חמישה מקומות חדשים ששווה להכיר: רחוב בוגרשוב בתל אביב

אל שלל המאכליות שכבר פועלות בבוגרשוב - רחוב שחב את חייו לתיירים הצרפתים, התווספו חמישה מקומות חדשים. יצאנו לדגום אותם

מנה של בנדורה
מנה של בנדורה
11 באוקטובר 2015

בית תאילנדי, מקסיקנה, לה מולאן, פיצה נפוליטנית, קפה נינה, קפה אוליב, קיורטושאקס ריי, פלאפל גבאי, Foliie's Station ועוד רבים ומשובחים. כל כך הרבה בתי אוכל שצברו ותק והוכיחו בקיאות קולינרית פועלים ברחוב בוגרשוב, עד שנראה שהרחוב מתפקע וכבר לא יוכל להכיל נוספים. אז הנה, הקיץ, כשהצרפתים חזרו והמקומיים השתבללו במזגנים במוקדי הבילוי בעיר, נתן בוגרשוב עוד פוש בעלייה, ובימים אלה נפתחים בו חמישה בתי אוכל חדשים:

1. בר סלטים

הבר הקטן, המפוספס ירוק־לבן, נפתח כמעט על פינת רחוב סירקין. הסלטים, בהרכבה עצמית מתוך מבחר ירקות המוצג לראווה בוויטרינה, מתאימים לאכילה במקום על ספסלים שהוצבו על המדרכה, או לקחת. לרגל הפתיחה מציעים פה סלט קטן ב־ 14.90 ש"ח.

בוגרשוב 13, 7333537־050

2. בורקס מחניודה

הישר ממחנה יהודה בירושלים מגיע לבוגרשוב בר בורקסים מחניודה. הבורקסים ממולאים גבינה, גבינה ותרד, תפוח אדמה או תפוח אדמה ופטריות. אתם יכולים להבין בעצמכם איזה מהמילויים טבעוניים. הבצק של הבורקסים עשוי שמן קנולה ואינו מכיל ביצים.
הבורקסים נמכרים ב־20 ש"ח למנה בתוספת טחינה, חריף, רסק עגבניות, חמוצים, זיתים וביצה קשה. בשם השמנוניות תמצאו פה גם ג'חנון ומלווח באותו הרכב תוספות ובאותו מחיר וכן ארבעה קינוחים ביתיים: קדאיף, עוגת גבינה פירורים, בוואריה ומלבי (12 ש"ח). באגף המשקאות כל סוגי הקפה, בירה טובורג, היינקן בבקבוקים (14 ש"ח) ושתייה קלה. המקום כשר.

למידע נוסף על בורקס מחניודה

כל מה שטוב בעולם. בורקס מחניודה. צילום: זיו ממון
כל מה שטוב בעולם. בורקס מחניודה. צילום: זיו ממון

3. בנדורה

במהלך החודש ייפתח ברחוב סניף של רשת השווארמיות בנדורה. מי שטרם נחשף לפלא,  מדובר בשווארמה עגל או פרגית הניצלת אופקית על גחלים. זה מגיע בפיתה, לאפה או צלחת. 33־49 ש"ח למנה.

בוגרשוב 43. הפתיחה בקרוב

חלומות בלאפה. מנה של בנדורה
חלומות בלאפה. מנה של בנדורה

4. לחם וחברים

ארי ואיזבל בן הרוש, עולים חדשים מצרפת, החליטו לפתוח עם כמה חברים מאפייה־בית קפה. במחצית הראשונה של אוקטובר הם יפתחו בולנז'רי המתמחה במיטב הלחמים, הקישים ומאפי הבוקר הצרפתיים, שכן איזבל היא אופה שרכשה את השכלתה בצרפת. האפייה נעשית מתחת לאדמה, והבישול – במטבח פתוח בקומת הכניסה. בני הזוג מתכננים להכין מספר מצומצם של עוגות צרפתיות קלאסיות ולהציע כריכים וארוחות בוקר לאכילה במקום (15־30 ש"ח לכריך
כולל סלט קטן) וקישים ולחמים לקנייה הביתה. בערב יתנהל המקום כבר יין. בכלל חומרי גלם מקומיים אמורים לככב באימפריה הפרנקופונית שנפתחת פה. העיצוב של שי פוגל (מלון מונטיפיורי). המקום יהיה כשר.

בוגרשוב 27. הפתיחה בקרוב

5. טבעל'ה

המזללה הטבעונית החדשה בבוגרשוב פינת קינג ג'ורג'. אם אתם בקרייב לשייקים, לעוגות מתוקות ללא סוכר וממתיקים מלאכותיים, או להמבורגר עדשים – בינגו, הגעתם למקום הנכון.

בוגרשוב 106 , 400088־03

קרייב לבריאות. טבע'לה. צילום: אנטולי מיכאלו
קרייב לבריאות. טבע'לה. צילום: אנטולי מיכאלו