מילא שהמקום הזה בנוי כמו מבוך, עכשיו יש גם כריש בדיזנגוף סנטר

"מלתעות" הוא הסרט שגרם לכולנו לפחד מהים, אבל בדיזנגוף סנטר החליטו לקחת את זה צעד אחד קדימה – או ליתר דיוק, לקפוץ לבריכה. מצאנו את הדרך הכי פחות שגרתית לצפות בסרט המתח המלחיץ. רק אל תופתעו אם פתאום תראו סנפיר משייט במים
"מלתעות" אמור היה להיראות אחרת לגמרי. הכריש המכני הענק שנבנה במיוחד עבור הסרט התקלקל שוב ושוב במהלך הצילומים, עד שסטיבן ספילברג נאלץ להסתיר אותו כמעט לחלוטין. במקום מפלצת ימית שנראית מכל זווית, הצופים קיבלו סנפיר שמבצבץ מעל פני המים, חביות שנגררות אל המעמקים ואת הפסקול הבלתי נשכח של ג'ון וויליאמס שהתכתב עם "פסיכו" של היצ'קוק (והיה מצמרר לא פחות ממנו). התקלה הזאת לא הרסה את הסרט, אלא להפך: היא הפכה אותו לאחד המותחנים הגדולים והמשפיעים בתולדות הקולנוע, כזה שגרם לדורות שלמים לחשוב פעמיים לפני שהם טובלים את הרגל בים.
>> היסטוריה בשידור חי: איך זה מרגיש לשדר מהמונדיאל הזה?
מצד שני, ספק אם מישהו חושב על "מלתעות" רגע לפני שהוא נכנס לבריכה. זה בדיוק מה שמבקשים לשנות בדיזנגוף סנטר, שם יתקיים בשבוע הבא אירוע יוצא דופן: הקרנה מיוחדת של יצירת המופת של הבמאי האגדי, כשהקהל האמיץ מוזמן לצפות בסרט מתוך המים כשהרגליים משתלשלות מהאבוב אל תוך המים הקרים והחשוכים, בלי שום יכולת לברוח כשהקונטרבס של וויליאמס מתחיל לנסר.
האירוע ייערך במועדון השחייה "דיזי פול", הממוקם על גג הסנטר. הסרט יוקרן על גבי מסך ענק הפונה אל הבריכה, כך שהצופים יוכלו לבחור אם לחוות את המתח מתוך המים או מהצד. במקום תעמוד לרשות המשתתפים כמות מוגבלת של אבובים, אך ניתן גם להביא אביזרים מהבית. אם אתם מעדיפים להשאיר את הפחד שלכם יבש, כיסאות הנוח מסביב לבריכה יספקו פתרון מצוין. מצד שני, אם כבר אז כבר – קפצו למים. רק אל תופתעו אם פתאום תרגישו משהו בלתי מזוהה משתפשף לכם ברגל. באופן אישי, אנחנו מפחדים יותר מהתור אצל ״הקוסם״ שיהיה לפני ההקרנה.
ההקרנה תתקיים ביום חמישי, 9 ביולי, החל מ-19:30. מחיר כרטיס הוא 60 שקלים, ומספר המקומות מוגבל // כרטיסים בלינק