חם כמו רותי ברודו וחיים כהן: 10 המסעדות שיעשו לכם את הקיץ

יאסו ברכבת. גירוס טלה ביפו תל אביב (צילום: אסף קרלה)
יאסו ברכבת. גירוס טלה ביפו תל אביב (צילום: אסף קרלה)

הגלגול החדש לבראסרי של רותי ברודו ב-R48, שווארמה עלית של ארז קומרובסקי, קריספי צ'יקן של אהרוני, מאפייה מופרעת מברלין ואפילו מסעדה כשרה מבני ברק בהובלת חיים כהן - אלו המקומות שצפויים לרענן את הסצינה הקולינרית במהלך הקיץ הקרוב. תבואו רעבים

בראסרי 2.0 | R48

הפתיחה המתוקשרת של מסעדת R48 ("הכל מדויק ועוצר נשימה", התרגש המבקר שלנו) מגביהה את הרף לקראת פתיחת המסעדה השנייה במלון היוקרה של רותי ברודו, בראסרי שיפעל מסביב לשעון (כמו הבראסרי ז"ל באבן גבירול בימיו הטובים) ויציע תפריטים שונים לכל שעה של היום ומנות בראסרי קלאסיות בהשפעה ים תיכונית ואלמנטים אסיאתיים. האם גם הוא יהיה כה מושלם? סביר להניח שכן.

רותי ברודו ואוהד סולומון שף מלון R48 (צילום אסף קרלה)
רותי ברודו ואוהד סולומון שף מלון R48 (צילום אסף קרלה)

Chez Vivie | גיא גמזו

מוג'ו חדש לפינה המקוללת? שף גיא גמזו (נונונו, אריא) מתמקם בצומת דיזינגוף בן גוריון, בחלל שאיכלס שורה ארוכה של מסעדות וביניהן סוסו אנד סאנס של עומר מילר (בגלגול האחרון הייתה זו Kushi Dza ו-Taco Ten, מזללה יפנית־מקסיקנית ששרדה חודשים ספורים). בתכנית: בראסרי צרפתי, והפתיחה מיועדת לעוד כחודש.

גיא גמזו (צילום יח"צ)
גיא גמזו (צילום יח"צ)

שווארמה וייסברג | ארז קומרובסקי

אף פעם לא מאוחר מדי לשווארמה: בגיל 60 פותח שף ארז קומרובסקי לראשונה בחייו שווארמיה במתחם שרונה, סמוך למסעדת בלאדי שיק. השם "וייסברג" הוא מחווה לסבו של קומרובסקי מצד אמו, שאיתו אכל השף המפורסם את מנת השווארמה הראשונה שלו.

פוזיטינו

על חורבותיה של מסעדת וייס ובאחד הבניינים הכי יפים ומרשימים בעיר, עתידה להיפתח מסעדת שף עם מטבח חלבי כשר בנוסח איטלקי כמובן. המנות יהיו קלאסיקות של מטבח ארץ המגף, וכן, יהיו גם יינות וקוקטיילים. השלט כבר תלוי וקורץ על הבניין ואנחנו רק נספר שהפתיחה תגיע כבר בחודשי הקיץ.
הרצל 11

פיצה ומטבח מקומי | קזינו סן רמו

קבוצת קזינו סן רמו ממשיכה להשתלט על מתחם נגה ופותחת בשיתוף פעולה עם שף אבנר לסקין מקום של פיצה ומגוון מנות קטנות בדגש על מטבח מקומי. נסיעת מבחן לתפריט תתקיים בארוחה שיכין לסקין בקנטינה, בר היין של הקבוצה, ביום שני (30.5).

לעוף עם אהרוני | שרונה מרקט

שנים לאחר אפיזודת הראמן חוזר המאסטר שף לשרונה מרקט בפיצוח חדש, מסעדה שמתבססת רובה ככולה על עוף. בתפריט צפויים לככב קריספי צ'יקן, פרייד צ'יקן מכרעי עוף מטוגנות, צ'יקן בורגר ועוד, ברטבים שונים ובתיבול אסיאתי.

היישר מברלין | Zeit Fur Brot

כבר סיפרנו לכם בהתרגשות על פתיחתה של המאפייה הארטיזנלית מברלין שעתידה להיפתח ממש בסוף יוני ברחוב מנחם בגין בתל אביב. זוהי פתיחה מרגשת במיוחד כי זו סנונית ראשונה של המאפייה מחוץ לאירופה, ובשורה מרגשת לכל אוהב פחמימות באשר היא. לחמים פריכים וריחניים, עוגות שמרים אלוהיות ושאר מיני מאפה נפלאים. נתחיל לעמוד בתור כבר מעכשיו.
מנחם בגין 37

וונדרבאה! סניף הדגל של ZEIT FÜR BROT בברלין (צילום: מתוך האתר הרשמי)
וונדרבאה! סניף הדגל של ZEIT FÜR BROT בברלין (צילום: מתוך האתר הרשמי)

איגרא, אלטער ו… | שוק הנמל

שף ענר בן רפאל־פורמן (אלטער, איגרא רמא ואיגרא במשק) מזוהה עם דבקות בתוצרת חקלאית טרייה ועונתית עוד לפני שהביטוי נעשה מאוס ומשומש. את המסעדה החדשה הוא מקים בחלל שכמו נתפר במיוחד עבורו בקומה השנייה של שוק הנמל, היכן שפעלה בעבר מסעדת קיטשן מרקט של יוסי שטרית.

תאוות הבשרים של מוטי טיטמן | מגדל עזריאלי שרונה

לאחר פלירטוט מתמשך עם אוכל רחוב שהוביל לפיתוח הפיצה הנפלאה בג'ונז פונה שף מוטי טיטמן (מלגו ומלבר) לטפל בנקניקיות. במסעדה שתיפתח בעזריאלי שרונה, סמוך למסעדת a של יובל בן־נריה, יוגשו מנות קלאסיות מהמטבח הצרפתי והאיטלקי ומוצרי שרקוטרי מפיתוח עצמי.

קפה מרסנד 2023 | MAPU Tel Aviv

כשלוש שנים לאחר שהקפה המיתולוגי מבן יהודה פינת פרישמן סגר את הדלתות לאחר 70 שנות פעילות ייפתח קפה מרסנד גרסת 2023 בניין בנק דיסקונט המחודש בבן יהודה פינת מאפו. לא בדיוק השיק הבוהמייני-אשכנזי שהתרגלנו אליו אך בכל זאת נכס תרבותי היסטורי בתולדות העיר.

חיים כהן בגרסה כשרה | בני ברק

כיבוש מזנון הכנסת מכין את שף חיים כהן לקראת פתיחת המסעדה הכשרה, המוקמת בימים אלה בבני ברק. בנוסף מקים המאסטר שף בימים אלה קונדיטוריה, מאפייה ובית קפה חדש. כמו כן, בתחילת השנה האזרחית הבאה צפוי כהן לפתוח את בראסרי 99, מסעדה איטלקית במלון חדש של רשת ישרוטל בדיזינגוף 99, אבל זה כבר יחכה לפריוויו שודאי עוד נעשה על 2024.

יהודי טוב. חיים כהן (צילום: ירון ברנר)
יהודי טוב. חיים כהן (צילום: ירון ברנר)