קולקציית דצמבר 2023: המרקים הכי טובים בתל אביב עכשיו
הגענו (כמעט) לעונה (הכמעט) קרה, וזה הזמן לשלוף את הכפות שלכם ולהכין את החך לאוכל הכי מנחם שהומצא בסיר. אספנו 8 מרקים מיוחדים, טעימים להפליא וחמימים כמו חיבוק כדי שתוכלו להעביר את החורף בשלום. נגיד, עד פברואר ככה, אז תחזור השמש
1. ראמן קארי יפני | מיאזאקי
האיט גירל של המרקים בעיר לחורף 2023 מוגש במגוון רחב של סגנונות, צירים ותוספות, כך שבכל מקום תפגשו ראמן שונה. הגרסה של שף יובל בן נריה מחברת בין ציר עוף וקארי יפני בטעמי אוממי מודגשים וסמיכות משיית לאטריות חיטה רכות, סטייק פרגית קוריאני, תירס מדורה וביצה כבושה. טופינג שומשום קלוי וליים מדגיש את ארומת העישון של הפרגית והתירס במנה שהיא בעצם ארוחה שלמה, מחממת ומשביעה על רקע הגשם שבחוץ. 66 ש"ח.
קלמן מגן 3 (שרונה מרקט) ובמשלוח
2. מרק פוסולה מקסיקני | סופלייר
יש כל כך הרבה סיבות שבגללן מגיע לאחים פרס ישראל , והחמ"ל שהפעילו עם פרוץ המלחמה לטובת חיילי צה"ל הוא רק אחת מהן. המתכון שאסף דוקטור תרם לקולקציה של סופלייר ראוי גם כן לפרס כלשהו בזכות החימום שהוא מעניק לגוף ולנפש כשהטמפרטורות צונחות: מרק שעועית ועוף מפורק מקסיקני חריף ובועט שמוגש עם כרוב לבן, בצל, כוסברה ולימון. על כל מרק שנמכר בתל אביב תורם הסופלייר מרק לחיילים ולמשפחות העוטף, וזו כבר סיבה טובה לפתוח את האפליקציה. 39 ש"ח.
להזמנות
3. מרק דלעת | חוות צוק
טוויסט מעניין וטבעוני למרק כתום נדוש מגיש שף אסף שנער במסעדת הבשרים חוות צוק שבצפון העיר: מרק דלעת, הדרים, זעפרן וקינמון, מחווה למסעדת ארקדיה האיקונית בירושלים, שם החל שנער את דרכו המקצועית. "עזרא קדם ותמר בליי הובילו את מהפכת הקולינריה בירושלים. זהו מרק פשוט וטעים כמו האוכל שהם עשו", הוא מסביר את שילוב הטעמים הלא שגרתי בין מתיקות נעימה, תבלינים מחממים וארומת הדרים שמזכירה שאפילו המלחמה לא יכולה לעצור את הטבע. 42 ש"ח.
משה פרלוק 5 ובוולט
4. מרק ירוקים מצליבים | דלי אלהמברה
המעדנייה־מסעדה הקטנה דבקה כיום עוד יותר באג'נדה המקומית שמובילה אותה מיום הקמתה. המרק הטבעוני שצובע את החורף בירוק מבוסס על קרם ברוקולי וכרובית, ירקות צלויים, שום, רוזמרין, קרם קוקוס וראס אל חנות מתוצרת בית במרקם קטיפתי ובטעם שנמצא על קו התפר בין יפו לתאילנד. בתוספת תשלום קטנה ניתן להעשיר את המרק באגוזי מלך קלויים בראס אל חנות, גבינת מנצ׳גו צ׳ילי של ברקנית, צ'יפס קייל וחריף מותסס. 39 ש"ח ליחיד, 60 ש"ח לזוג.
שדרות ירושלים 30 ובוולט
5. גולאש | רביבה וסיליה
בחודשי החורף הקרים גולאש הונגרי מסורתי הוא הגו טו של לקוחות רביבה וסיליה – מרק סמיך ומחמם מירקות שורש ועגבניות משובץ בנתחי בשר רכים שמתפרקים במגע כף. הטעם הביתי, הפיקנטיות והחום מציפים את החושים בתחושת נחמה וגעגוע לרביבה ולכל מה שהיה ואיננו עוד. 54 ש"ח.
ניסים אלוני 10; המייסדים 1 רמת השרון ובוולט
6. וון טון | באי פאן
את מספר המסעדות הסיניות בעיר אפשר לספור על יד אחת, וגם הן על תקן שאריות מהצונאמי ששטף את המדינה לפני כמה עשורים. באי פאן, סינית כשרה שנפתחה בטיימינג אומלל שלושה ימים לפני פרוץ המלחמה, מספקת נוסטלגיה שמתאימה בול לתקופה – מרק וון טון צלול שבו משכשכים כיסונים במילוי עוף או פטריות, באק צ'וי, כוסברה, בצל ירוק ונבטים. יש דברים שלא יוצאים מהאופנה, וטוב שכך. 64 ש"ח.
מנחם בגין 144 (מתחם מידטאון) ובוולט
7. מרק צרפתי | פר דרייר
אווירת הבראסרי בפר דרייר מזכירה זמנים אחרים, שבהם נהנתנות לא נחשבה מילה גסה. הפאטיו, היין והרומנטיקה היפואית משמשים כעת רקע לתפריט חדש ומהודק יותר, שמתכתב עם המטבח הישראלי העכשווי ועם חומרי גלם מקומיים ברוח השעה. המרק הצרפתי הוא גרסת המקום לבויאבז – ציר ים חורפי ומחמם, שרימפס ודג לבן, שומר שיושב על משבצת הפרנו, ירקות שורש וזעפרן. טרה ביין, מרסי. 68 ש"ח.
בת עמי 7
8. מרק בצל | שה ויוי
עוד קלאסיקה צרפתית, שהפעם מבוצעת בדיוק כמו במקור עם יין לבן וציר בקר, תימין וקוניאק. את כל היופי הזה מכסה לחם מחמצת מוקרם בגבינת גרוייר לוהטת, ולפתע רחוב דיזינגוף האפרורי נראה קצת כמו שאנז אליזה.
64 ש"ח.
דיזינגוף 159
חורף של מרקים
במלון ענבל בירושלים מתקיים גם השנה ולמרות המצב "חורף של מרקים", אירוע שמכנס במקום אחד עשרות סוגי מרק במה שהפך כבר למסורת: מרק בצל ביין, מינסטרונה, מרק דלעת אסיאתי עם ג'ינג'ר וחלב קוקוס, מרק בוטנים אפריקאי עם אורז ופפריקה ועוד ועוד. מדי יום מוגשים חמישה סוגי מרקים משתנים המבוססים על תוצרת חקלאית מקומית, בדגש על חקלאות מיישובי העוטף – תפוחי אדמה מקיבוץ מגן, בטטות מפרי גן, עגבניות ממושב מבטחים לצד שרי מניר עם וחסות וירק מקיבוץ זיקים. ליד המרק מוגשים טופינגז ולחמי מחמצת ופוקאצ'ות מהטאבון. 87 ש"ח לאדם.
זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים, ראשון-חמישי 12:00-22:00