מסעדת רמלה נפתחה בחלל של סטפן בראון

בחלל של סטפן בראון נפתח בר-מסעדה חדש בשם רמלה מבית היוצר של שאול טבת

11 במאי 2015

אחרי הפרידה מסטפן בראון, המסעדן שאול טבת חוזר עם מסעדה חדשה בשם רמלה, הממוקמת באותה חצר אהובה. הפעם הוא הביא איתו את שי אליהו שעבד במטבח של הבסטה ואת אפי רז, המוכר יותר כאיש סביח טשרניחובסקי. התפריט מופיע על תקליט ויניל עצום שמצויר על הקיר, וטבת, שעיצב בעצמו את המקום, הכניס אווירה לילית בחלק הפנימי של הבר, ואווירה מוארת ומהוגנת בחלק הקדמי כדי שהבר יתאים גם לארוחות צהריים. למי שתהה לאיזה כיוון רמלה הולך, טבת מסביר: "רמלה היה המקום שבו התחיל הרוק בארץ. היום הכל מגיע מהבועה התל אביבית, אבל אי שם בשנות השישים עלו שם הצ'רצ'ילים ולהקות מצוינות שלא קיבלו אז את הכבוד הראוי להן. אז החלטתי שזה יהיה הכיוון הפעם. פעם כתבו איפשהו שהשתייכתי לאיזו להקה אבל זה לא היה נכון, מעולם לא היה לי חוש קצב. בכל מקרה הבחירה ברמלה לא רק משתלבת בעיצוב, היא תשפיע גם על הקו המוזיקלי ובעיקר על הסגנון הקולינרי. בתפריט נתמקד בשיפודים קטנים על גריל פחמים, כי זה מה שאנחנו יודעים הכי טוב לעשות. יהיו חומרי גלם איכותיים על הגריל עם קצת שמן זית. שיפוד קטן יימכר במחיר לא יקר, כך שאפשר לטעום מספר סוגים של שיפודים. יהיו גם דגי ים קטנים שלמים על שיפוד, ונתחי בשר או ירקות. אגב, תמיד היו לי ירקות צלויים אבל עכשיו קוראים להם טבעוניים. אני מכין אותם באופן כזה שלא יגעו בדגים או בבשר על האש כי יש אנשים שזה מפריע להם".

והמבחר הטבעוני אכן עצום: פורטובלו, קישוא, קולרבי, שומר אספרגוס, בטטה, עגבניות שרי, אננס וירקות נוספים (9־12 ש"ח לשיפוד). עוד בתפריט: דגי ים כמו ארס, מרמיר מליטה או מה שיעלה ברשת (13 ש"ח), פרגית רגילה או טנדורי (16 ש"ח), קבב (16 ש"ח) נתח קצבים (25 ש"ח) ויש גם סלטים קטנים (16 ש"ח) ופיצות אישיות, כולל אחת טבעונית (34־39 ש"ח). הכל נשמע טעים ומזמין, אבל חבל שתתאמצו לקרוא את התפריט, כי בסוף תזמינו כמו תמיד אצל טבת המבורגר (65 ש"ח), הוא הולך מעולה עם האלכוהול.

אגב אלכוהול, טבת מחזיק בבעלותו גם את בר הלוציפר הסמוך.

רמלה, אלנבי 97 (בגינה), 5604725־03, כל השבוע 19:00־לקוח אחרון