זו כנאפה. אבל שמים אותה בתוך בייגל. ואז מגישים לכם. עוד שאלות?

קו קו. פרח רסלאן (צילום שני בריל)
קו קו. פרח רסלאן (צילום שני בריל)

יוצאת "מאסטר שף" פרח רסלאן מגיעה לשוק הנמל עם ההברקה הפחמימתית שלה, כנאפה כעכ, ואת העונג של גבינה מתוקה ולוהטת שנמתחת בתוך בייגלה פריך קשה לתאר במילים - אז אולי פשוט צריך להפוך את הדוכן התל אביבי שלה למוקד עליה לרגל, כפי שכבר קרה ללוקיישן המקורי בצפון הארץ

15 במרץ 2023

שוק הנמל ממשיך למצב את עצמו כבית לתוצרת מקומית ללא הבדל דת, מין וגזע. אל תוך החממה הקולינרית הזו נכנסת כעת פרח רסאלן, שמביאה לעיר את הכנאפה כעכ, אחת ההברקות המוצדקות ביותר בתחום הפחמימות ומנת אוכל הרחוב הפופולרית ביותר ברחבי לבנון. ואם אתם בדיוק שואלים את עצמכם מה ההתלהבות ומה כבר אפשר לחדש בכנאפה, אז זהו – שאפשר. הקינוח, שאליו התוודענו לראשונה בעונה השמינית של "מאסטר שף", שונה מהכנאפה המוכרת ומתוק פחות. הכנאפה עשויה משכבת סולת דקה המחליפה את שיערות הקדאיף, ועליה גבינה מותכת. כעת מגיע השלב המעניין: הכנאפה מוכנסת אל תוך כעכ – בייגלה עם המון שומשום, בתרגום לעברית – ומי סוכר מבושמים במי זהר נמזגים מעל ברגע ההגשה. את העונג שבגבינה מתוקה ולוהטת שנמתחת בתוך בייגלה פריך קשה לתאר במילים.

כמו רסלאן עצמה, מקורו של הכנאפה כעכ בדרום לבנון. עם נסיגת צה"ל עברה משפחתה לקריית שמונה, וראסלן לימדה את עצמה את השפה והמנהגים החדשים. בהמשך היא למדה ביוכימיה ותכננה את המסלול הבטוח לתואר דוקטור וחוקרת מחלות סרטניות. אלא שלמציאות דרכים משלה, והתשוקה לבישול ולאפייה וגעגוע ללבנון הביאו אותה להשתתפות בריאליטי. כשחשה בטוחה מספיק בעצמה פתחה רסלאן לפני שלוש שנים באגמון מרקט שבצפון הארץ את הכנאפה כעכ הראשון בישראל, שמאז הפך מוקד עלייה לרגל.

הברקה פחמימתית. כנאפה כעכ (צילום: שני בריל)
הברקה פחמימתית. כנאפה כעכ (צילום: שני בריל)

לצד הכנאפה כעכ (39 ש"ח) יציע הדוכן החדש בסופי שבוע מאפים מיוחדים, למשל מעמולים בעבודת יד שמעוצבים בכלי עץ זית מסורתי, קטאייף במילוי אגוזים או גבינה ודאעוקייה – קינוח פיסטוק במילוי קרם מלבי, שאם אנחנו יודעים לקרוא נכון את המפה צפוי לגנוב את ההצגה. "שוק הנמל בתל אביב הוא בית בשבילנו. כבר תקופה ארוכה שאנחנו מגיעים אליו מדי יום שישי ונפגשים עם הקהל", מסכמת רסלאן. "הצעד הטבעי היה לפתוח מקום קבוע ואנחנו מתרגשים מאוד מההתחלה הזאת".
האנגר 12, נמל תל אביב, שני-חמישי 09:00-17:00, שישי 07:00-15:00, שבת 09:00-19:00, ראשון סגור