מתכון לאובצר (ממרח גבינה ובירה)

תאתגרו את עצמכם: מתכון לממרח גרמני של גבינה ובירה

5 בפברואר 2014

מאת שף עופר בן אור, מסעדת ביירן

המצרכים (ל- 1 ק"ג):

  • 1 צרור עירית קצוצה דק
  • 200 מיליליטר בירה ויינשטפאן
  • 350 גרם גבינת ברי מגורדת או קצוצה דק
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות פפריקה חריפה
  • 1 כף גדושה קימל טחון
  • מלח לפי הטעם
  • 100 גר' חמאה
  • 350 גר' גבינת שמנת

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים. לשים היטב בעזרת שורש כף היד, עד לקבלת מרקם אחיד. מניחים את הבלילה בתוך חיתול או מגבת מטבח למשך 12 שעות במקרר על מנת להוציא נוזלים עודפים. לאחר 12 שעות מוציאים את הממרח מהחיתול ומכניסים למקרר עד להגשה.

למסעדת ביירן