כת הסייטן: מה חשבנו על התפריט הטבעוני של קורדליה?

בבית קורדליה מצאה הטבעונית שף בעל נשמה ירוקה שמפנק את לקוחותיו ללא הבדל כת, יזע ומין. מדור שבועי

פסטה טבעונית עם ירוקים בקורדליה. צילום: טלי דולין
פסטה טבעונית עם ירוקים בקורדליה. צילום: טלי דולין
6 באוגוסט 2015

"טבעונית?", שאל ניר צוק את הטבעונית, וכשעיניו הכחולות נצצו כשענתה לו "איי דו" היא הבינה שהגיעה למקום הנכון. עוד לפני שטעמה מהאוכל שלו היא נהנתה להרגיש שהיא בתוך ציור: כוס יין אדום, חברה נעימה ופריטים שעושים טוב לכל החושים השלימו לה את המחזה. האוכל שהגיע בהמשך הוכיח שמדובר באיש בעל נשמה טבעונית שאוהב לפנק כל אחד ואחת על פי בחירותיו ו/או שריטותיו, שף שמגדל במו ידיו הרבה מחומרי הגלם שלו ומספק תאוות ללא הבדל כת, יזע ומין. מנות ראשונות של אספרגוס חלוט על קרם קשיו ושום (52 ש"ח) וקרפצ'יו ארטישוק ירושלמי (48 ש"ח) הבהירו לה שלא רק הכוסות, הצלחות והתמונות על הקירות נבחרים בקפידה. מבסוטה על הערב שסידרה לעצמה ומשכיחה מעצמה את המושג מינוס בבנק, היא עברה ליישר צלחות של עיקריות: אורז אדום עם ירקות שורש וטופו (65 ש"ח) ופסטה עם זוקיני ושקדים (62 ש"ח). כמה נהדר לשבת בערב קיץ עם מאכליו של צוק, חשבה לעצמה ונזכרה איך בקיץ שעבר, בצוק אחר, אנשים אכלו זה את זה. כל הטוב הזה השאיר אותה שבעה, שמחה ועם תובנה ברורה – שם של נסיכה שמופיע במערכה ראשונה ייתן לך להרגיש כזו הרבה לפני המערכה השלישית (או משהו כזה, אבל אולי גם היין עלה לה קצת לראש).

צילום: אדי גרלד
צילום: אדי גרלד

מבחן הסויה: עבר גם הוא בהצלחה. ועדיין, היא אוהבת יין.

מה עושים הקרניבורים: כל אחד שינשנש את מה ואת מי שבא לו.

צילום: אדי גרלד
צילום: אדי גרלד

חוכמת הטופו: אולי כשאנשים יפסיקו לאכול חיות, הם יפסיקו לאכול גם זה את זה. שווה לבדוק.

לבית קורדליה