מדרחוב פלורנטין: השכונה הפופולרית בתל אביב בדרך למהפכה

מי צריך עוד עצים וצל? מדרחוב פלורנטין (הדמייה: ברמן ברוט אדריכלי נוף // עיריית תל אביב-יפו)
מי צריך עוד עצים וצל? מדרחוב פלורנטין (הדמייה: ברמן ברוט אדריכלי נוף // עיריית תל אביב-יפו)

עיריית תל אביב-יפו מתכננת להפוך את רחוב פלורנטין, החוצה את השכונה הקרויה על שמו, למדרחוב מקוטע לפי הנוסחה המוצלחת של שוק לוינסקי, במטרה להוציא את כלי הרכב ממרכז השכונה ולהפוך אותה נעימה, ירוקה והליכתית יותר. הציבור מוזמן להגיב ולהשפיע על התוכנית עד ל-31.8

22 באוגוסט 2022

דרמה בשכונת פלורנטין: עיריית תל אביב-יפו מקדמת בימים אלו תוכנית להפיכת רחוב פלורנטין לרחוב מוטה הליכה, כחלק מתוכנית העירייה הכוללת לשפר את ההליכתיות בשכונות כמו כרם התימנים, פלורנטין ונווה שאנן ולדחוק מהן את כלי הרכב הפרטיים שצובאים על הרחובות הצרים והופכים אותן לשכונה שהיא פקק תנועה אחד גדול ועתיר צפירות ייאוש וזעם. העירייה מקיימת בימים אלה הליך שיתוף ויידוע ציבור ויש לכם תשעה ימים לקחת בו חלק, להצביע ולהשפיע (עד ל-31 באוגוסט).

במסמך המפורט שמציגה העירייה נראה כי רחוב פלורנטין, החוצה את השכונה מרחוב ויטל במערב ועד רחוב העלייה במזרח, יהפוך ברובו למדרחוב במקטעים – כפי שנעשה כבר בניסיון המוצלח מאוד של שוק לוינסקי – כשכל מקטע יקבל את האופי המיוחד לו בהתאם לצרכיו. המדרחוב החדש ישתרע בין רחוב השוק ורחוב ויטל ובתוך תחום זה תיאסר כניסה של כלי רכב.

תוכנית מדרחוב פלורנטין (תוכנית: ברמן ברוט אדריכלי נוף; מקור: עיריית תל אביב-יפו)
תוכנית מדרחוב פלורנטין (תוכנית: ברמן ברוט אדריכלי נוף; מקור: עיריית תל אביב-יפו)

בעירייה מבטיחים כי התכנית תכלול התערבויות מגוונות כולל הרחבת מדרכות, הוספת ריהוט רחוב ומתקני הצללה לטובת הולכי הרגל, נטיעת עצים, הוספת מתקני קשירה לאופניים וביטול החניות לאורך רחוב פלורנטין ולאורך רחוב אברהם שטרן (בסך הכל יבוטלו 98 חניות, דבר הצפוי להחריף את מצוקת החנייה בשכונה). על מנת לאפשר את המשך הפעילות המסחרית ברחוב לצד קידום ההליכתיות, התכנית תסדיר נקודות לפריקה וטעינה בפינת הרחובות החוצים ותוסיף חניות לטווח קצר וחניות אופניים ואופנועים.

על פי התכנון המוצע, יהפוך המקטע שבין רחוב הרצל לרחוב השוק למעין כיכר עירונית חדשה עם תוספת משמעותית של ריהוט רחוב ועצים, המקטע שבין רחוב הרצל ורחוב הקישון יהפוך אף הוא לכיכר עירונית שתוצד לדופן הרחוב הדרומית המוצלת, מקטע הקישון-וושינגטון יהפוך לאי ירוק של צמחיה באמצעות פרגולות מטפסים ועיבוי נטיעות בצדו הצפוני, ואילו המקטע שבין שדרות וושינגטון ורחוב בנבנישתי יוקדש לשווקי חוצות ואירועי תרבות למיניהם. במקטעים הנותרים שבין הרחובות בנבנישתי ובן-עטר ובין בן-עטר ורחוב ויטל יורחבו המדרכות באמצעות פרקלטים, יוצבו מתקני הצללה וריהוט רחוב לטובת המבלים בברים ובמסעדות הסמוכות.

בהדמייה לא רואים את העצים, אבל יהיו כאלה. מדרחוב פלורנטין (הדמייה: ברמן ברוט אדריכלי נוף // עיריית תל אביב-יפו)
בהדמייה לא רואים את העצים, אבל יהיו כאלה. מדרחוב פלורנטין (הדמייה: ברמן ברוט אדריכלי נוף // עיריית תל אביב-יפו)

מטרת התוכנית, בין היתר, היא לייצר חיבוריות בין המרחבים הציבוריים הפתוחים שקיימים בשכונה ובסביבתה הקרובה, כמו גינת אליפלט ופארק המסילה והרחובות שכבר הפכו מוטי הליכה (לוינסקי, וושינגטון, ויטל בחלקו הצפוני). התוכנית כוללת גם יצירה של "טבעת אדומה", טבעת רחובות שנועדה לאפשר לכלי רכב לחלוף בשכונה בצורה רציפה, קריאה וברורה ומורכבת מהרחובות פרנקל, מטלון, נחלת בנימין ואברבנל. את התוכנית במלואה אפשר לראות כאן, תגובות, הערות והצעות יתקבלו כאמור עד ה-31.8 באתר שיתוף הציבור של העירייה.

>> עוד ירוק: מזל טוב פלורנטין, יש לך גינה ציבורית חדשה בדרך
>> קוראי טיים אאוט קבעו: מדרחוב לוינסקי הוא הרחוב הכי שווה בעיר