מתכון לשווינהקסה (שוק חזיר)
בואו להתחזר: מתכון לשוק חזיר בבירה בהירה
מאת עופר בן אור, מסעדת ביירן
מצרכים (ל-12 סועדים):
- 4 חתיכות שוק לבן אחורי
- 2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
- 2 בצלים חתוכים לרבעים
- 5 שיני שום
- 1 שורש סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 200 מ"ל בירה טובורג
- 2 עלי דפנה
- 1 כף פלפל אנגלי
- 1 כף מלח גס
- 500 מ"ל מים
- 400 גר' בייקון פרוס לרצועות דקות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות. במחבת מטגנים את השוק הלבן עד לסגירתו מכל הכיוונים, ומוציאים. באותה המחבת מטגנים את ירקות השורש עד להשחמה.
- מוסיפים את הבירה, התבלינים והמים, ומערבבים היטב. מרתיחים, ומעבירים לתבנית גדולה.
- מוסיפים את השוק ומכסים אותה ברצועות הבייקון. עוטפים בנייר כסף מכניסים לתנור למשך כשלוש שעות.
- מורידים את נייר הכסף ומכניסים לתנור לעוד חצי שעה להשחמה. מוציאים ומגישים.
למסעדת ביירן