיקסולוג ויועץ בתחום האלכוהול הוליד את בר האוכל העדכני שגם שם דגש על קוקטיילים.
הקונספט מאחורי הקוקטיילים הוא להביא את אווירת הנמלים השונים בהם עוגנות הספינות (במקרה הזה, היאכטות) לתוך כוס המשקה. טווח המחירים נע בין 42 ש"ח לקוקטייל ג'ין מושקע עם למון גראס, בזיליקום ומלפפון ל־48 ש"ח עבור קוקטייל וודקה עם אבטיח, בזיליקום וקרם קוקוס.
על הפן הקולינרי אחראי השף שלומי בוגנים שבנה תפריט ים תיכוני עם נגיעות מיוון, טורקיה, איטליה, צרפת וכמובן מרוקו עם מנות כמו סביצ'ה איניטאס עם קרם פלפלים, קרם חזרת וטוסטונים 48 ש"ח; קלמרי ממולא בראגו בקר וטלה עם עגבניות מיובשות, חציל וקרם לבנה 47 ש"ח; מולים מרינייר 75 ש"ח ועוד.
כשמסעדות חדשות נפתחות, לוקח להם זמן להכניס גם תפריט בוקר, אך כאן זה לא המקרה. בוגנים בנה תפריט שמשתלב נהדר עם הנוף לים: קרוק מסייה – בריוש עם ג'מבון וגבינות, מוגש לצד ביצים אפויות בבן מארי עם קרם פרש, וסלט ירוק 46 ש"ח; אגס פלורנס – ביצים עלומות נוסח פירנצה, ברוטב הולנדייז מוגש לצד סלט ירוק 46 ש"ח; בוקר יאכט קלאב – ארוחת בוקר קלאסית ועשירה עם 3 ביצים, סלט ירקות, ומגוון ממרחים וסלטים קטנים שמכינים במקום, סלסלת לחמים, קפה ומיץ תפוזים 49 ש"ח ועוד.