חובבי המבורגרים מוגזמים מכירים היטב את הרשת, שנולדה לפני כ-16 שנים על ידי שני אחים בחצר הבית של אבא והפכה לקאלט של טראש מקומי. כעת הם מכריזים על הקמת סניף ראשון של הרשת בעיר (מרץ 2027 בפארק עתידים, תתחילו לבנות תיאבון), אבל אנחנו זוכרים שזה לא הסיבוב הראשון שלהם בתל אביב
הגלגול הנוכחי של סצינת הקולינריה המקומית לא שופע באוכל רחוב רב ומקורי, אבל יש לפחות אספקט אחד שבו אין לנו שום חוסר – המבורגרים. גם אם עבר זמן מה מאז שהוקם בעיר המבורגר תל אביבי מקורי, אנחנו עדיין המכה של האוכל הישראלי, לכן זה רק טבעי שרשתות המבורגר מצליחות שואפות להגיע לכאן ולנסות להתמודד על בלוטות הטעם של התל אביבים. כך קרה עם "ג'אגר" מקריית אונו, כך גם עם "אל בריו" הרמת גנית. אך עכשיו נוחת כאן סניף של רשת המבורגרים וותיקה שחובבי הקציצות מחכים לה קצת יותר מ-15 שנים. בקרוב מאוד יגיע לתל אביב הסניף הראשון של רשת יומנגס בעיר… בערך.
>> למה אסף רפפורט רוצה את מקדונלד'ס? מאותו טעם שרצה את עמית סגל
בהודעה לתקשורת שנפתחה במילים הראויות "לידיעת הקרניבורים" נמסר כי רשת ההמבורגרים האהובה מגיעה לראשונה לתל אביב, עם סניף שמיני של הרשת שיפתח בחודש מרץ 2027 בפארק עתידים בהשקעה של יותר מ-6 מיליון שקלים, ויכלול כ-100 מקומות ישיבה ורחבה חיצונית. ולמרות שאנחנו לגמרי נרגשים מהבשורות, יש לנו תיקון טכני קטן על אחד הפרטים, ואנחנו לא מתכוונים להתנגדות על הכללת פארק עתידים (לשעבר קריית עתידים) בתל אביב. וותיקי העיר – או לפחות מי ששרד אותה במהלך הקורונה – אולי יזכרו שבקיץ 2020 עמד ברחוב אחד העם סניף של מינימנגס – אחות קטנה מבית יומנגס שניסתה להביא את ההמבורגרים המוכרים בגרסה יותר מותאמת לתל אביב, אך שרד רק כמה חודשים. הפעם, בכל אופן, נראה שלא מדובר בגישושים וניסויים, אלא בהסתערות מלאה על העיר – או לפחות על אזור רמת החייל.
למי שהסתתר במאורה טבעונית נזכיר שרשת יומנגס הוקמה אי שם בקיץ 2010 על ידי שני אחים, גל וטל בכר – תחילה כהמבורגר מחתרתי שהוגש בחצר בית אביהם במושב בורגתא, ולאחר מכן בסניף להיט בקלנסווה ולבסוף לרשת עם אטיטוד חצוף שהיה סנונית ראשונה למה שכבר הפך למסורת ישראלית: המבורגרים עם תוספות מוגזמות, ובשפע, בהשראות מדינות וערים מרחבי העולם – סתם לדוגמה, ההמבורגר הצרפתי מורכב מבשר בקר ארגנטינאי עם צ'אנקים של כבד אווז, שמן פטריות
כמהין שחורות, חרדל דיז'ון וצנוברים, ומוגש עם ריבת בצל מעל, וזה עוד מבלי לדבר על מזרקי הרוטב שלעיתים היו נעוצים בקציצה, כדי להוסיף עוד קצת שומן להכל.
החוצפה והאהבה להגזמות גם הולידו את אתגר ההמבורגר של יומנגס, שהציע לשמנמנים נועזים הזדמנות לנסות ולשבור את שיא הקציצות של המקום באתגר אכילה אמריקאי למהדרין שבשיאו חצה את ה-2.5 קילו בשר ועשרות תוספות (כולל מילקשייק וצ'יפס). "תל אביב היא עבורנו שלב משמעותי בהתפתחות של יומנגס", הוסיפו הבעלים בהודעה לתקשורת. "זה שוק מסעדנות תחרותי, מגוון ודינמי, ולכן היה לנו חשוב להגיע אליו כשאנחנו מרגישים בשלים לעשות את זה בדרך שלנו. אנחנו לא רוצים לשנות את יומנגס כדי להתאים לתל אביב, אלא להביא לתל אביב את מה שהופך אותה ליומנגס – אוכל שממשיך להפתיע, הומור, אווירה והרבה חוויה. מבחינתנו, פה מגישים חוויות". אבל אנחנו נצטרך לחכות למרץ 2027 – וגרוע מזה, לנסוע לפארק עתידים – כדי לחוות את החוויה.
