העורף החזק: לונל נשארת פתוחה השבוע לישיבה, ושהאיראנים יקנאו

בזמן שרוב המסעדות בעיר נסגרו לטייקאווי ומשלוחים, יש עוד פינה אחת בפלורנטין שאפשר לשבת בה לארוחה כמו שצריך. "מסעדה זה כמו יצור חי. היא חייבת להמשיך לנשום, לפעול ולהיות בתנועה. ולכן היה לנו ברור שנפתח". אל תדאגו, יש מרחב מוגן ליד
מסעדות רבות נאלצו להישאר סגורות בהתאם להוראות פיקוד העורף. אחדות רגילות לעבוד במתכונת ערב, והאיראנים כבר הרסו לנו את השעות היפות האלו, ואחרות לא מצוידות במרחב מוגן מספק בקרבתן, כך שהותירו את שעריהם סגורים. קשה לאמוד את הנזק של מסעדה שלא נפתחה – סחורות שמתקלקלות, מקררים ומכשירי חשמל שנדרשים לפעול ולתחזק ותאריכי תפוגה שרודפים את המסעדנים בחלומות – וזה עוד מבלי להתייחס להתחייבויות לספקים ולעובדים. איך מתמודדים? בכל דרך שאפשר, כמו שמסעדת לונל הוכיחה לנו ביומיים האחרונים.
>> במקום פופ-אפ קבבים, אני שוקלת לפתוח קבוצת תמיכה למזוכיסטים
את המסעדה החביבה שברבעיית פלורנטין המתקפה האיראנית תפסה רגע אחרי שהתארגנו מבעוד מועד על 80 ק"ג של טונה אדומה מזן בלו פין – טונה שעונתה בים התיכון קצרה וחמקמקה. לכן החליטו השף ינון אלעל והבעלים עמרי קאופטייל לעשות כל מה שצריך כדי לא לתת לזהב הכחול ללכת לפח – והיום פתחו את המסעדה כבר בשעות הבוקר עבור בראנץ' על טהרת הטונה, יחד עם מנות מנחמות נוספות, ומתכננים להישאר עד שעות השקיעה, שבמקרה שלהם זה בערך 18:00. גם עם מקלט שנמצא ממש בסמוך, בבניין שממול, הציבור לא מגיע בהמוניו, אבל אם תשאלו אותנו – אין כמו אכילה רגשית כדי לספק נחמה רגעית אך הכרחית.
"מסעדה זה כמו יצור חי", מסביר קאופטייל, "היא חייבת להמשיך לנשום, לפעול ולהיות בתנועה. ולכן היה לנו ברור שנפתח. גם אחרי השבעה באוקטובר פתחנו די מהר, מתי שהיה אפשר. זה הכרחי גם לנו ולצוות, לפעול ולהיות בתנועה. לשמחתי הפעם ינון לפחות לא במילואים, אז אמרתי לו 'גם אם נהיה פה רק שנינו, אני מעדיף שנפתח. מקסימום אנחנו נאכל טוב'".
ואנשים מגיעים?
״בשבת היינו גם פתוחים, והגיעו. לא תנועה כמו שבשגרה, אבל הגיעו. הודו לנו שאנחנו פתוחים ומאפשרים לשתות כוס יין ולאכול טוב. בינתיים עברו שני לילות עם לא הרבה שינה, אז אני מאמין שאנשים קצת יותר מכונסים ובבית. אבל אנחנו כאן בשביל כולם. הכנו תפריט עם הרבה מנות טונה ועם המנות שאנחנו הכי אוהבים לאכול, מנחמות ופחמימתיות כמו שצריך".
בתפריט המלחמה תמצאו קובנה, לפי מיטב המסורת, עם רסק וסחוג ביתי (38 ש״ח), בריוש מקושקשת רכה עם איולי קיסר ופרמזן (68 ש״ח), סשימי טונה אדומה מהים התיכון עם זום תימני, שמן ירוק, ענבים סגולים וכוסברה (79 ש״ח), פסטה טרייה בנוסח קאצ׳ו אה פפה ותירס מנחמת ונפלאה (88 ש״ח), וגם, בהתאם להבטחת השף ש-"״אני אעשה גם שניצל למי שרוצה", יש גם מנת שניצל עוף עם פירה וסלט קיסר (78 ש״ח), לצד מנות נוספות.
את פופ אפ הלחוח שהבטחנו אך לפני שבועיים הם שמים כרגע בהשהייה, ומבטיחים לנו שייפתח בהקדם ברגע שיתאפשר. בנתיים מוזמנים לקפוץ למקום, או להזמין טייקאווי/משלוחים לאזור פלורנטין, ולנסות לדמיין רגע אחד של נורמליות.
להזמנות: 077-980-0039