Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

לברק ממולא בעשבי תיבול

מנה עיקרית קלה וטעימה שאפשר להכין בצ'יק לא רק בימי החג

לברק ממולא בעשבי תיבול. צילום: אפרת ליכטנשטט
לברק ממולא בעשבי תיבול. צילום: אפרת ליכטנשטט
25 בספטמבר 2016

כשהייתי בן 22 התגוררתי באזור נוף כנרת, ותקופה ארוכה הייתי מבקר אחת לשבוע בטבריה וקונה דגים טריים שהוצאו מהמים באותו יום. כשלא התחשק לי לעמוד מעל הגריל או לטרוח בהכנת רוטב, הייתי הולך על המנה הזאת שההכנה שלה פשוטה מאוד, ומפתה להכין אותה שוב ושוב.

מצרכים (4 מנות):

  • דג לברק טרי במשקל של 1-1.5 ק"ג
  • כוס כוסברה קצוצה גס
  • כוס פטרוזיליה קצוצה גס
  • 4 פלפלים שלמים יבשים מתוקים
  • 2 פלפלים יבשים חריפים
  • 2 לימונים כבושים קצוצים גס
  • 8 שיני שום חצויות
  • כף מלח גס
  • כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 כפות מיץ לימון


אופן ההכנה:

1. שוטפים את דג הלברק מבפנים ומבחוץ. מייבשים ומפזרים מעט מלח על צד העור.

2. מכניסים לקערה גדולה עשבי תיבול, שני סוגי פלפלים יבשים, לימונים כבושים, שום, תבלינים, שמן זית ולימון ומערבבים למרינדה אחידה וגסה. ממלאים את הדג בתערובת עשבי התיבול, מורחים גם את צידו החיצוני, סוגרים בקיסם ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4. מניחים את הפלפלים היבשים מהמרינדה על גבי הדג, יוצקים את שארית המרינדה ואופים 25 דקות. מעבירים למצב גריל וצולים עוד 5 דקות מכל צד.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!