כשיש תור באורך הגלות בפורט: מתכון למנה האיקונית של אייל שני

מסבחה לימה של אייל שני. צילום: אנטולי מיכאלו
מסבחה לימה של אייל שני. צילום: אנטולי מיכאלו

היא מאוד קלה להכנה, מנחמת ובריאה - ומיועדת בדיוק לימים הקרירים האלה. רשימת המרכיבים כל כך קטנה שברגע הראשון תחשבו ששכחנו משהו

25 בינואר 2022

8-6 מנות | 6-3 שעות + השרייה | קל | כשר | טבעוני

 

>>למתכונים נוספים של אייל שני באתר השולחן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אייל שני בטבע. צילום: אריאל עפרון
אייל שני בטבע. צילום: אריאל עפרון

אופן ההכנה

1

מניחים שעועית לימה בסיר ברזל (רצוי מצופה אמייל), מכסים בשפע מים ומביאים לרתיחה. מסננים, מוסיפים מים נקיים לכיסוי השעועית ומוסיפים את יתר החומרים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 3־6 שעות על להבה נמוכה, עד שהשעועית רכה מאוד וכמעט נמסה אבל שומרת על צורתה. מערבבים מדי פעם.

2

מגבירים להבה וממליחים לפי הטעם. מבשלים עד שהמים מתאדים והמסבחה מגיעה לסמיכות הרצויה.

3

מעבירים את המסבחה לצלחות הגשה. אם רוצים, סוחטים מעל כל מנה עגבנייה או עגבניות (כמה שאוהבים), מוסיפים בצל ופלפל חריף קצוצים לפי הטעם, מזלפים שמן זית בנדיבות ומגישים חם.