מתכון לאסון: מה קרה כשהחלטתי לבשל לעצמי

נעם כהן דמיינה את עצמה צועדת בשוק הכרמל, מלווה בעגלה מקושטת, מפזרת חיוכים לרוכלים ובוחרת עגבניות בקפידה. דף חדש: פרוייקט קבלת החלטות

דף חדש: לבשל לעצמי
דף חדש: לבשל לעצמי
17 בינואר 2018

כשקיבלתי על עצמי את ההחלטה לבשל יותר ולאכול יותר אוכל שאני הכנתי – התרגשתי. אמרתי לעצמי שהנה סוף סוף יש גורם שמכריח אותי להנחיל את חדוות הבישול במטבח דירת השותפים שלי, אותו מטבח שיכולים לעבור ימים שלמים בלי שאכנס אליו. קפה אני קונה בבית קפה, סנדוויץ' לבוקר מהמסעדה המתוקה בבניין שהמשרד נמצא בו, ארוחת צהריים כנ"ל וארוחת ערב היא בדרך כלל קורנפלקס שאני אוכלת ישר מהקופסה. בקיצור, הרבה מאוד הרגלים רעים שאני מנסה לדרבן את עצמי להיפטר מהם כבר הרבה זמן. לכן, כאמור, התרגשתי. דמיינתי את עצמי צועדת בשוק הכרמל, מלווה בעגלה מקושטת, מפזרת חיוכים לרוכלים ובוחרת עגבניות בקפידה. לא כך היה.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
כשהחלטתי לעשות ספורט כל יום
כשהחלטתי להיות נחמדה
כשהחלטתי להיות צמחוני

ביום הראשון להחלטה החדשה והבריאה לשנה החדשה כבר ויתרתי לעצמי ופקדתי את ה־ AM:PM במקום את השוק. התחלתי לדמיין את הפסטה ברוטב שמנת עם ערמונים ופטריות שאכין, כבר קרו מקרים דומים בעבר שבהם הגעתי ל־ AM:PM עם מתכון שאפתני פתוח באייפון. אלא שאז לאחר בחירת המצרכים הייתי בוחנת את המחירים ומתחרטת מיד. בשביל מה להשקיע כל כך הרבה כסף ומאמץ בארוחה אחת אם יש מישהו שיכול לעשות את זה במקומי בלי שאשטוף כלים בסופה, תמורת אותו סכום? מלאכת הבישול תמיד נראתה לי כסדר פעולות טכני מדי, כדורשת יותר מדי מאמץ – ללכת לסופר, לסחוב את השקיות הביתה, לפרוק את הקניות אל המקרר, להתחיל לחתוך שום ובצל שהריחות שלהם יידבקו לאצבעות למשך יומיים, לאכול ולשטוף כלים.

מטבח בר א-וין. לא המטבח של נעם. צילום: אנטולי מיכאלו
מטבח בר א-וין. לא המטבח של נעם. צילום: אנטולי מיכאלו

לנוכח ההחלטה שלקחתי על עצמי החלטתי לא לוותר הפעם ולגרום לפסטה הזאת לקרות. את סדר הפעולות המתיש הצלחתי לעבור הרבה בזכות פלייליסט באפל מיוזיק בשם "Cook Like Grandma "שכלל הרבה קלאסיקות צרפתיות. חשבתי שהנה, זה לא כל כך נורא, אפשר לבשל ואפילו ליהנות מזה. תחושת האופוריה התחילה להתפוגג כשהבנתי שנשארתי עם חצי סלסילת פטריות ויותר מדי שום שאני לא יודעת עד היום מה לעשות איתו. לא עמדתי במשימה, רק ארוחה אחת הצלחתי לבשל. יכול להיות שההחלטה הטובה ביותר שאני יכולה לקבל השנה היא להשלים עם העובדה שבזמן הקרוב, לנוכח העובדה שאני רווקה שצריכה לבשל אך ורק לעצמה, לא אגיע עם קופסאות אוכל לעבודה ואמשיך להתלהב מהמנות החדשות בג'ירף.

פסטה ברוטב שמנת עם ערמונים ופטריות ליחיד

המצרכים:

1/4 חבילת פסטה, מבושלת אל דנטה
3/4 שן שום
1/4 בצל קצוץ
קצת פחות מ־ 1/2 מכל שמנת מתוקה
3־4 פטריות שמפניון חתוכות
כמה ערמונים קלופים משקית ואקום, קצוצים
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח (או דמעות) ופלפל

ההכנה:

בזמן שהפסטה מתבשלת מטגנים את הבצל והשום במעט חמאה. כשהבצל הופך שקוף מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מכניסים את הפטריות, הערמונים והתבלינים. לאחר 2־ 3 דקות הרוטב מוכן.