מתכון לשווינהקסה (שוק חזיר)

בואו להתחזר: מתכון לשוק חזיר בבירה בהירה

5 בפברואר 2014

מאת עופר בן אור, מסעדת ביירן

מצרכים (ל-12 סועדים):

  • 4 חתיכות שוק לבן אחורי
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 5 שיני שום
  • 1 שורש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 200 מ"ל בירה טובורג
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 1 כף מלח גס
  • 500 מ"ל מים
  • 400 גר' בייקון פרוס לרצועות דקות

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. במחבת מטגנים את השוק הלבן עד לסגירתו מכל הכיוונים, ומוציאים. באותה המחבת מטגנים את ירקות השורש עד להשחמה.
  2. מוסיפים את הבירה, התבלינים והמים, ומערבבים היטב. מרתיחים, ומעבירים לתבנית גדולה.
  3. מוסיפים את השוק ומכסים אותה ברצועות הבייקון. עוטפים בנייר כסף מכניסים לתנור למשך כשלוש שעות.
  4. מורידים את נייר הכסף ומכניסים לתנור לעוד חצי שעה להשחמה. מוציאים ומגישים.

 

למסעדת ביירן