מזרח חדש: הבעלים של האנוי ואייל שני פותחים אסייתית חדשה

רק אל תגעו לנו בהר גאו. למפור (צילום אריאל עפרון)
רק אל תגעו לנו בהר גאו. למפור (צילום אריאל עפרון)

שנתיים וחצי אחרי שהמסעדה הוויטנאמית האהובה נסגרה, בעלי האנוי לשעבר איתי חיימוביץ' וקרן שרון חוברים לקבוצת "החבר'ה היותר טובים" (רציני זה השם שלהם) של אייל שני ושחר סגל לפתיחת המסעדה הכי מלהיבה בצד הזה של קינג ג'ורג' - למפור, אסייתית לא מחייבת עם מיקס בין קלאסיקות להפתעות חדשות

19 באוקטובר 2022

בשמונה בערב אייל שני מפציע, במכנסיים וחולצה בהירים שמדגישים גזרה דקה מתמיד. הוא יודע שזו אינה ההצגה שלו אך הוא אינו מתאפק ומגניב הצצה למטבח. עד לא מזמן, בימי המלוכלך, זו הייתה הטריטוריה של שני. כעת מוסר הלוט מעל למפור, מיזם משותף של שני ושותפו שחר סגל עם איתי חיימוביץ' וקרן שרון, לשעבר בעלי מסעדת האנוי. "איתי וקרן באו לראות את המקום והתאהבנו בהם", אומרת נטע בר, מנכ"לית קבוצת 'החבר'ה היותר טובים'. "אנחנו כבר שנים חושבים לעשות משהו אחר, שאינו האוכל של אייל, ובדקנו אפשרות להיכנס לעסק יחד. יש לנו כל כך הרבה ניסיון בניהול ורצינו לבדוק זאת עם מישהו אחר".

הפעם רק צופה מהצד. אייל שני בלמפור. צילום: שרון בן דוד
הפעם רק צופה מהצד. אייל שני בלמפור. צילום: שרון בן דוד

ולמפור היא אכן משהו אחר, רחוק מהסגנון המאפיין של אייל שני כמזרח ממערב. "כשעשינו טעימות אייל בא לחוות דעה אבל הוא לא נכנס למטבח", צוחקת בר. חיימוביץ' ושרון הם השליטים הבלתי מעורערים, הוא במטבח והיא בפלור. "תמיד ידענו שנחזור. סגרנו את האנוי מתוך בחירה ולא מתוך צורך", הם מסבירים ומספרים שבמהלך הקורונה חיימוביץ' המשיך לבשל. "הסגנון התפתח ולמפור אינה האנוי. המנות שונות, למרות שאת ההר גאו השארנו".

למפור (צילום אריאל עפרון)
למפור (צילום אריאל עפרון)

פרט למנה האיקונית שנותרה נהדרת, שלושה כיסונים מבצק דקיק במילוי שרימפס, התפריט אינו מגביל את עצמו לוויטנאם. במקום זאת אפשר למצוא בו השפעות מכל רחבי אסיה. לדוגמה: פאלאק צ'אאט – עלי תרד מטוגנים פריכים "הכי לא נמסים אל תוך עצמם" (39 ש"ח), וונטון סצ'ואן בשמן צ'ילי (43 ש"ח), נאסי למאק – עוף מלזי מטוגן ברוטב סמבאל ושרימפס (46 ש"ח) ופיש/טופו טיקה מסאלה (53/87 ש"ח). הטעמים מורכבים ומאתגרים, וחובבי אקסטרה חריף מוזמנים לשדרג אותו בשמן צ'ילי מתוך צנצנת שמונחת על השולחן כמו בימי האנוי העליזים. לקינוח תוכלו לקבל פלאןB מביצי חופש אורגניות ורוטב קפה וייטאמי (33 ש"ח) וקפה וייטנאמי קר עם חלב ממותק (22 ש"ח).

טעמים מאתגרים. למפור (צילום אריאל עפרון)
טעמים מאתגרים. למפור (צילום אריאל עפרון)

למפור יוצאת מנקודת הנחה שהיא הולכת להיות מלכת קינג ג'ורג', ובצדק. נתוני הפתיחה כבר כאן – פרסונות עם רקורד קולינרי מוכח, סינרגיה וכל השאר. פרט לשני נצפו בערב הפתיחה שפים, מסעדנים, אמנים וחברים שתפסו כל שולחן בחלל הפנימי, במרפסת ובחלל צמוד נוסף עם קירות בצהוב מסנוור. אפילו הספסלים בחוץ נתפסו על ידי עוברי אורח שהבינו שהם עדים לאחת המסעדות המעניינות שנפתחו בתקופה האחרונה. השחקנים הראשיים, חיימוביץ' וקרן, נראים מותשים ועסוקים מכדי להתערבב בשמחה. חובת ההוכחה עליהם, ומהמעט שהצלחנו לטעום נראה שמגע הקסם שאפיין אותם בהאנוי זורח מחדש.
למפור, המלך ג'ורג' 30, תל אביב, ראשון-חמישי ושבת 18:00-חצות, שישי סגור (שעות פתיחה בהרצה)