מסעדות, בתי קפה ומאפה: 9 מקומות חדשים ומדוברים שחייבים לנסות

כל סידור פיתה - מלמיליאן. "שווארמה שעבי-אבולעפיה". צילום: מתן שרון
כל סידור פיתה - מלמיליאן. "שווארמה שעבי-אבולעפיה". צילום: מתן שרון

גם החודש תל אביב לא נרגעת, והסצינה הקולינרית התחדשה במגוון מקומות נהדרים לאכול בהם - ואלו מי שיהיו המדוברים ביותר בעוד רגע: המאפייה החדשה של מלך הקרואסונים, החדשה של יוצאי האנוי ואייל שני, המסעדה שהביאה את ג'מייקה לישראל ולקינוח - מתוק יווני מושלם לחנוכה. כן, התייוונו

31 באוקטובר 2022

1. Pâte & Puff

פא אנד פאף, למרות השם שעלול לעורר חשק להדליק אחת, היא מאפייה ארטיזנלית חדשה בכיכר מסריק שמתהדרת בשפים שגדלו בדנון וכתית, קרואסונים שגרמו ללסת שלנו לפגוש את הרצפה וכריכים זולים לארוחת בוקר צרפתית. שני קומות, עיצוב נעים וריח נהדר של אפיה שמתפזר ברחבי השכונה. ואם אתם צריכים עוד תירוץ למהר, אז תמצאו פה קרואסון טייגר ג'נדויה – שמורכב מבצק קקאו, קרם מוקצף, פקאנים ואגוזי לוז.
לפרטים נוספים

חזון המאפים הפאפים. Pâte & Puff. צילום: יעל שטוקמן
חזון המאפים הפאפים. Pâte & Puff. צילום: יעל שטוקמן

2. קפה בית

בית הקפה הביתי של תום יער ובן זוגה ירון סיוון מרענן את הצד המזרחי של רחוב פרנקל עם אווירה קלילה, נשנושים טעימים ואיסור על עבודה עם לפטופ, כך שתוכלו באמת לשבת בנוחות מבלי לשמוע זעקות יאוש של תסריטאי צעיר שממש רוצה שתום יער תעבור מאחוריו ותפתח לו את הסדרה. במקום זה, תוכלו לבוא ולטעום מאפין זוקיני עם קרם שמנת, סקונס עם ריבה ושמנת חמוצה וכריכי בוקר בפיתה או בלחם מחמצת דוגמת סלמי, הרינג, גאודה ו־PB&J.
פרנקל 43, שעות פתיחה באינסטגרם

בהרצה ובלי לפטופים. קפה בית (צילום מתוך עמוד האינסטגרם @cafe_bayit)
בהרצה ובלי לפטופים. קפה בית (צילום מתוך עמוד האינסטגרם @cafe_bayit)

3. קפה טימותי

סניף חדש לבית הקפה מהגל השלישי בלוקיישן מפתיע – בגינה של הדלידה. כן, שוק לוינסקי תמיד ישמח לעוד קפה, למרות שיש לא מעט מסביבו. במקום ניתן למצוא שלושה סוגי קולד-ברו, נייטרו ומשקאות בטכניקות חליטה מפתיעות כיאה לסגנון המפונפן, ותפריט האוכל כולל כריכים פתוחים וכריכוני בוקר, פרעצל ומאפים, סלטים ובולים – כולם מתוצרת בית. והכי טוב, אפשר לקפוץ אחרי לאכול בדלידה.
לפרטים נוספים

צאו ולמדו. טימותי (צילום: נועם רון)
צאו ולמדו. טימותי (צילום: נועם רון)

4. שוורצברד

קונדיטוריה חדשה שנפתחה בשרונה מרקט היא לא בהכרח סיבה למסיבה, אבל כשמחובר אליה שמו של ערן שוורצברד – מבחירי האופים בארץ ואדם שכבר משמו אפשר להבין שנועד לאפייה – אנחנו כבר מתרגשים. ואם זה לא מספיק כדי לדגדג לכם את הרעב, בואו נראה איך תרגישו אחרי זה: דניש קרם מלבי וג'לי ורדים, מיני קוגלהוף תפוזים מסוכרים ושקדים קלויים, שוסון קרם שקדים ותאנים, פוגאס ירקות צלויים והמון עשבי תיבול וקראנץ שוקולד ומרשמלו וניל. נכון? נכון.
לפרטים נוספים

קאמבק מפואר. קרואסונים של ערן שוורצברד (צילום: לילך אוזן)
קאמבק מפואר. קרואסונים של ערן שוורצברד (צילום: לילך אוזן)

5. פלטבוש

תל אביב היא אחת הערים הכי מגוונות בכל הנוגע לסוגי מטבחים. אנחנו לא יודע מה בנוגע לתחומים אחרים, אבל בכל הנוגע לאוכל – כור ההיתוך עבד. לכן קשה מאוד להפתיע אותנו עם מטבחים חדשים. ובכן, פלטבוש נתנו לנו כאפה עם הצד הטעים של הקריביים. ג'רק צ'יקן, צ'יפס פלנטיין, ארפס צבעוניים, עז בקארי ועוד מנות שעד היום שמעתם עלייהם רק בשירי רגאיי. והחלק המפתיע מכולם – מבקר אוכל הרחוב שלנו בדק וגילה שהכל ממש, אבל ממש טעים. אין שום סיבה שתפספסו.
לפרטים נוספים 

זול יותר מטיסה להאיטי. "פלטבוש". צילום: מתן שרון
זול יותר מטיסה להאיטי. "פלטבוש". צילום: מתן שרון

6. נורדר

בלוקיישן בעל היסטוריה לא רעה (הוא אכלס בעבר את הרום סרוויס), עם עיצוב מונוכרומטי קלאסי ומנות ששואבות השראה מהמטבח הצרפתי והאיטלקי, נראה שלצפון הישן יש מקום בילוי קלאסי חדש. מזל שהבילוי הזה כולל לחמניות חמאה חומה עם לאבנה מעושנת וממרח עשבים, או קרם תירס עם בר ים בחמאה, צ'ילי מותסס וקריספי כרישה. יאפ.
לפרטים נוספים

נורדר. צילום: נועם רון
נורדר. צילום: נועם רון

7. למפור

המסעדה המדוברת של הרגע – בעלי האנוי לשעבר חברו לקבוצה של אייל שני ושחר סגל, והקימו בקינג ג'ורג' (בלוקיישן בו עמד המולכלך ולפניו המזנון) את היורשת החוקית לחלוטין של המסעדה הויאטנמית האהובה. אפשר למצוא שם מנות שהתגעגענו אליהם מהאנוי (למשל הר גאו – שלושה כיסוני בצק דקיק במילוי שרימפס), ומנות חדשות שיוצאות מגבולות וויאטנם גם לאזורים אסייתיים אחרים (נגיד וונטון סצ'ואן בשמן צ'ילי או נאסי למאק – עוף מלזי מטוגן ברוטב סמבאל ושרימפס (46 ש"ח). ולפי מבקר המסעדות שלנו, זה לא רק טעים לאללה, אלא גם אחד המקומות הכי כיפים בעיר.
לפרטים נוספים

מנה שתגרום לכם להתעלף מאושר. בטן החזיר של למפור (צילום: אריאל עפרון)
מנה שתגרום לכם להתעלף מאושר. בטן החזיר של למפור (צילום: אריאל עפרון)

8. שעבי אבולעפיה

שיתוף פעולה מפתיע ומשמח בין אחת מהשווארמות הכי מוצלחות בנצרת לאחת הפיתות הכי מוצלחות בתל אביב. סעיד אבולעפיה מהסניף בנמל תל אביב חיפש את סיח חלומותיו, ומצא אתונות (סתם, הוא מצא הודו ועגל עם שומן כבש). השווארמה של שעבי מנצרת צוללת לתוך פיתה רכה ויציבה, טעימה ואוורירית, וביחד הם עושות אהבה. מבקר אוכל הרחוב שלנו בדק ומצא שהשווארמה מצוינת, גם אם לא מחדשת דבר, אבל הקסם מתרחש דווקא בזכות אמנות הרכבת הפיתה.
לפרטים נוספים

פינה טובה להתחרע על פיתה. "שווארמה שעבי-אבולעפיה". צילום: מתן שרון
פינה טובה להתחרע על פיתה. "שווארמה שעבי-אבולעפיה". צילום: מתן שרון

9. יוגוס

זה פריך, זה מטוגן, זה מתוק וזה בגודל נגיסה. מה עוד אתם צריכים לדעת? טוב נו, בסדר. זה לוקומדס – סופגניות ביס יווניות מבצק שמרים ללא לישה ובציפוי רטבים וטעמים. יוגוס מציע לוקומדס בשפע טעמים: הקלאסיקה היא לוקומדס דבש וקינמון; לחובבי הטרנדים יש לוקמדס פיסטוק בציפוי שוקולד לבן, קרם פיסטוק ושברי פיסטוק, ואם לא מספיק – הן גם ממולאות בקרם פיסטוק; למי שפשוט רוצה להזריק סוכר לוריד, יש לוקמדס ממולאות בקרם נוטלה בציפוי שוקולד קינדר, נוטלה וגם קליק מעל. אה, ויש גם גלידה טורקית במרקם של מסטיק. קינוח מושלם לכל המסעדות האלה.

אנחנו לוקו על לוקומדס. יוגוס (צילום: יח"צ)
אנחנו לוקו על לוקומדס. יוגוס (צילום: יח"צ)