האמת המזוקקת: על חופי אמאלפי באיטליה מצאנו חוויית ג'ין משודרגת

הסיפור של מזקקת MALFY והג'ין שלה מתחיל ב-2016 על חופי אמאלפי, אבל השורשים שלו נטועים בעבר המפואר של המזקקות האיטלקיות, במים הזכים של מחוז פיימונטה ובהדרים נוטפי המיץ של מחוז קמפניה. עכשיו כשהוא יוצא לכבוש את העולם כדאי להתעכב על הייחוד שלו
ההולנדים, כידוע, מייחסים לעצמם את המצאת הג'ין במאה ה-17, כשזיקקו יין ממאלט והוסיפו לו עשבים כדי להסוות את טעמו הנורא, ובעיקר את צמר הערער (ג׳וניפר), והתוצאה נלגמת עד היום תחת השם ינייבר (Jenever). האיטלקים, לעומתם, מזקקים משקאות אלכוהולים עם צמח הערער כבר מאות שנים בלי לטעון שום דבר, ואיכשהו זה נשמע הרבה יותר דומה לג'ין של ימינו. כך או כך, באיטליה התבססה מסורת זיקוק עתיקת יומין, והג'ין האיטלקי משלב בתזקיק האלכוהולי מלבד ערער שגדל בין ההרים והמצוקים הגבוהים גם תמציות בוטניות שרוקחים מגידולים חקלאיים באיזור.
>> איך ג'ין אחד לוקח 8 מסעדות מתל אביב לטיול באמאלפי איטליה?
>> סיפור אהבה עם טוויסט של ג'ין: המסע אל חופי אמאלפי באיטליה
>> חגיגות MALFY TLV במסעדות ברחבי העיר, 5.4-27.3, פרטים והזמנת מקומות מראש כאן
מזקקת מאלפי ג׳ין, אשר פתחה את שעריה בחופי אמאלפי שבמחוז קמפניה דרום איטליה בשנת 2016, נולדה בשיתוף פעולה עם מזקקת ג׳ין איטלקית אחרת שנמצאת במחוז פיימונטה אשר בצפון – מערב ארץ המגף. המזקקה שייכת למשפחת ורג'אנגו אשר מייצרת ג'ין בטכניקה מסורתית כבר משנות ה-70' של המאה הקודמת, וממנה הם למדו את רזי התזקיק. לא זאת בלבד, בעת הביקור אנשי מאלפי ג'ין כה התאהבו במים של מחוז פיימונטה, שעד היום הם משתמשים אך ורק במים הצלולים של פיימונטה בייצור הג׳ין שלהם, יחד עם צמחים ותמציות בוטניות שגדלות בדרום איטליה.
עם השילוב המנצח בין המים הצלולים של פיימונטה ושלל גידולי האיזור (לימונים עסיסיים מאמאלפי, אשכולית ורודה ותפוזי דם מנאפולי, אניס, כוסברה ועלי עץ לימון), ובשימוש בזיקוק בטמפרטורה נמוכה כדי לשמר את טריות המריכיבים, יצרה מזקקת מאלפי קולקציה מרשימה של שלושה סוגי ג׳ין שכולם נושמים איטליה ומעניקים תחושה של חופשה איטלקית גם מחוץ לארץ המגף. הג'ין של מאלפי הוא גם הג'ין האיטלקי הראשון שמשווק בארצות הברית,לא מעט בזכות הייחוד והניחוח הארומטי והמופלא שלו.
קולקציית הג'ין כוללת ג'ין יבש קלאסי שעונה לשם אורג'ינל, והוא מורכב מערער שנקטף ידנית, נגיעת אניס וניחוח כוסברה שמשווים לו צלילות ותחושה נקייה וזכה. אופיו הנקי והצלול הופכות אותו לאידאלי ללגימה כשהוא עומד בפני עצמו עם מספר קוביות קרח ופרוסת לימון, בשילוב עם טוניק או עם שאר ליקרים שיעשירו את טעמו ויעמיקו את הארומות הייחודיות שלו.
לצד ג'ין האוריג'ינל מחכה לו בסבלנות, ג'ין לימונה מרענן, המבוסס גם הוא על ערער שנקטף ידנית יחד עם לימונים איטלקיים בשלים ומלאי עסיס. בעת ההכנה נוספות למשקה גם קליפות הלימון המשוות לו סיומת הדרית במרירות מעודנת. נסו אותו עם אפרול, קמפרי או שפריץ קליל ורק תודו לנו.
לסיום מתייצב בקבוק יפהפה של ג'ין רוזה, שניחן בגוון ורדרד ומזמין והוא רענן ואלגנטי. גם הוא, לפי מיטב המסורת, מבוסס על ערער שנקטף ידנית, ומשתלב עם אשכולית ורודה ונדיבה במיץ שנקטפה בסיצליה, לימונים איטלקיים בשלים, תמצית הדרים ונגיעת אניס שהופכות אותו למשכר חושים בהחלט. ג'ין מאלפי רוזה הוא ללא ספק אולטימטיבי לאפריטיבו כהלכתו או לבראנץ' נונשלנטי ולא מתאמץ, וכיף ללגום אותו בפני עצמו כשהוא צונן או עם סאוור שיעמיק את אלמנט ההדריות העזה שלו. רק ללגום ולהפליג (אם לא ביאכטה לאיטליה אז לפחות בדימיון)
>> חגיגות MALFY TLV במסעדות ברחבי העיר, 5.4-27.3, פרטים והזמנת מקומות מראש כאן