מתכון לפסטה עם סרדינים, לימון ועגבניות שרי

שילוב של סרדינים איכותיים, עגבניות שרי מתקתקות ועשבי תיבול מולידים את אחת המנות המרעננות של הקיץ. מתכון של מסעדת ויוינו

ויוינו (צילום: יח"צ)
ויוינו (צילום: יח"צ)

כפיר סבן: "במסעדה קטנה על גדות נהר הארנו בפירנצה אכלתי את הפסטה הנהדרת הזו, שמשתמשת בסרדינים טריים, אליהם חוברים בזיליקום ופטרוזיליה טריים, גרידת לימון ושום. במסעדה אנחנו משתמשים בפסטה טרייה, אבל גם היבשה עובדת כאן מצוין".

אם לא מצאתם סרדינים טריים, ניתן לקצר תהליכים ולהשתמש בסרדינים משומרים באיכות גבוהה (מוסיפים אותם לפסטה המוכנה, אין צורך בבישול).

מתכון ל: 4-5 מנות

מצרכים :

  • חבילת פסטה לינגוויני יבש מאיכות גבוהה
  • 300 גרם סרדינים טריים מפולטים (משקל 600 גרם לפני פילוט)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק (ניתן לשים יותר או פחות לפי הטעם)
  • 300 גרם עגבניות שרי בשלות, חצויות
  • מלח ים
  • גרידה ומיץ מלימון אחד
  • 2 גבעולי אורגנו, מופרדים לעלים
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • חופן עלי פטרוזיליה טריים


אופן הכנה :

מכינים את הסרדינים:

במחבת מסדרים את הסרדינים בשכבה אחת. שמים 1/2 מכמויות שמן הזית, השום, הצ'ילי וגרידת הלימון ומתבלים במעט מלח ים. מביאים את המחבת לרתיחה קלה ומכבים את האש. מפזרים טיפה מיץ לימון ומניחים בצד. הסרדינים ימשיכו להתבשל להם עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.

מכינים את הפסטה:

מבשלים את הפסטה בסיר עם מים מומלחים דקה פחות מהוראות היצרן. בזמן שהפסטה מתבשלת במחבת נוספת שמים את שאר שמן הזית, הצ'ילי, והשום. מחממים מעל להבה גבוהה כדקה ואז מוסיפים את עגבניות השרי. מבשלים מעל להבה בינונית 2 דקות ומתבלים במעט מלח. ממשיכים לבשל 2 דקות נוספות עד שהעגבניות מתפרקות למעין רוטב. ניתן להוסיף גם ממי הבישול של הפסטה לקבלת רוטב במרקם קרמי. מוסיפים את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה ואת הפסטה המבושלת למחבת, ואז מוסיפים את הסרדינים וכף מיץ לימון. מבשלים עד שהרוטב עוטף את הפסטה והיא מבושלת כמו שאתם אוהבים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך. מחלקים למנות ומגישים מיד, עם עוד עשבי תיבול טריים, גרידת לימון ואפשר גם גבינת פרמז'ן מגוררת.