אוהבים מוצ'י או סתם רוצים להרגיש טוקיו? זה המקום בשבילכם

הנה באים הכדורים הקרים. מוצ'י (צילום: יעל שטוקמן)
הנה באים הכדורים הקרים. מוצ'י (צילום: יעל שטוקמן)

מקום חדש (שנקרא פשוט מוצ'י) מוקדש קודם כל לממתק היפני הייחודי - כדור גלידה עדין בתוך מעטפת דביקה של בצק אורז שביחד יוצרים ביס צונן ולא שגרתי. אבל יש מצב שהשוס האמיתי הוא המדפים העמוסים בחטיפים יפניים ביזאריים (וגם בפחיות באבל טי מטיוואן השכנה)

3 באפריל 2023

מוצ'י הוא אף פעם לא רעיון רע. גם מי שעומד מאחורי מקדש המוצ'י החדש (שנקרא פשוט mochi), נדיר אדיבי – בהחלט מאמין בכך. הכירו את אז המקום החדש שעושה כבוד לגלידת מוצ'י ולעוד ממתקים ומשקאות שהמכנה המשותף שלהם הוא יפן. אדיבי, שותף ברשת הסושי ריבר, כבר מכיר היטב את עולם הקולינריה היפני – ושם למד גם על חומרי הגלם הייחודיים של הקינוח הזה.

אז אם מישהו לא יודע, וזבנית המוצ'י (מוצ'יירית? מוצ'יסטית? מוצ'ינאית?) במקום מספרת לנו שרבים לא יודעים ושואלים – אז מוצ'י זה ממתק יפני שעשוי ממעטפת בצק אורז וממולא במחית מתקתקה או בגלידה. במקרה שלנו, מדובר בגלידה חלבית מופלאה, או סורבה בגרסה הטבעונית.

רגע, יש פה גם פיצוציה יפנית? מוצ'י (צילום: יעל שטוקמן)
רגע, יש פה גם פיצוציה יפנית? מוצ'י (צילום: יעל שטוקמן)

ביס ממוצ'י נע במנעד מרקמים מושלם ומפתיע הנע שבין דביק לאוורירי ואיכשהו גם מצליח להיות נימוח ונעים ללעיסה אחרי הכל. הטעמים הם עדינים ולא מתוקים מדי אלא נותרים מעודנים עד מרומזים. במקום מוצע מוצ'י ללא גלוטן (!) ממולא בגלידה בטעם מאצ'ה (הקלאסי), ויש גם עוגת גבינה עם דובדבן (היסטרית, אכלנו שלוש יחידות), שוקולד בלגי, טרופי – שילוב של פסיפלורה, מנגו ואננס – ויש גם וניל, לימון יוזו מרענן, נוטלה, קרמל, פיסטוק (כי הישראלים לא יכולים בלי) ומנגו שזה תמיד עובד. ויש גם מנגו, פסיפלורה ומאצ'ה בגרסאות טבעוניות.

ומה מלבד מוצ'י? יש במקום ממתקים יפניים דוגמת מרשמלו מאצ'ה רך ומבורך, מרשמלו אוכמניות מתקתק וענני, ממתקי ג'לי בטעם תות ובננה וגם צ'יפס וואסבי לאוהבי המלוח-פיקנטי שביניכם. באגף המשקאות תמצאו קולה יפנית וגם פחיות באבל טי רבות ומעוצבות בטעמי (שוב) מאצ'ה, צ'אי, תה יסמין ותות – שהן דווקא מיובאות מטוויאן השכנה ואם הבאבל תה הבלתי מעורערת. חוץ מזה, נדיר רצה לקרוץ גם לעין הים תיכונית ועל כן מגיש גם מלבי, אלא מה.

יש גם ייצוג רציני למלוחים. מוצ'י (צילום: יעל שטוקמן)
יש גם ייצוג רציני למלוחים. מוצ'י (צילום: יעל שטוקמן)

שימו לב גם לשעות הפתיחה: בחמישי ושישי המקום פתוח החל מ-10:00 ועד 2:00 בלילה, ובשאר ימות השבוע עד 1:00. זבנית המוצ'י מספרת לנו שמוצ'י הוא ממתק לילי מושלם. תכלס, מאנץ' בסטייל. וחוץ מזה, אנחנו אמנם ממש לא אוהבים להיות האנשים האלה, אבל שתדעו שמוצ'י אחד מכיל רק 80 קלוריות. טוב לדעת.

מוצ'י, דיזנגוף 123, 12 ש"ח ליחידת מוצ'י אחת