יבורכו הידיים: את האוכל הביתי של שאבי אתם חייבים לטעום בעצמכם

כמה טעם בכל ניגוב. "מפגש שאבי". צילום: נדב יהלומי
כמה טעם בכל ניגוב. "מפגש שאבי". צילום: נדב יהלומי

החמארה "מפגש שאבי", שנפתחה ברביעיית פלורנטין, היא לא הראשונה שמציעה פיוז׳ן מסורתי עם חומרי גלם וטכניקות חדשניות, אבל אוכל כמו שלה עוד לא טעמנו - כזה שנותר נאמן למקור, אך גם מספק משב רוח רענן, וזה כל הקסם

19 בנובמבר 2025

רביעיית פלורנטין ממשיכה ללבלב עם מקומות חדשים שמתחרים על בטניכם: אחרי פתיחת סיח המצוינת, הכירו את "מפגש שאבי" שמצטרף למגמה המשמחת, וכנראה שרק אחרי שתשבו ותאכלו שם תבינו עד כמה מדובר באירוע משמח. אווירה נעימה, מוזיקה ערבית עדכנית ברקע ובעיקר אוכל מצוין ובלתי שגרתי שמשלב טעמים חמימים של בית עם טכניקה מורכבות יותר. למעשה, כמה מהמנות שטעמנו שם עוד נשארו איתנו ימים אחרי, ואנחנו עדיין מחכים להזדמנות הנכונה לחזור לשם ולאכול בשנית.
>> יש כמו בבית: 21 המסעדות העממיות הכי טובות בתל אביב

מאחורי מפגש שאבי עומדת דניאל שמיר, הידועה בכינויה שאבי (כן, כך היא גם מכנה את עצמה) – שפית שהחלה בפיצה תלפיות החיפאית, ומשם המשיכה לעתו המצוינת שגם היא בחיפה, ועל הדרך הספיקה לבשל גם במסעדה בברלין. בעת הסרוויס של "מפגש שאבי" היא מסתובבת בין הסועדים ונותנת תחושה שנמצאים בסלון ביתה, ואחרי שתטעמו מהאוכל תבינו שלא מדובר רק בתחושה, אלא בהלכה למעשה.

רביעיית פלורנטין באמת מתעוררת. פתיחת שולחן ב"מפגש שאבי". צילום: נדב יהלומי
רביעיית פלורנטין באמת מתעוררת. פתיחת שולחן ב"מפגש שאבי". צילום: נדב יהלומי

שאבי מבשלת מנות ערביות וים תיכוניות מהמטבח עליו גדלה, ומוסיפה להן אינטרפרטציה אישית, שמיטיבה להוסיף להן נופך ייחודי ולבנות מנות מרתקות. עוד לפני התבשילים, תוכלו להתחיל בפתיחת שולחן נדיבה שכוללת מאזטים מבוססי ירקות: סלט בישבש, סלט גזר, סלט סלק, ציזיקי, חריפים וחורטיה (6 סלטים ב-64 ש"ח). אחריהם יגיעו קסם המנות: קובנייה מסורתית (32 ש"ח), המבוססת על תערובת בורגול טבעונית ומתובלת היטב, ולא על בשר כנהוג, שמספקת ביס מרענן מכל הבחינות. ישנם גם קוקלה (58 ש"ח) – קציצת לחם כה מנחמת שממולאת בבשר מפורק ותמרים, מפגש מעניין בין מתיקות לעומק הטעמים של הבשר שהפך להיות בין הביסים הטובים שאכלנו לאחרונה.

ידיים של מאמא. דניאל שמיר (שאבי). "מפגש שאבי". צילום: נדב יהלומי
ידיים של מאמא. דניאל שמיר (שאבי). "מפגש שאבי". צילום: נדב יהלומי

משם תמשיכו לתבשילים עמוקים ומטעמים נפלאים שמתבשלים על הסירים שעות ארוכות, וזה כמעט נדמה שיד מיומנת של סבתא עיראקית או טריפוליטאית עומדת מאחוריהם: עוגת עלי גפן ממולאת תמרים פקיילע; מז׳וז׳ים מרוקאיים, מנת סרדינים מטוגנים שרצינו לטעום מאז שראינו אותה מוכנת ע"י סמדי ממאסטר שף, ואכן לא התאכזבנו, מסחאן עוף בקונפי יוגורט שמוגש על לחוח, ביס ערב לחיך ולבטן; ניוקי ברינגה, פרשנות של שאבי עצמה למנה הטריפוליטאית המסורתית עסידה ברינגה, שכאן מוגשת כדג מקרל מעושן על בסיס ניוקי סולת ברוטב עגבניות (57-62 ש״ח). 

מנה מנה. "מפגש שאבי". צילום: נדב יהלומי
מנה מנה. "מפגש שאבי". צילום: נדב יהלומי

לקינוח תמצאו קלאסיקה כלילות ביירות או ברד פודינג מהביל (28 ש״ח), ואי אפשר לסיים באמת בלי תה וקפה שחור, על חשבון הבית כמובן, כמו שעושים בחמארות שמכבדות את עצמן. שאבי היא לא הראשונה שמבשלת פיוז׳ן מסורתי עם חומרי גלם וטכניקות חדשניות, אבל אוכל כמו שלה עוד לא טעמנו – הוא לא מתאמץ להיות משהו חדש, ואינו מנסה להרגיש מהוקצע ופוטוגני מדי. הוא נותר נאמן למקור, אך גם מספק משב רוח רענן, וזה סוד הקסם שלו. אה, ואולי חשוב לציין את זה בנוגע לרביעיית פלורנטין – בניגוד למקומות רבים שנפתחו במתחם, לא מדובר בפופ-אפ. שאבי כאן כדי להישאר.
מפגש שאבי. המעון 5, רביעיית פלורנטין, ג'-ה' 17:30-23:3, ו' 11:00-16:00