מסעדות באזור מלון פולי האוס

Mood For Dining? יווני, תאילנדי, אוכל רחוב או מסעדת שף אלגנטית? אתם נמצאים במרחק הליכה מזירת ההתרחשות הכי לוהטת במפה הקולינרית התל אביבית
ביינה
ביינה, בערבית, זה בין לבין. בין בר יין למסעדה. אבל מעבר לזה, היא נראית בדיוק כמו שהיית מצפה שיראה מקום בתל אביב עכשיו. כמה שולחנות בחוץ, כמה שולחנות בפנים, בר, תפריט שכולל סשימי, טרטר בקר וטורטליני, כך שכל חיך מתקדם ימצא פה את מבוקשו. מטבח של מסעדה, אווירה של בר. מנות קטנות של בר, מחירים גדולים של מסעדה. אבל כשעושים את זה כמו שצריך מקבלים את "ביינה", אחת ההפתעות הנעימות של השנה.
טשרניחובסקי 4, 3 דקות הליכה.
>> לאתר
ורמוטריה
לאחרונה פקדה את עירנו סצנה ספרדית חדשה ומדוברת, שמציעה מנות טאפאס טעימות לצד דרינקים קלילים שמבוססים, בין היתר, על ורמוט ומכאן שמה. ורמוטריה היא מסעדה שהביאה לעירנו ניחוח ספרדי מובהק, מנות קטנות נהדרות שכל אחת מהן מורכבת במלאכת מחשבת, אווירה פאן וקושי להשיג שולחן שמעיד על הכל..
נחלת בנימין 25, 5 דקות הליכה.
>> לאתר
פרא
המסעדה האהובה והעמוסה במיקום האייקוני של מלון נורדו כבר השאירה את חותמה בשנים שהיא איתנו. אווירה טובה, אוכל מצוין, יין טוב, מתאימה לדרינק מזדמן על הבר לצד טרטר דג וגם לארוחת יומולדת חגיגית של שבע מנות. המון אוכל טעים ומנות מדויקות המבוצעות מצוין, בדיוק כמו שהייתם מצפים מאנשים שגדלו תחת יד הברזל של רותי ברודו. מומלץ לשבת על הבר ומומלץ להגיע מוקדם לפני שהפנקייק יגמר. והוא נגמר.
נחלת בנימין 27, 5 דקות הליכה.
>> לאתר
הבסטה
הבסטה היא הדבר הכי קרוב למסעדת שוק שאתם יכולים לדמיין אבל בו בזמן גם הדבר הכי רחוק ממסעדת שוק שאפשר לחשוב עליו. מצד אחד תפריט יומי מתחלף שמבוסס על מה שיש באותו יום בשוק. מצד שני, מנות שף מהודקות ומנומקות שאם הן היו מוגשות על מפות לבנות, הן היו פיין דייניג בשיאו, פלוס מבחר יינות שיכול להיחשב כלא סביר בעליל. מצד אחד מחירים בצמרת. מצד שני כמויות נונשלנט שמעלימות כל סממן של חשיבות עצמית. דיסוננס או לא – ההנאה מובטחת.
השומר 4, 5 דקות הליכה.
>> לאתר
רדלר
לרדלר יש את השילוש הקדוש – יש לה שף ידוע שאחראי לצד הקולינרי – מושיקו גמליאלי, האיש שמאחורי בר 51 ומונא הירושלמית. יש שותפים בכירים מחיי הלילה של העיר בשביל הקשרים. יש לה מיקום אדיר בלב המדרחוב הטקטי של נחלת בנימין, כנראה הרחוב שהכי נעים להסתובב ולשבת בו בערב מצפון לשוק לוינסקי. היא יושבת בתוך מלון בוטיק אלגנטי, בבניין ששופץ באופן לא פחות מרהיב. יש לה אפילו שם שמתקשר להיסטוריה של הבניין, שהוקם על ידי יהושע רדלר ב-1912. לרדלר יש את כל מה שהייתם רוצים ומצפים לקבל ממסעדת עילית תל אביבית.
נחלת בנימין 48, 10 דקות הליכה.
>> לאתר
M25
כל תייר שמגיע לאיזה שהוא שוק ברחבי העולם, חולם לקחת שתי פניות ופתאום למצוא את עצמו במין מקום קסום שהוא על השוק, אבל לא חלק ממנו. שכמו בקסם, מעלים את הצעקות, הריחות והאנשים והרעש לטובת אינטימיות וריחות משגעים של אוכל. בשוק הכרמל, למקום הזה קוראים M25. ב-2015 הזמינו בעלי המיטמרקט, דוכן הבשר האיכותי (אך יקר) בשוק, את השף יונתן בורוביץ' לפתוח מסעדת בשרים במרחק 25 מטר מהדוכן (ומכאן גם השם, כמובן). השילוב בין חצר פנימית שהיא המפלט המושלם מהבלאגן והחום של השוק, לשימוש בחומרי גלם טריים הפך אותה למסעדת השוק האולטימטיבית.
סמטת הכרמל 30, 10 דקות הליכה.
>> לאתר
התאילנדית בהר סיני
בתאילנדית בסמטת סיני אווירת הבילוי המשוחררת לא באה על חשבון האוכל, שנותר חריף מאוד, מאתגר במובן הטוב ונאמן למקור. אוכל רחוב דרום תאילנדי בסגנון הגשה לא פורמלי ובמחירים מאופקים כבר יוצרת אצלנו קרייב למנות קארי לוהטות.
סמטת הר סיני 2, 10 דקות הליכה
>> לאתר
פורט סעיד
מקום בילוי שהפך כמעט בין לילה למוסד. בר-מסעדה בבעלותם של שף אייל שני ושחר סגל במתחם בית הכנסת הגדול שתמיד עמוס מאד בבליינים ומאופיין בבלגן חינני. השולחנות הלא אחידים בגודלם מכוסים בגיליונות של נייר אריזה חום, והמנות הייחודיות עם הטאץ' המדויק של השף שני בשילוב של הרבה טחינה וירקות, מוגשות ברישול קסום על פיסות קרטון.
רחבת הר סיני, 10 דקות הליכה
>> לאתר
אוכל רחוב
אוסו בורגר
סמאשבורגר יפני נחת בשוק הכרמל. אוסו מציעה מנות יפניות וגם סמאשבורגר מרשים בפאתי השוק. ניו יורק פינת טוקיו בהשראה חופשית. ואם שאלתם את עצמכם למה לטרוח עבור עוד המבורגר, כי הרי יש כבר כל כך הרבה קציצות טובות בעיר – לסמאש של אוסו יש כמה שפנים בשרוול. הוא עז טעם ומפתיע בביסים במרקם משתנה, ופרוע כמו השוליים הלא סימטריים שבולטים החוצה מהלחמנייה. הרבה יותר שווה מפיתה פרגיות זה בטוח. אהה, וגם הבעלים הוא אייל קיציס. זהו, פרקנו.
הלל הזקן 18, דקה הליכה.
>> לאתר
איסאן
המסעדה הקטנה בשוק הכרמל – כנראה כור מחצבתן של תאילנדיות אותנטיות – היא מקום עצירה מועדף בין דוכני הפיתות לירקות. שפית ילידת צפון תאילנד מכינה מנות ממחוז איסאן, ואם לא תעצרו אותה בעת ההזמנה החריפות תשרוף אתכם.
רבי עקיבא 22, שוק הכרמל, דקה הליכה
>> לאתר
גברת קוטייאו
לגברת יש קהל מעריצים נלהב וקבוע שמוכן לאכול מרק תאילנדי חריף גם בימים הכי חמים של אוגוסט. מדובר במרקייה תאילנדית אותנטית, שפתח שף מתי נקש אחרי תקופה ארוכה של מגורים וחיים בתאילנד, שם הוא למד את רזי המרק המסורתי שמתבשל שעות ארוכות בטכניקה עתיקת יומין שמדגישה את כל טעמיו. מנת הדגל של הגברת היא מרק הקוטייאו שמוגש עם אטריות ומבוסס על ציר עוף ותוספות משתנות. חוץ מזה יש גם ראשונות מופלאות כמו כיסונים, יאם סון הון וסום טאם.
סמטת הכרמל 31, 5 דקות הליכה
>> לאתר
שווארמה רמב"ם
לא היתה שום הפתעה באהבתנו העצומה למפגש רמב"ם. אחרי הכל, זו שווארמה (כבר אוהבים) של הבסטה (ממש אוהבים). כך שהדבר היחיד שאנחנו מרגישים כשאנחנו אוכלים ברמב"ם זו הקלה והנאה. וזה בדיוק צמד הרגשות שאנחנו הכי רוצים להרגיש כרגע. האמת שחיכינו לזה לא מעט זמן, אבל השווארמיה המצטיינת מבית הבסטה הגיעה למשלוחים בוולט. מוכנים לסיח תערובת כבש ועגל עסיסי שיפוצץ לכם את בלוטות הטעם? כי אנחנו סומכים עליהם רמב"ם שזה בדיוק מה שיקרה.
רמב"ם 13, 5 דקות הליכה
>> לאתר
ג'סמינו
לכאורה המנה הכי פשוטה ובסיסית בעולם, שמגישים באינספור מקומות בעיר: פיתה, בשר כלשהו, סלט ירקות, טחינה ועמבה. אבל פיתת שקדי הטלה של ג'סמינו, מזללת הגריל של שאול טבת (אקס סטפן בראון) ושל שותפו קולג'יט סינג, היא חלום קרניבורי נטול פוזה ושיופים, התאהבות טוטאלית שמחלקת את החיים שלך ללפני ואחרי.
אלנבי 97, 10 דקות הליכה
>> לאתר
עוף בשינקין
קבלו את המקום של השף ישראל אהרוני שממוקם בסמוך לקצביה שלו ושל בנו ברחוב שינקין בתל אביב. במקום נמכרים עופות צלויים בשיטת הרוטיסרי (נתח הבשר על פני אש כשהוא משופד על מוט) וגם מנות כנפיים וכריכים לאכילה בחוץ על אחד הספסלים או לארוחה בבית.
שינקין 55, 10 דקות הליכה
>> לאתר
פיצה הר סיני
השם חצי מבלבל, מכיוון שהפיצרייה החדשה הזו ממוקמת בכלל בנחלת בנימין (כשגבה לרחבת הר סיני), אבל מה זה משנה. לפי יוצריה, מדובר ב"פיצה של אופה מבצק מחמצת טבעית בת 25 שנה". לפי אוכליה, מדובר בפיצה מאוד טעימה. היא תעלה לכם 74 שקל עם תוספת אחת לבחירה בילט אין.
נחלת בנימין 55, 10 דקות הליכה
>> לאתר